SİYASET

Süleyman Özışık : CHP’li belediyede 350 milyonluk rant!

Tarih
31 Ağustos 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Bir önceki yazıda CHP’li Esenyurt Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklere değinmiş, “Bu daha devede kulak, devamı gelecek” demiştim

İzninizle devam edeyim…

31 Mart seçimlerinde CHP’nin kazandığı ilçelerden biri olan Esenyurt’ta verilen ihalelerle ilgili bazı ilginç gelişmeler yaşanıyor.

İlçede daha önce asansör bakım ihalesini alan firma aniden kenara çekiliyor. Ya da baskı sonucu işten el çekmek zorunda kalıyor.

Orasını henüz bilmiyorum.

Bu gelişmenin hemen ardından Tuncay Özkan ile Engin Özkoç’a ait olan AND firması belediyeye geliyor.

Kısa süre sonra niye geldikleri anlaşılıyor tabii…

Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip ilçedeki binaların asansör bakım ve muayene işi AND firmasına veriliyor.

Belediyelerin kabusu Tuncay Özkan - Politika HaberleriAncak sözleşme 30411 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 10. Maddesinin ilgili hükümlerine aykırı olarak imzalanıyor.

Şimdi gelelim detaylara…

Esenyurt genelinde 200 binin üzerinde asansörlü bina olduğu söyleniyor. Bu binaların tamamına, “Bundan sonra asansör bakım ve onarım işlemleriniz AND firması tarafından yapılacaktır. Bu firmanın yapmadığı bakımlar kabul edilmeyecektir” anlamına gelen bir yazı gönderiliyor.

Akabinde AND firması binalara girerek bakım, onarım ve tescil işlemlerini yapmaya başlıyor. Üstelik bir önceki firmanın çok daha üzerinde bir fiyatla…

Elde edilen rantı merak ediyorsanız söyleyeyim. Minimum 350 milyon lira rant elde ediliyor.

Peki belediyenin burada kârı ve zararı ne diye merak ediyor olabilirsiniz?

Belediyenin kârı yok, aksine zararı var!

Çünkü AND firması bakım, onarım ve tescil işlemlerine belediyeye vereceği katkı payını en minimum seviyeden tutuyor. Yani yüzde 10’a kadar ödenmesi gereken katkı tutarı yüzde 1 olarak belirleniyor.

Belediye kazanmıyor ama görünen o ki belediye başkanı bu işten kârlı çıkan taraf oluyor.

Engin Özkoç ucuz kurtuldu! Yerlerde sürüklendi! İşte o anlar!Niye bunu söylüyorum?

Tuncay Özkan adına kayıtlı olmayan ama bir yıl öncesine kadar Tuncay Özkan’ın kullandığı Audi marka milyonluk araç belediyenin otoparkına çekiliyor.

Bunun dışında elden nereye ne kadar gittiği ise henüz belli değil. Ancak belli olur yakında sanırım.

Çünkü mülkiye müfettişleri şu anda Danıştay kararını ayaklar altına alacak şekilde sözleşme yapan belediyenin, belediyeyi ne kadar zarara uğrattığını ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlükler pek tabii ki bununla da bitmiyor. Bu yazıda yerim kalmadı ama önümüzdeki günlerde belediyede yaşanan diğer skandalları, yolsuzlukları, usulsüzlükleri tek tek anlatmaya devam edeceğim.

Neleri mi?

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un bastırdığı terör takvimini…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    02 Eylül 2020 23:23
    0 0
    Hakkımda garip garip yorumlar yapan Fehmi Dölek.30 yıldır bu rumuzla her platformda yorumlar yapıyorum bu bir.Yazında Cumhuriyet Savcısına gittiğinden bahsetmemiştin bu iki.Ben müneccim miyim senin savcılığına gidip gitmediğini bileceğim bu üç.Seni bu kadar insan ciddiye almıyorsa elinde belge yok bu dört.Bütün bunlar ortada dururken benim ne diyeceğimi de uyduruyorsun bu beş.İnsanlara hakaret etmeyi kendinde nasıl bir hak görüyorsun bu altı.Sonunda be de sana inanmıyorum bu yedi.
  • Fehmi Dölek

    01 Eylül 2020 22:08
    0 0
    İsmini dahi cesaret edipte yazamayıp rumuz kullanan Namyelus...Nereden biliyorsun Cumhuriyet savcılığına gitmediğimi ? Değil Cumhuriyet savcısı gitmediğim mahkeme , dosyasını göndermediğim siyasi ve basın mı kaldı ? Sen ismini dahi yazmaktan korkarken biz mahkemelerle ve savcılıklarla uğraşıyoruz...Eğer tuz kokmuş sa insanın gidebileceği yer neresidir; ''diyeceksin ki cehennemin dibi '' ama ben o cehennemi her gün yaşıyorum bilmem anlatabildim bay acuze efendi
  • Namyelüs

    01 Eylül 2020 16:55
    0 0
    Belediye başkanının fırıldaklarını bir cumhuriyet savcısına anlatır mısın sayın Fehmi Dölek.Bunu takla atmadan telefon ederek de yapabilirsin.Biz de kimin fırıldak çevirdiğimi,kimin takla attığını sayende öğrenmiş oluruz.Ben senin samimiyetine inanıyorum,savcılığa gideceğine inancım tam,ya senin?
  • Fehmi Dölek

    31 Ağustos 2020 16:26
    0 2
    İşiniz gücünüz Chp......Ben de AK Partili olmama rağmen Mersinin Erdemli ilçesinde ki Cumhur ittifak adayı Mhp li belediye başkanının fırıldaklıklarını size on defa ihbar etmeme rağmen görmezden geldiniz ki bu konuda Facebook mesengerınızi kontrol ederseniz ne dediğimi anlarsınız ;Daha ne yapmalı veya nasıl takla atmalıyız ki sizin nazar-ı dikkatinizi celb edelim...Ben sizin samimiyet,nize de inancımı yitirdim.......
  • Ali baba

    31 Ağustos 2020 13:25
    0 0
    Birde Bakirkoy belediyesine bakın neler var neler Selamlar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;