SİYASET

Süleyman Özışık : Farklı bir çözüm daha var...

Tarih
09 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam Kampı'nda Doğu ve Güneydoğu bölgelerini yakından ilgilendiren bir seçim açıklaması yaptı.

Dedi ki:

"Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar olur ya sandıktan çıkacak olurlarsa öyle bekleyelim yok. Anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz."

Haklı ve yerinde bir tepki...

Geçmiş yıllarda devletin kendisine tahsis ettiği araçla teröristlere silah taşıyan milletvekilleri gördük. Dağ kadrosuna eleman götürürken suçüstü yakalanan belediye başkanları ve siyasetçilere rastladık. 

Terörist cenazelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kin ve öfke kusan, terörü ve teröristi öven nice haini televizyon ekranlarında izledik. 

Böylesi terörist sevicilerin siyaset sahnesinde yer almasını bu topraklara hakaret olarak görüyorum. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine küçük bir itirazım var.

Şöyle ki...

Bu kişilerin belediye başkanı olmasından sonra görevden alınması, bölge insanı arasında bir mağduriyet duygusu oluşturuyor ister istemez. 

Neden özellikle belediye başkanı olması bekleniyor ki?

Ülkede koskoca bir Yüksek Seçim Kurulu var. Aday adayı olan kişilerin suç dosyalarına ve yeterliliklerine bakarak onların aday olabileceğini belirliyor bu kurul...

İş henüz çetrefilli bir hal almamışken, Yüksek Seçim Kurulu devreye girip bu kişilerin aday olamayacağını gerekçesiyle açıklasa daha güzel olmaz mı?

İş bu yöntemle çözülürse devleti yönetenler görevden alma gibi tatsız konularla uğraşmamış ve görevden alma sonrası o çirkin hengamelere şahit olmamış oluruz.

Bence izlenmesi gereken yol ve yöntem bu olmalı...

Ha...

Diyelim ki bir kişi seçildikten sonra teröre ve teröriste destek verdi. Diyelim ki bu organik bağ bütün belgeleriyle saptandı. İşte o zaman devlet üzerine düşeni yapar ve görevden alma işlemini başlatabilir.

Bunun dışındaki yöntemler, hem AK Parti'ye antipati duyulmasına neden oluyor, hem de gereksiz bir mağduriyet hissi oluşturuyor.

Bu mağduriyet de ister istemez ciddi bir kemikleşmeyi beraberinde getiriyor. 

Zaten bu kemikleşme olduğu için bölgede HDP ve PKK'nın etkisi devam ediyor. Bu etkiyi kırmak yerine artıracak yöntemlerden mümkün mertebe uzak durulmalı...

Benden uyarması...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bizim Kedi

    10 Ekim 2018 17:55
    0 0
    Anayasal Kurum olan YSK uzerıne HDP veya diğerleri her türlü!!! baskıyı daha kolay kurabılır gerçek bu ..durum böyleyken hangi YSK uyesı arkasında durabıleceği karar verebilir..ama bu karar hukumet alırsa HDP veya diğerleri sadece Hukukun içinde kalarak itiraz edebilirler..şunu unutmayın daha önceden bu ülke ve ınsanları HDP ve diğerlerine güvenerek Hendeklerde ve birçok yerde şehitler vererek bunun bedelını ödedı..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;