SİYASET

Süleyman Özışık : İmamoğlu’na yapılan iyilik!

Tarih
07 Mayıs 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesindeki 978 atın kaybolduğu iddiası üzerine yazdığım yazının sonunda demiştim ki:

"Bugün veya yarın. Ya da önümüzdeki günlerde Ekrem İmamoğlu ortaya saçma sapan bir polemik konusu atar ve bunun üzerinden bir gündem oluşturmaya çalışırsa hiç şaşırmayın!

Çünkü hep böyle olmuştur.

Köşeye sıkıştığında deli saçması bir iddia ile ortaya çıkıp asıl meselenin unutulması için çaba göstermiştir kendileri..."

Evet, aynen böyle demiştim.

"Bak, ben demiştim" demek için yazmıyorum bunu. Adamımı nasıl tanıdığımı anlatabilmek için hatırlatıyorum.

Ne yaptı Ekrem İmamoğlu bu gündemi kapatmak ve üzerine çevrili eleştiri oklarını bertaraf etmek için?

İmamoğlu'nun türbe saygısızlığına incelemeCumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu'na bir haber uçurdu. "Fatih Sultan Mehmet'in türbesini denetlerken elimi arkamda bağlamışım diye İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla savcılık hakkımda soruşturma başlatmış" şeklinde kuyruklu bir yalan üfürdü. 

Barış Terkoğlu da yemedi, içmedi bu yalanı bir güzel döşendi. Peki buradan bizim payımıza ne düştü?

İki gündür "Ekrem İmamoğlu hakkında nasıl böyle bir soruşturma başlatılır" diye ekranlarda ve köşe yazılarında tartışıp duruyoruz.

Peki olayın aslı nedir?

Savcılık açıkladı işte. İBB Başkanı hakkında başlatılmış bir soruşturma falan yok. Bir inceleme var ama onun da savcılıkla uzaktan yakından ilgisi yok.

İBB Başkanı İmamoğlu'na 'türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek' soruşturmasıKüçük bir araştırma yaptım.

Türkiye genelinde, çeşitli ihbarlar ve şikâyetler nedeniyle hakkında inceleme başlatılan yüzlerce belediye başkanı olduğunu öğrendim. Bunların içinde AK Partilisi de var CHP'lisi de HDP'lisi de...

Bir teki çıkıp, "Benim hakkımda böyle bir inceleme yapılıyor" demiyor. Sadece ama sadece Ekrem İmamoğlu bunu reklam malzemesi olarak kullanma yöntemini seçiyor.

Peki niye?

"Merkezî hükûmet beni engelliyor" diyerek kendini masumlaştıracak ya, ondan işte. 

Dikkatinizi çekerim.

Aynı inceleme kararında PKK'ya destek verdikleri gerekçesiyle hapse atılan HDP'li belediye başkanlarına yaptığı ziyaret ve verdiği destek nedeniyle de incelemeye tabi tutulmuş İBB Başkanı...

Ama bunlardan hiç bahsetmiyor. Aksine, "Elim arkamda diye beni sorgulayacaklar" diye yalan üfürerek PKK'lı belediye başkanlarına verdiği desteği kamufle etmeye çalışıyor.

Benzerini daha önceden de yaşadık.

Hakkında koruma kararı olan yüzlerce kişiye yönelik yapılan rutin "uyarı"yı da aynı şekilde köpürtmüş, "Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi" abartmasıyla ortalığı ayağa kaldırmıştı. 

Daha önce de anlatmıştım.

Ekrem İmamoğlu için icraat dönemi kapandı.

Hepi topu iki yıl içinde elindeki bütün kaynakları çarçur eden, Büyükşehir Belediyesi'ni Cumhuriyet tarihinde ilk kez rekor oranda borçlandıran sevgili Başkan bundan sonra gelse gelse böyle haberlerle, böyle yalanlarla gelecek demiştim.

Hatta mümkün ise kendini bu yöntemle görevden aldırıp, mağdur durumuna düşürecek. O mağduriyeti kullanarak da 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı'na yürümeye çalışacak demiştim.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;