GÜNCEL

Süleyman Özışık : Sessiz bir tehdit yaklaşıyor!

Tarih
07 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Bizim muhalif medyanın, Fransa'da yaşanan "Sarı Yelekliler" eylemini nasıl yorumladığını takip ediyorum günlerdir.
"Yahu benzeri bir eylem neden Türkiye'de yaşanmıyor" diye âdeta öfke nöbetleri geçiren köşe yazarları var. Bazı köşe yazarları, "Bu eylemin bir benzeri bizde muhakkak yaşanmalı" diye özel bir gayret sarf ediyor.
İsimlerini tek tek vermeye gerek yok, açıp azıcık takip ederseniz kimler olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
Yaşanan her meseleyi kaşıyor, bir patlama noktası oluşturabilmek için fitne üstüne fitne yayıyorlar. Sanki bir yerden talimat almış gibi birlikte hareket ediyorlar. 
Bu kez sadece bir Gezi eylemiyle yetinmeyi düşünmüyor gibiler. Daha doğrusu Gezi tarzı yeni bir eylemle birlikte içeride büyük bir kaos çıkarmak, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime el koymasını sağlamak. 
Bazı bölge uzmanlarının, "15 Temmuz denemeydi. Asıl iç savaş 2019’da çıkacak" teorisini haklı çıkarmak amaç...
Peki neden şimdi?
Aslında bu sorunun cevabını Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç çok güzel verdi dün yazdığı yazıda.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin 2010 yılında hazırladığı ve bizim gözümüzden kaçan bir rapora dikkat çekiyor Yücel Koç. Biraz uzun alıntı yapacağım ama her satırı dikkatle okunmaya değer:
"Bizler içeride Ergenekon’u, Balyoz’u, referandumu, seçimleri konuşup; dışarıda bir taraftan Libya’da Sarkozy’nin hesaplarını bozmaya, öbür taraftan Esad’a “Yapma, etme” derken, ABD’si, İsrail’i, İngiltere’si meğer başka hesaplar yapıyormuş.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, hem olan bitenin, hem de olacakların işaretini vermiş aslında…
2010 yılında yayınladıkları raporda, Akdeniz’de en az 15 trilyon metreküp doğalgaz rezervi, toplam 55 milyar varil petrol tespit edildiğini açıklamış
Bahsedilen rezervin o günkü değeri ne biliyor musunuz? Sadece doğalgaz için hesaplanan 3 trilyon dolar. Petrolle birlikte onlarca trilyon dolar.
Bölgeyi sözde ‘bahar’da yeniden dizayn eden, kendilerine biat etmeyenleri öldürtüp yerlerine adamlarını koyanlar, elbette Akdeniz ve Ege’ye bu kadar geniş kıyısı bulunan Türkiye’yi pas geçmezlerdi.
Hele ki, Suriye’nin Türkiye sınırı boyunca İsrail için yeni bir devlet kurdurma hayalleri varken…
Bu sebepledir ki, önlerinde en büyük engel olan Erdoğan’ı devirmek için 2012’den beri var güçleriyle bastırdılar.
Biz bu sorunlarla boğuşurken, İsrail Akdeniz açıklarındaki Tamar ve Leviathan’dan doğalgaz çıkarmaya başladı.
Çıkardı çıkarmasına da, bunu en büyük tüketici Avrupa’ya nasıl ulaştıracaktı? Akdeniz’in balçık kaplı tabanı boru hatları için maliyetli ve tartışmalıydı. En doğrusu ya Türkiye üzerinden götürmek veya Suriye’nin kuzeyinde alternatif hat oluşturmaktı. DEAŞ bahanesiyle PKK’ya göstermelik devlet kurdurma fikrinin altında da bu vardı."
Okuması bile dehşet duygusu oluşturuyor değil mi?
Ama durun, asıl dehşet senaryosu Yücel Koç'un şu satırlarında gizli:
"Türkiye de her şeye rağmen boş durmadı. KKTC ile imzalanan anlaşma çerçevesinde önce Piri Reis adlı araştırma gemisi Kıbrıs adası açıklarına yollandı, ayrıca karada sondaj başlatıldı.
Akabinde Barbaros ve Fatih gemileri çalışmaya dâhil oldu. TSK, gemilerimize yönelik tehditlere pabuç bırakmadı. Sahiplendiği FETÖ’cü darbecilere sığınma hakkı veren Yunanistan, Ege’de karasularını 12 mile çıkarıp Türkiye’yi sınırlarına hapsetmeye kalksa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı resti çekti.
Bölgede gerilim epeydir zirvede… Bir kıvılcım çakarsa, Allah muhafaza…"
Yücel Koç’un bahsini ettiği o kıvılcım, bugünlerde bizim muhalif medyanın çakmaya çalıştığı kıvılcımın ta kendisi!..
Eğer o kıvılcım bir infilaka neden olursa, Türkiye bir kez daha kendi iç sorunlarıyla meşgul olacak, yanı başımızda fışkıran doğalgaz ve petrol elimizden kayıp gidecek.
Bahsi edilen doğalgaz ve petrol rezervinin ne kadar olduğunu merak ediyorsanız söyleyeyim.
15 trilyon metreküp doğalgaz rezervi, toplam 55 milyar varil petrol. Yani Türkiye’ye 600-700 yıl yetecek miktardan bahsediyoruz.
Tekrar Sarı Yelekliler eylemine dönecek olursak...
Birileri, özellikle de muhalif medyadan birileri, bu eylemin çok daha şiddetli hâlinin Türkiye'de yaşanması için neredeyse halkı sokağa çağıracak.
Kimileri ekonomik kriz üzerinden, kimileri adalet duygusu üzerinden, kimileri Ergenekon ve FETÖ üzerinden algı operasyonu yapıp duruyor. 
Biraz klişe bir tabir olacak ama oynanan bu oyunu göremez ve bozamazsak, yapılan her haberi, yazılan her yazıyı bu oyunun bir parçasıymış gibi okuyamazsak işimiz çok zor olacak demektir. 
Yargının verdiği Ergenekon kararı ile masumları FETÖ’cü, FETÖ’cüleri ise masum gibi gösteren kararlarını böyle okuyun.
Ve lütfen dikkatli olun!
Dikkatli olun, çünkü 15 Temmuz'dan çok daha korkunç bir tehlike bizi bekliyor. Bu tehlikeyi bertaraf etmenin tek yolu uyanık olmak ve birlikte hareket etmek!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Emirhan

    10 Aralık 2018 11:40
    0 0
    Fenerbahcenin küme düşme durumu bana hiç normal gelmiyor aman dikkatlı olalım provokatörlerin oyunlarına gelmeyelim
  • Berkay

    10 Aralık 2018 09:54
    0 0
    Abdul hamid Hanı petrol neft yataklarını zimmetlerine almak için tahtan indirdiler, şimdide Ege deki rezervarları zimmetlerine geçirmek isterler Mursiyi bu yüzden hapise attılar Sayın Cumhur başkanımızı bu isyan çıkartarak indirmek istiyorlar Sarı yelekliler olayları bir sinsi projedir aman ha uyanık olalım devletimizin birliğine sahip çıkalım
  • hursit dilaver

    09 Aralık 2018 22:30
    1 0
    evet bekliy0ruz.devlet önce şu mapustakilerin bir bastıl'ine manı 0lmalı ki,mapusaneleri açacaklardır. burada önemli 0lanlar. gölbaşında p0lislerimizi şehit edenler başta diger takımlardır. önce bunlar kapıda karşılanmalı ve BUNLAR İÇİN ÖZEL EKİP HAZIR 0LMALI HER AN.ık mık edilirse geçmiş 0lsun. s0nra fetö gelir anıtkabri kabe yapar, etrafını da tavaf alanı yapar. kendisi de 0rda 0turur.
  • Tarik

    09 Aralık 2018 21:56
    2 0
    Süleyman kardeşim bu yazınız inşaallah Cumhur başkanımız gitsin kim gelirse gelsin diyen gafillere şifa olur ....
  • Ha hasan ha osman ne farkeder

    09 Aralık 2018 10:35
    0 5
    Komplo teorileri ansiklopedisi oluşturacaksınız yakında havuz medyası olarak. Şimdi senin beynin gitmiş diyeceğim ama daha önce sende var mıydı ki acaba?
  • GELSİNLER

    08 Aralık 2018 23:03
    0 0
    NEYNİŞ AĞA 15 TEMMUZDAN DAHA TEHLİKELİ OLAN FELAKET TELLALLIĞI YAPIP DURMAYIN. O İŞLER BİTTİ. SEN BU DOĞALGAZI PETROLU NASIL ALACAZ ONA BAKIN
  • Selçuklu

    08 Aralık 2018 22:13
    0 0
    Son zamanlarda bazı bakanlıklarda Fetö düşmanı temizliği yapılıyor gibi bir görüntü ortaya çıkmakta. Onların yeri ise garip bir şekilde siyasi kimliği belli olmayan veya iyi partiye meyilli kişilerle doldurulmakta. Fetö den açığa alınmış ama, sonradan sözde temize çıkmış kişilerin genel müdür düzeyinde atamalarının yapılması, 15 Temmuz da sokağa çıkan genel müdürlerin ise şu sıralar sokağa atılmasını üzülerek görmekteyiz. Allah zalimleri sevmez, zulme rıza göstermez.
  • HAK DAVA

    08 Aralık 2018 10:47
    7 0
    DEDİKYA SÜLEYMAN BEY BİZ HAZIRIZ BEKLİYORUZ SİZ ONU BUNU BOŞ VERİNDE BU KADAR KAFİRİ NEREYE GÖMECEKSİNİZ ONU DÜŞÜNÜN
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;