SİYASET

Süleyman Özışık : Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü!

Tarih
12 Mayıs 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

"Etrafıma ördüğüm duvarların tuğlalarını bana insanlar verdi" demiş Logan Draven. Tarihe geçen bu söz sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylenmiş. Siyasi hayatı boyunca kime iyilik ettiyse, en büyük darbeyi ondan yedi Cumhurbaşkanı…

Hangisini saysam bilemiyorum.

Önceki iktidarlar döneminde gördüğü siyasi ve askerî baskılar nedeniyle nefes alamayan cemaatler, Erdoğan sayesinde özgürlüğüne kavuştu. İmkân bulanlar dönüp en büyük darbeyi Erdoğan'a vurdu.

Fetullah Gülen isimli iblis ile ona "tapan" müritleri, eğer gözaltına alabilseydi, 17/25 döneminde yakalayıp hapse atacaktı. 15 Temmuz gecesi eğer ulaşabilselerdi otel odasında ailesiyle birlikte ya öldürecek ya da tutuklayacaklardı.

15 Temmuz gecesi darbe haberini alır almaz, "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır" diyerek sevincini paylaşan Alparslan Kuytul'a bağlı Furkan Vakfı'nın şu sıralar çıkarmaya çalıştıkları fitne ve vesvese bir başka örnek...

Gül uyardı, Erdoğan savundu | AVRUPA | DW | 23.03.2014İş dünyasında Erdoğan sayesinde zengin olan binlerce iş insanı dönüp ona küfrediyor. Bugün yalılarda, villalarda, lüks rezidanslarda oturanların pek çoğu ilk protestoda tencere tava çalarak Erdoğan'ın iyiliğine alçaklıkla karşılık veriyor.

Hele ki siyaset...

Allah aşkına söyler misiniz?

Erdoğan olmasaydı Abdullah Gül'ün bu ülkede Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olması ihtimal dâhilinde miydi? Erdoğan'ın bütün bu önemli makamları sunduğu Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken ne yaptı?

Kendisine "Kardeşim" diyen Erdoğan'a Allah'ın bir günü destek olmadı. FETÖ'nün ihanet oyununa âdeta çanak tuttu. Oturtulacak başka makam kalmayınca ve koltuktan inince koşa koşa gidip CHP ile, HDP ile iş birliği yaparak Erdoğan'ın karşısına rakip olarak çıkmak istedi.

Ya ki Ahmet Davutoğlu?

Erdoğan olmasa Ahmet Davutoğlu ismini kaç kişi bilirdi? Önce "Başdanışman oldu, ardından Dışişleri Bakanı. En sonunda da Başbakan.

Peki o ne yaptı?

Parti içinde paralel parti kurmaya çalıştı. "Reis dönemi bitiyor, Hoca dönemi başlıyor" diyerek perde arkasında oyun çevirdi. Erdoğan'ı "Çankaya'nın Sakini" hâline getirmek istedi. 

Babacan, Gül ve Davutoğlu 'sırtımızdan hançerlediler' tepkisine ne diyorlar? - Son dakika haberleriİhanetleri ortaya çıkınca ve Başbakanlıktan azledilince koşup gitti yüzde sıfır bilmem kaç oranında oy alıp alamayacağı tartışılan bir parti kurdu. Şimdi Erdoğan'a ve ailesine yönelik "Namus sırrı" sayılabilecek bilgileri orada burada konuşmakla meşgul oluyor.

Ve Ali Babacan...

Sokakta görseniz selam verme gereği duymazdınız. Erdoğan elinden tutup ülkenin kasasını teslim etti. O sırada herkes "Bebecan" diye dalga geçiyordu. Erdoğan sayesinde 13 yıl boyunca ekonominin dümenine oturdu. 

13 yılın sonunda oturtulduğu makam elinden alınınca o da koşa koşa gitti kendi çapında bir parti kurdu. Şimdi, bir zamanlar kendisiyle dalga geçenlere yaranmaya çalışıyor.

Önceki gün Halk TV'de izledim.

Hiç utanmadan, hiç sıkılmadan ne dedi biliyor musunuz? 

"Muhalif partiler 2018 yılında Abdullah Gül'ün çatı adayı olmasını istediğinde ben o görüşmelerin göbeğindeydim" dedi. Yani o görüşmeleri bizzat kendisi koordine ediyormuş, onu diyor.

Yahu insanda biraz ar olur, hayâ olur be kardeşim!

Sen 2018 yılında kurucu üyesi olduğun AK Parti'de milletvekilliği yapacaksın. Partinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanırken, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan olsun" diye el kaldıracaksın. Ama perde arkasında gidip CHP ile HDP ile iş tutarak Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı çatı aday yapmaya çalışacaksın. 

Bu nasıl bir ilkesizlik, nasıl bir omurgasızlıktır birader!

Hadi yaptın, yaptın!

Bunu televizyon ekranında pişkin bir gülüşle itiraf etmek de neyin nesidir? Onun yerine biz utandık, ama adamın suratında zerre kızarıklık oluşmadı iyi mi!

Sonra da dönüp hainliği eleştirenlere, "AK Parti'nin trolleri bana saldırıyor" diyor. Yahu bir koltuk için hainlik yapan sen. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, bir saniyesine dahi hükmedemediğin bir hayat için fırıldak olan sen. Davasına kapalı kapılar ardında ihanet eden sen. 

Ama seni eleştirenler trol öyle mi?

Vallahi trollük, hain olmanın yanında çok şerefli bir makam. Ben şahsen bu trollüğü şeref madalyası olarak taşırım.

Neyse...

Bakın sadece birkaç isimden bahsettim ve mideniz bulandı değil mi? İnsanda kusma isteği oluşturan bu tiplere benzer yüzlerce isim sayarım ama yerim dar.

Erdoğan sayesinde milletvekili olup, daha sonra Twetter üzerinden Erdoğan'ın merhum annesine küfredeni...

Kapalı kapılar ardında, "Biz CHP ile koalisyon kurup onu Yüce Divan'a göndereceğiz" diyeni...

Gezi olayları sırasında, "Yahu bu diktatörü ülkenin başına bela ettik" diyerek çapulcuların önünde diz çökmeye çalışanı...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Olan Biten 3

    14 Mayıs 2021 05:12
    0 0
    Sonuçta geldikleri noktada halkın nezdinde itibarlarını sıfırladılar. Her sözleri, ortaya çıkan her bilgiyle bu kayıpları daha da artıyor. Ne kötü tarihe ibretlik birer örnek olarak geçmek.
  • Olan Biten 2

    14 Mayıs 2021 05:08
    0 0
    Sn. Erdoğan eliyle kendilerine sunulan makamları rüyasında bile göremeyecek olanlar kerameti kendilerinden menkul zannettiler. Enaniyet girdabına kapılıp nankörlük ve hatta ihanet içine düştüler. Bir davanın değil dünyalık hırsların peşinde olduklarını gösterdiler.
  • Olan Biten 1

    14 Mayıs 2021 05:02
    2 0
    Kitlelerin seçtiği ve neredeyse 20 yıl iktidarda olan bir parti içine her çeşit kişi karışabilir. Başlangıçta sadece samimi bir kitleyle yola çıkıp iktidara ulaşınca her fikir ve amacı güdenler bu yapılara sızar. Partililerin yanına partici geçinenler ve hatta partiden geçinenler karışır.
  • Okuyucu

    13 Mayıs 2021 07:52
    1 0
    İhanet insanlık kadar eski ve çirkin bir haslet. Sadıklardan az, nankör ve hainlerden çok bulunur. Sadakat ise her kişinin değil er kişinin harcıdır. Herkeste olmadığı için çok değerlidir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;