GÜNCEL

Süleyman ÖZIŞIK : Böyle morarma düşman başına...

Tarih
27 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Allah kimseyi Yılmaz Özdil'in düştüğü duruma düşürmesin. Böyle bir morarmayı düşmanıma bile dilemem vallahi...

Çünkü böyle bir apışmayı onlar bile haketmiyor.

Halk TV ekranına çıkıp, "Bizim kuşağımızın pırıl pırıl bir Cumhuriyeti vardı. Pırıl pırıl komutanları vardı. Ben Hulusi Akar’la değil savaşa, gezmeye bile gitmem abi" diyordu. 

Alay ediyor, dalga geçiyordu.

O dalga geçtikçe, kendisini dinleyen bir salon dolusu angut, hahaha hihihi diyerek yapılan alçaklığa ortak oluyordu. 

Niye alçaklık diyorum?

Yedi düveli bir araya gelip canımıza okumak istediği, 3 büyük terör örgütünün aynı anda ülkemize saldırdığı, ordumuzun savaş halinde, memleketin bütün kadrolarının teyakkuz halinde olduğu dönemde bu sözler söyleniyor, bu sözler üzerine kakara kikiriler yapılıyordu.

Allah biliyor ya, kanıma dokunmuştu.

Savaşta olan bir ordunun genelkurmay başkanını toplantı konusu yapıp yavşak yavşak konuşmalar yapmak beni çok yaralamıştı. 

Üstünden çok zaman geçmedi...

Zeytin Dalı harekatının başlamasından bir kaç gün sonrasıydı. İnternet sitelerinde haber okurken gözüme bir kaç fotoğraf karesi takıldı.

Fotoğrafın birinde Yılmaz Efendi'nin "Beraber gezmeye bile gitmem abi" dediği Hulusi Paşam askerlerinin arasında oturmuş, Afrin'e yapılan operasyonu harekat merkezinden yönetiyordu.

Diğer fotoğraf karesinde yine Hulusi Paşa...

Sınırın sıfır noktasında, askerlerinin tam ortasında. Birazdan cepheye gidecek olan askerlerinin yanaklarını okşuyor, onlara moral veriyor. 

O an koşup sarılasım geldi. "Paşam aldırma. Biz seninle gezmeye değil, ölmeye geliriz inan buna. Vallahi biz senden razıyız, Allah da senden razı olsun" diyesim geldi. 

Ve bundan üç gün önce...

Önüme yeni bir fotoğraf karesi düştü...

Hulusi Paşa bu kez bindiği helikopterin camından Afrin'e bakıyor. Operasyon yapılan bölgeleri bir şahin gibi havadan izliyor.

Yaşadığı gurur, yüzüne gülümseme olarak yansıyor.

O an yaşadığım mutluluğu anlatamam. O an içimde kopan fırtınayı tarif edemem. Sadece, "Sen ne büyüksün Allah'ım! Senin ilahi adaletine kurban olayım" dedim izlerken...

Kendi insanına, "'Bidon kafalı' diye hakaret eden, 'Göbeğini kaşıyan adam' diye aşağılayan bir zavallıyı, cepheden cepheye koşan bu şerefli komutana yoldaş etmediğin için sana milyon kere şükürler olsun" dedim.

Çok değil..

Bundan 15 yıl önce bu satırları yazsa, o çok övdüğü eski komutanlar sözlerini geri alıncaya kadar Yılmaz Özdil'e postal yalatırlardı.

Ama Hulusi Paşa tek kelam etmedi.

"Bazı insanlara verilecek en büyük ceza onları cevapsız bırakmak ve başarılı olmaktır" denir ya hani...

Hulusu Paşa bunu yaptı işte...

Önce Fırat Kalkanı, ardından da Zeytindalı Harekatı'nda tarihe geçecek başarıya imza atarak bu yazar bozuntusuna unutamayacağı bir ders verdi. 

Bu başarı unutulmayacak!

Aylar yılları, yıllar asırları kovalayacak. Tarih kitapları bugünleri anlatırken, Hulusi Akar Paşa'dan şöyle bahsedecek:

"Türk Ordusu Cumhuriyet Tarihinde ilk defa dünyaya meydan okuyarak yanı başındaki düşman ülkeye operasyon yaptı. Yapılan bu çifte operasyonda onbinlerce teröristi imha eden ordunun  başında Hulusi Akar isimli kahraman bir komutan vardı."

Aynı tarih kitapları Yılmaz Özdil'den nasıl bahsedecek acaba merak ediyorum?

"Hayatını Kordon'da içki içmekle, boş zamanlarını başörtüsü, kömür yazıları yazmakla ve milletine hakaret etmekle geçiren bir sefil yazar" olarak bahsedecek büyük ihtimalle...

Ve belki de kitabın sonuna şöyle bir not düşülecek.

"Hulusi Paşa görev süresini hudutta, cephede geçiren bir komutan oldu. Ülkesinin bekası için mücadele etti, bir gün keyfine bakmadı. Bir gün yanına birilerini alıp gezmeye tozmaya gitmedi.

Türk milleti onu, köpek gezdirirken hiç görmedi!"

internethaber
27 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Alaeddin Ertürk

    01 Nisan 2018 14:21
    1 0
    Allah kahraman şanlı ordumuzun,şerefli komutanlarının sayısını artirsin.Geçmiş dönemlerdeki hain veşerefsizlerin neslini kurutsun.
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 15:04
    0 0
    evet eline sağlık. o paşa hiç köpek gezdirmedi..çok güzel kapak olmuş..ama ne köpekler var ki, biri bana şöyle baksa da ayakkabilarını postallarını yalasam diye ne hayaller kuruyor. ne umutlar bekliyor..
  • okur

    27 Mart 2018 20:46
    3 0
    tGazeteci dediğiniz edepli görgülü bilgili olur.Okuyucusuna ufuk açar.Bunlar hepsinden nasipsiz.Soralım bu nasipsize acaba Hulusi Paşam la gezmeye gitmek istese Paşam onula gezmek istermi?
  • Mustafa üstün

    27 Mart 2018 20:25
    3 0
    Kalemine sağlık. Hulusi paşa hadi desin ölüme giderim.
  • Nd

    27 Mart 2018 18:01
    1 0
    Hahaha sonunu güzel kapattın Süleyman bey Hulusi Paşa köpek hiç gezdirmedi
  • okan aslan

    27 Mart 2018 17:12
    2 0
    yüzlerine tükürmek bile gereksiz, tükrüğü yağmur zannedecek kadar salak oldukları için bunlara karşı paşamız gereğini yapmış susmuş ....
  • Ekrem

    27 Mart 2018 15:37
    1 0
    Bunun gibi sözde yazar-çizer tayfasının entel-dantel ayağına yatıp milleti küçümsemesi yeni bir şey değil. Kifayetsiz muhterisler sözü bunlar gibi kendilerini milletten üstün gören kompleksli kişilikler için çok kullanılır.
  • Osman Emral

    27 Mart 2018 13:44
    9 0
    Evet.Türk Milleti onu köpek gezdirirken hiç görmedi. Ve İnşallah görmeyecek. Çünkü o köpeklerle gezmeyi hiç hazzetmez. Ne yapsın hamurunda yok. Hoş köpekler de ancak hemcinsleri ile gezer
  • BAŞBUĞ

    27 Mart 2018 12:18
    6 0
    Hulisi Paşa senin darbeci paşalarına benzemez. Küçük bi salonda çapsız seyircilere meze konusu olacak bir paşa değildir.ihanette sınır tanımayan sen ve senin gibi ezikler, vatan hainlerinin alkışlarına layıksınız.Uğur DÜNDAR,Müjdat GEZEN, Emin ÇÖLAŞAN ve senin gibiler tedavülden kalktı artık. Yandaş bir belediyeden elli kişilik bir salon tutun. Bütün kininizi kusun. ta ki kusmuğunuzda boğuluncaya kadar.Bidon kafalılar her cephede haddinizi bildiriyor ve bildirmeye devam edecektir.
  • özcan

    27 Mart 2018 11:58
    4 0
    Yüzü olmayanlar morarmaz, emin olun. Çapsız öngörüler ve çözümlemeleri çocuğunkinden beter olan bu cenahın yazarları, kapının önüne bırakıldığında hemen feryat figan edip emekçilere kıyım yapıyorlar diyorlar. Oysa ki; halık sizin içeriksiz yazılarınızı dürüp çöpe atıyor.öngörüsü tutan sizin gibi yazarlara da havuz medyası diye iftira atıyorlar. Yemezler artık. YOLA DEVAM
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;