GÜNCEL

Süleyman Özışık : Bizim esnafımız ABD'den beter!

Tarih
25 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Mahallenizde tacizci bir esnaf olduğunu düşünün. Mesela bu esnaf bakkal olsun diyelim...

Kız ya da erkek çocuğunuzu, veyahut eşinizi bu esnafa gönderir misiniz? Tecavüze uğrama ihtimalleri olmasına rağmen onları bahsini ettiğim esnafa alışveriş için gönderir misiniz?

Ya da...

Mahallede, ailenizden birinin canına kıyan bir esnaf olduğunu varsayın. Babanızı ya da bir başka aile bireyinizi çekip vurmuş. Hiçbir şey olmamış gibi bu esnaftan alışveriş yapmaya devam eder misiniz?

Etmezsiniz değil mi?

Ama Türk insanı bunu yapıyor. Ülkesine ekonomik suikast yapan ve bununla birlikte teröristlere silah yardımı yaparak ülkesine açıktan düşmanlık yapan bir ülkenin mallarını vicdanı sızlamadan alabiliyor.

Bunu yapabilmek için bir de kuyruğa giriyor. 

Bir iPhone için binlerce lirayı, bir dandik kahve için bile 15 lirayı gözden çıkarabiliyor. Normal şartlarda onların karşısına geçip, "Yahu aldığınız bu ürünler size ve sizinle birlikte bütün İslam alemine silah olarak, kurşun olarak, ölüm olarak geri dönüyor. Siz katillerinizin sponsoru olduğunuzun farkında değil misiniz be asalaklar sürüsü" diye hakaret etmemiz gerekiyor değil mi?

Ama yapamıyoruz!

Yapamıyoruz çünkü bizim yerli ve milli dediğimiz kimi esnafımız da en az Amerika kadar aşağılık da ondan...

Şu alçaklığa bakar mısınız?

Adamın elindeki çayın fiyatı normalde 8 buçuk lira. Ama uyanıklık yapmak için etiketin üzerine iki fiyat yapıştırıyor. "Bu ürünü 14 liradan 11 liraya indirdik" diyerek müşterisini oracıkta 2 buçuk lira kazıklıyor.

Bu uyanıklık sadece bir tek ürün için geçerli değil. 

Sattığı karpuz ithal değil. Kaldı ki karpuz da karpuz değil, bildiğin kelek. Ama fiyatı iki katı artırıp, sonra indirim yapmış gibi düşürüyor. Ama yaptığı indirim sayesinde kilo başına 2 lira kazanıyor. Domates, patates, balık, yağ, hepsinde durum aynı...

Bir de şunu dinleyin lütfen...

Küçük bardak suları biliyorsunuzdur. Üzerinde Türk markası basılı. Yani anlayacağınız Türk malı su!

Fiyatı bir liradan bir buçuk liraya çıkarmış.

"Niye zam yaptın kardeşim?" diye soruyorsun. Puşt herifin verdiği verdiği cevaba bakar mısın:

"Doların artışıyla birlikte suyun ham maddesi de zamlandı!"

Ulan, suyun ham maddesi ne olabilir yahu? Bildiğimiz kadarıyla su dediğin şey hidrojen oksijenden oluşuyor. Renk yok, koku yok, tat yok. Yer altından çıkıyor, sen çeşitli teknik aletlerle alıp bardağa koyup satıyorsun. 50 kuruş zam neyin nesi be insafsız terbiyesiz!

Vatandaş haksız mı şimdi?

Bir yanda açıktan düşmanlık yapan ABD, diğer yanda "Ben yerli ve milliyim" diyen ama sinsice, haince, kalleşçe ekonomik kriz dalgası oluşturan bizim esnafımız.

Vallahi ben suçu vatandaşta görmüyorum.

Zira vicdanını, şerefini, onurunu ve ülke sevgisini paraya satan bu insanlar yarın ilk fırsatta ülkesini de satar.

Onun için bunların elini güçlendirmemek gerek!

Dipnot: Bu vicdansızları yeteri kadar denetlemeyen ve hak ettikleri cezayı kesemeyen devletimin yetkili kurum ve kuruluşlarını da buradan açıkça lanetliyorum! 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Garip

    26 Eylül 2018 00:18
    1 0
    Kesinlikle devlet denetimi sağlam olacak. Bunun içinde denetmenleri kpss sınav sonucuna göre degil. Sağlam adamı devlet bulup denetimin başına geçirecek
  • Mehmet Benli

    25 Eylül 2018 21:41
    1 0
    Güçleniyoruz derken en güçsüz duruma düşmek gerçekten düşündürücü! İç asayiş, denetim sıfır. Ahlaksızlık diz boyu. Amerika, İsrail ülkem üzerinde oyun oynamanın sıcaklığını zirveye çıkartmışken bizim en milliyetçi müslümanın umurunda değil. Bu kesim esnafsa bal gibi yalan söyleyip müşterisini kandırabiliyor. Karşı mahallenin mahalle baskısına gerek yok kabalıkta biz birbirimize fazlasıyla yetiyoruz.
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    25 Eylül 2018 19:33
    0 0
    SEVGİLİ ABİÇİM DOĞRUSUNDUR AMA BU OLAYI TAMAMEN FABRİKALAR YAPIYOR OLMASIN DEVLET Bİ FABRİKALARA EL ATSIN OZAMAN NE OLDUĞU PİYASAYA ÇIKAR SIRF BAKKAL MI SUÇLU ACABA NASRETTİN HOCA DEMEYELİ HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOK SAYGILAR ABİ...
  • hursit dilaver 2

    25 Eylül 2018 15:06
    0 0
    bunu bizim AKPliler hala anlamadı.ne edeceksinizki,ve adamlar, başima iş almıyaım dıye bekler.SEN PATATES DEPOSUNU BASIP HALKA DAGITTIN MI. BU İFLAS EDEN FİRMALARA HEMEN KAYYUM ATADIN MI. YA HEPSİ YURT DIŞINA PARA KAÇIRMAK İÇİN İFLAS EDİYORLARSA.. YOK MU ADAMINIZ BUNLARI TESBİT EDECEK EY AKP.yoksa ben geleyim bari.
  • hursit dilaver 1

    25 Eylül 2018 15:05
    0 0
    AŞAĞIDAKİ YORUMLARA NE DİYEYİM. hadi bir tanesi muzmin tayyip düşmanı ve dolayısı ile islam düşmanı. ona lafım yok.ama esasen digerleri doğru.BEYLER. SİZ DAHA BUROKRASİDE CHP AGIRLIĞINI ATAMADINIZ. EN UFAK BİR OLAYDA HEMEN BUROKRASİ KENDİNİ SANKİ CHP GELİYOR GİBİ BEKLEMEYE ALIR.
  • DADAŞ

    25 Eylül 2018 11:30
    2 1
    O yapan firmalara suçu buluyorsun da Süleyman Bey , bunların bu işleri yapmasına göz yuman , ya da yapmalarına fırsat veren , yaptıkları karşısında eli bomboş bekleyen hiç bir halt etmeyen DEvlet kurumlarına , yetkililerine niye bir şey demiyorsun .Madem devletse yapsa ya bir şeyler ....Niye hiç bir şey yapılmıyor
  • MURAT MUMCU

    25 Eylül 2018 11:29
    2 0
    bahsettiğin orospu çocukluğunu kafirden kredi alan Devletin kefil olduğu AVM ler yapıyor süleyman efendi elektirikten sudan atık su kayıp kaçak diye Haraç alan asıl Orospu çocuklarına laf söylesenize 2002 de araçları satıp 2018 de lüks araç filosu kurup bunları tekrar kısıtlayacaklara da laf söylesene devletin mülkü var iken yandaşlarının rezidanslarını Dolar ile kiralayanlara da bir çift laf söylesene süleyman efendi
  • BURSA

    25 Eylül 2018 11:28
    3 0
    Bu yapılanların devlette farkında , her şey elinde her güç elinde ama hiç bir halt ettiği yok bu kişileere , firmalara, bakkallara çakkallara,......
  • TEK

    25 Eylül 2018 11:26
    2 0
    Bu vicdansızları yeteri kadar denetlemeyen ve hak ettikleri cezayı kesemeyen devletimin yetkili kurum ve kuruluşlarını da buradan açıkça lanetliyorum!
  • Fatih

    25 Eylül 2018 09:47
    0 0
    Eski mücahit yeni müteahitleri unutmuşsun Süleyman abey. Dolar spekülatörlerin isimleri neden açıklanamadı bu ülkede? Küçük esnaf da son ısırığı atmış çok mu? Aklımızla dalga geçme Süleyman abey.
  • HAK DAVA

    25 Eylül 2018 09:46
    1 0
    HER ZAMAN DEMİŞİMDİR SÜLEYMAN BEY BİZİM ARAMIZDA ORUSPU VE PUŞT ÇOOK FAZLA AMERİKA DEDİNMİ ANASINIDA AVRADINIDA KARISINA KIZINIDA HEMEN SATAR EE KARISINI KIZINI SATAN BİR PEZEVENK VATANININ HAYDİ HAYDİ SATAR YANİ NORMALDIR..
  • mahmud

    25 Eylül 2018 09:26
    0 0
    Osmanlıda kara borsa yapan tefeci diyorum tüccar demiyor acaba napılırdı?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;