GÜNCEL

Süleyman Özışık : Bülent Arınç’a açık çağrı!

Tarih
04 Kasım 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Bülent Arınç'ın KHK'lılarla ilgili söylediği her yöne çekilebilecek ucu açık sözlerini tartışıyoruz.

Arınç'ın ne dediğini hatırlamakta yarar var.

"KHK bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen daire başkanlığından ihraç edilmiş kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir polisi gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Ve ben onlara birkaç kuruş fazla vereyim de bir katkım olsun diyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman, bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğüm zaman acı duyuyorum. Bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan genel müdür gördüğümde felaket oluyorum. Bütün bunları yaşıyor Türkiye, kimse savunamaz bunu" diyor Sayın Arınç...

Gerçi daha sonra "Ben FETÖ'cüleri değil, FETÖ yöntemiyle mağdur edilenlere dikkat çekmeye çalıştım" dedi ama, geçmiş olsun.

Daha önce defalarca yazdım, tekrar yazayım.

Türkiye'nin en iyi konuşan iki üç hatibini sayın deseler, bunlardan biri Bülent Arınç olur. Lafını özenle, kelimelerini yerli yerince kullanan biridir. Yani öyle konuşup, "Ah ya ağzından kaçtı, gaf yaptı" diyebileceğimiz biri değildir.

Onun için ben Bülent Arınç'ın son söyleşisinde kullandığı cümleleri bilerek ve isteyerek kullandığını düşünüyorum. 

İlgili resimYoksa, Arınç gibi tecrübeli bir siyasetçi, CHP'nin kullandığı "Bir milyona yakın mağdur var" sözüne böyle kaba saba şekilde sahip çıkmazdı.

Bu köşeden daha önce defalarca dile getirdiğim bir şey var.

AK Parti eğer bugün, muhalefete karşı psikolojik üstünlüğü kaybetmişse, bunun müsebbiplerinden biri hiç tereddütsüz Bülent Arınç'tır. Sırf siyasi hırslar uğruna Melih Gökçek hakkında söylediği "Parsel parsel verdi" sözü hâlâ muhalefet tarafından kullanılan en güçlü argümandır.

Türkiye'nin o zamanlardaki ismiyle, Paralel Yapı ile mücadele ettiği dönemde bu yapıya destek veren açıklamalar yapması hâlâ akıllardadır. 

Ve daha da önemlisi; Bülent Arınç, AK Parti'nin ve Erdoğan'ın yumuşak karnıdır!

Neden mi?

Bugün KHK'dan ihraç olan ya da FETÖ'den içeride yatan binlerce FETÖ'cü, "Bülent Arınç FETÖ'nün hain bir çete olduğunu darbe gecesi öğrenip pişman oluyor, 'Ben çok ahmakmışım' diyerek işin içinden sıyrılabiliyorsa bizim pişmanlığımız niye dikkate alınmıyor?" diye soruyor.

Ve yine binlerce FETÖ'cü, "FETÖ ile iltisakı kabak gibi ortada olan Bülent Arınç'ın damadı hokus pokus yöntemiyle dışarı çıkıyorsa biz niye dışarı çıkamıyoruz?" diye soruyor.

Dikkat ediniz.

Bir haftadır Bülent Arınç'ın "KHK bir faciadır" sözü bütün televizyon kanallarında döndürülüyor. El altından FETÖ'yü destekleyen kimi isimler televizyonlarda, "Yahu bunu ben söylemiyorum, Bülent Arınç söylüyor" diyerek AK Parti'ye vuruyor. 

Sayın Arınç AK Parti'ye bundan daha büyük zararı nasıl verebilir ki?

Üzülerek görüyorum ki AK Partililerle Sayın Bülent Arınç tam bu noktada ayrışıyor. Millet ile Arınç'ın yolları burada ayrılıyor.

Sayın Arınç'ın benzincideki pompacılara, evine gelen temizlikçilere üzülüyor. Millet ise darbe gecesi tankların altında lime lime edilen şehitlerine üzülüyor.

Arınç ihraç edilen polislere acıyor, millet ise bedenindeki uzuvları kaybetmiş gazileri için yanıp kavruluyor.

Hassasiyetler çok farklı yani...

Sayın Arınç konuşmasının bir yerinde OHAL İşlemleri Komisyonu'nun doğru işler yapmadığını ve suçlu ile mağduru ayıramadığını dile getiriyor. 

Ben ise tam tersini söylüyor, komisyonun adaletli ve hakkaniyetli bir sonuca varmak için kılı kırk yardığını iddia ediyorum. 

Eğer Sayın Arınç komisyonun haksızlık yaptığında ısrarlı ise kendisine şuradan bir çağrıda bulunuyorum. Bahsini ettiği pompacının, temizlikçinin ve ihraç edilen polisin neden ve hangi sağlam gerekçelerle ihraç edildiğini beraber öğrenelim diyorum.

Nasıl mı?

Bizzat komisyona giderek, dosyalarındaki tüm teknik detayları tek tek inceleyerek. 

Hatta bir çağrım daha var Sayın Arınç'a...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ramazan

    04 Kasım 2019 14:10
    7 0
    Sayın Arınç'ın atladığı bir nokta var, o KHK ile atılanlar, torpille, sınav sonuçlarını alarak o makamlara geldiler, eğer hakkaniyet vicdan yapacaksa, fetöcülere yer açmak için olmayan sağlık raporu hazırlayan bugün temizliğe giden doktor yerine, o rapor yüzünden işinden olan pilot ve ailesine acısın, kpps sınavları için yıllarca ter döken kişilerden af dilesin" Ben görevimi hakkaniyetiyle yerine getiremedim" diye
  • SEDAT KALFA

    04 Kasım 2019 11:01
    6 0
    BU ADAM AK PARTİDE DOKUNULMAZ KILINA DAHİ DOKUNULAMAZ , GİBİ BİR KONUMDA MIDIR AK PARTİ YÖNETİMİ BİR AÇIKLAMA YAPSA DA ÖĞRENSEK
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;