GÜNCEL

Süleyman ÖZIŞIK : İsrail'in canını yakacak tek söz!

Tarih
17 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağırıyor. Toplantıdan İsrail'i köşeye sıkıştıracak bir yaptırım kararı çıkabilir mi?

Sanmıyorum.

Amerika'nın kuklası haline gelen Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin katıldığı bir toplantıdan dişe dokunur bir karar çıkacağını beklemek fazla hayalcilik olur. 

"Adam akıllı bir karar çıkmayacaksa neden toplanıyorlar?" diye sorabilirsiniz. 

Toplanmanın amacı, tarihe not düşmek!

İsrail'in bir terör devleti olduğunu, masumları katlettiğini ve bir ülkeyi işgal ettiğini, gelecek nesillere aktarabilmek amaç...

Aslında belki boykot, ambargo ya da benzeri kararlar çıkmasa da İsrail'i dünya kamuoyu önünde zorda bırakacak bir bildiri yayınlanması ihtimali var!

Bilmem hatırlar mısınız?

2002 yılının dördüncü ayın dördüydü. 

Dönemin Başbakanı merhum Ecevit partisinin grup kürsüsündeydi. İsrail yine Filistin’e saldırmış ve bir katliama imza atmıştı. Ecevit'in ağzından şu sözler dökülmüştü: 

"İsrail, Filistin halkına karşı, dünyanın gözleri önünde soykırım uygulamaktadır." 

Bu sözler adeta zelzele etkisi yaptı.

Dünya medyası bu sözleri flaş haber olarak abonelerine aktardı. Söylenen sözlerin ABD ve Tel Aviv’de yankısı çok şiddetli oldu.

Gerçi daha sonrasında gelen baskılar nedeniyle Ecevit ardı ardına 4 kez özür diledi ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti lakin, söylenen sözlerin etkisi uzun süre devam etti.

Demem o ki...

İsrail'in canını yakabilecek şu dünyada tek söz var: 

Soykırım!

Yani Hitler'in bir dönem onlara yaptıklarını, şimdi onların yaptığını dünya kamuoyu önünde haykırmak.

Dünyanın gözü önünde "Soykırım yapan ülke" olarak anılmak, onları tabiri caizse kudurtuyor.

Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun yıllardır İsrail'e demediğini bırakmadı. "One Minute" ile başlayan, "İsrail bir terör devletidir" ile devam eden her sözü, İsrail'i çıldırtmaya yetti. 

Ancak bu kez durum biraz daha farklı. 

Eğer İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan "İsrail soykırım yapıyor" kararı çıkarsa, bu karar dünya gündeminin altını üstüne getirir. 

Bunun yanı sıra...

Cuma günü bilindiği üzere Yenikapı'da "Zulme karşı dur mitingi" yapılacak. Milyonlar orada toplanacak, Türk ve dünya medyası bu mitingi abonelerine canlı olarak aktaracak.

Burada gerek Cumhurbaşkanı'nın kullanacağı bir "Soykırım" kelimesi İsrail'in kalbine saplanmış bir hançer görevi görebilir. 

Ancak yetmez.

Mitinge katılacak milyonların, İsrail'in "soykırım" yaptığını ifade eden bir pankart ya da dövizle gelmesi gerekiyor. Bu pankart ya da dövizlerin İngilizce veya İbranice yazılmış olması çok daha tesirli olur. 

Ancak hedefe sadece İsrail'in konulması da yanlış olur.

Netice itibari ile katliamı yapan İsrail ancak, katliamın azmettiricisi ise Amerika'dır. Türkiye'nin, Ortadoğu'da uzun yıllardır Türkiye'ye karşı hasmane bir tutum sergilediği aşikâr. 

En son verilen Hakan Atilla kararı da bunun tuzu biberi oldu.

Türkiye'nin Amerika'yı dünya gündeminde aşağılayıcı bir hamle yapması gerekiyor. 

Örneğin;

İncirlik Üssü'nün kapatıldığı ve Amerikan askerlerinin sınır dışı edildiği haberi Yenikapı Meydanı'nda ilan edilirse...

Ve hemen ardından Menbiç'e yönelik operasyon hazırlıklarına başlandığı açıklanırsa...

Bu iki karar hem Türkiye’yi hem dünyayı ayağa kaldırır. Bu iki karar, İsrail'in hamiliğine soyunan Amerika'ya tokat niteliğinde olur. Bu iki karar Ortadoğu'daki Amerikan ve İsrail düşmanı ülkelere, "Bak, biz yaptık, siz de yapabilirsiniz" mesajı vermiş olur.

Siyaseten karşılığı olan bu tür kararların alınmasının zor olduğunun farkındayım. 

Ama bugün bu kararlar alınmazsa, yarın çok daha ağır kararlar almak zorunda kalabiliriz.

Zira ben bu atmosferde, 24 Haziran seçimlerini göremeyeceğiz diye endişe ediyorum. 

Neden endişe ettiğimi de cuma günü kaleme alacağım yazıda dile getireceğim.

***

Dipnot:
 Cuma günü Yenikapı Mitinginde olacağım. Hadi, alın ellerinize "İsrail soykırım yapıyor" pankartını, gelin Yenikapı'ya...

İnternethaber
17 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Halit

    18 Mayıs 2018 00:09
    2 0
    Yılgınlık ve öğrenilmiş çaresizlik sendromu tam da düşmanların amaçladığı şey. Olumsuzluklara odaklanarak başarı sağlamak mümkün değildir. Başarı ancak inanmakla ve samimi çabayla gelir. Bugün batıl bir davası olduğu halde siyonist İsrail 70 yıldan bu yana bu topraklarda neden tutunuyor? Kendi davasına batıl bile olsa samimi olarak bağlı. Araplar dinleri hak bile olsa samimiyetlerini yitirdikleri için hep mağlubiyet ve zilleti tadıyor.
  • mamocan

    17 Mayıs 2018 16:58
    3 5
    istediğiniz yazıları yazın adamlar çoktan açtı elçiliği. sıkıysa iphone ticaretini yasakla türkiyede.
  • Tespitler 3

    17 Mayıs 2018 16:38
    3 0
    Siyonist İsrail’in bütün Arap alemine kafa tutacak kadar cesaret bulması hristiyan dünyasındaki yönetim kadrolarını kontrol etmesi yüzündendir. Bu durum eskiden de vardı ama belli olmuyordu. Ne zaman ki Sn. Erdoğan bu ülkenin başına geçti, bunların gizli ittifakları Çok net belli oldu. . Şimdi yeryüzünde bu ülkeye açıkça karşı çıkan, hatta kafa tutan tek bir lider var. Bu lider dışındakiler ya yılgın, ya münafıkça işbirliği içinde, ya da bu kadar cesur değil.
  • Tespitler 2

    17 Mayıs 2018 16:34
    2 0
    Ne oldu da hristiyanlar, yahudilerin koruyucusu kesildi bir anda. Kuran- Kerim küfrün tek millet olduğundan bahsederken asırlar öncesinden değişmeyen hükümleri işaret etmiştir. Yaşanan her durum bunu teyit ediyor. Bugün başta abd olmak üzere tüm hristiyan Dünyası siyonizmin emrine amade olmuş durumda. Bu husus o kadar keskin hale geldi ki abd ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde işbaşında olan yöneticiler ve etrafındaki kadrolar siyonist hristiyan olarak tanımlanan evangelistlerden oluşmaya başladı.
  • Tespitler 1

    17 Mayıs 2018 16:29
    3 0
    Geçenlerde Fransa’da bir takım aydın geçinen ahmağın Kuran-ı Kerim hakkında yayınladığı o çirkin bildirinin konusu neydi? Yüce kitabımızda yahudi topluluğu ile ilgili geçen bir kısım ayetlerin kaldırılmasını talep edecek kadar edepsiz bir talepte bulundular. Bunu talep eden medeniyet çok eski değil yakın zamana kadar yahudilere soykırım yaparken yahudiler tarihte hep İslam alemine sığınmadı mı?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;