SİYASET

Süleyman Özışık : Bana kızan CHP'liler burada mı?

Tarih
04 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

28 Ağustos tarihinde yazdığım, "CHP ile HDP yeni ittifaka hazır" başlıklı yazıya CHP'den büyük itirazlar gelmişti. O yazının ana hatlarını hatırlatmakta yarar var. 

Demiştim ki:

"Zamanı geldiğinde hepimiz CHP ile HDP'nin yeniden iş birliğine soyunduğunu göreceğiz."

Bu iddiada bulunma nedenimi de HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin bir açıklamasına dayandırmıştım.

O açıklamayı da hatırlatayım.

"HDP kapılarını herkese açık tuttu, yine açık tutacak. İttifaklarımızın dayandığı temel çizgi budur. 24 Haziran’da eksik bıraktığımız işi yerel seçimlerde yapalım. Yerel seçimler bu işin ikinci turu olsun"diyordu Sezai Temelli...

"Sen nasıl bunu söylersin. Müneccim misin" diyerek saldıranlara, küfür ve hakaret savuranlara bugüne kadar cevap vermedim. Çünkü benim yerime CHP'den bir ismin cevap vereceğinden emindim.

O cevap önceki gün geldi.

CHP'li Dursun Çiçek, lafı hiç eğip bükmeden, kriterlerine uyan HDP'lileri CHP'den aday gösterebileceklerini ifade etti.

Kriter dediği ne peki, bir de ona bakalım:

"PKK ile bir bağlantısı olmayan, Cumhuriyete, temel değerlere, o dört ilkeye bağlı olacakmış adaylar bulup CHP’den aday gösterelim” diyor beyefendi.

Önce dikkatinizi şu noktaya çekeyim de gözden kaçmasın.

Bu sözleri söyleyen zat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Albay rütbesine kadar yükselmiş ve emekli olmuş. Yüzlerce, binlerce silah arkadaşı, PKK tarafından şehit edilmiş. Binlercesi gazi olarak yarım yamalak bir hayat yaşıyor.

Şimdi bu arkadaş, PKK'nın kanlı görüşlerini Meclis'e taşıyan HDP'nin milletvekilleri arasında Cumhuriyete, temel değerlere ve dört ilkeye bağlı birileri olup olmadığını araştırıyor.

Onlarla ittifak kurmanın elzem olduğunu söylüyor.

Niçin?

AK Parti iktidarını istemediği için. Kayyumların elinde şaha kalkan belediyeleri yeniden PKK'nın gelir kaynağı haline getirebilmek için...

Yahu ne gerek var böyle kıvırmaya? 

Ne gerek var ıkına ıkına konuşmaya? Seçmeninizin karşısına geçin, "Biz PKK'nın partisiyle ittifak yapacağız" deyin, olsun bitsin!

AK Parti nefretiyle dolup taşan seçmenleriniz buna itiraz etmez zaten, niye korkuyorsunuz?

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere, "Mustafa Kemal'in itleri"diye hakaret eden Sırrı Sakık'ı da Ağrı'dan aday gösterin. 

Vallahi kimse itiraz etmez. 

Yıllardır teröre ve teröriste verdiğiniz destekle, HDP'den bir farkınız olmadığını zaten gösterdiniz. Öyle bir hale geldiniz ki, partinin anahtarının HDP'nin eline verseniz bile kimsenin gıkı çıkmaz.

Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacağınızı söylediniz, tek bir eleştiri dahi gelmedi. Belediye Başkanı’nın lafı mı olur?

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    04 Eylül 2018 15:28
    0 0
    CHP her zaman ve her şartta HDP ile ve diger bu tip partilerle her an ortaklıklıga ya da birleşmeye mecburdur. yanlarına İP'i de alırlarsa ballı kaymak olur ki, o iki tane irkçı SÜNNİ SURİYELİ düşmanı, dolayısı ile ıslam ve sunnilere kin ve nefretli ,iran şii ve nusayrileri ile SUNNİ BEBELERİNİ KAYNAR SUDA HAŞLIYARAK ÖLDÜREN HAŞDİ,ŞABİ MUHİBBİ, iki dallama yakında esedin dizi dibine de giderler.BUNLARA DİKKAT EDİN her an provakasyon yaparlar.tiynetleri bu.
  • hursit dilaver

    04 Eylül 2018 15:21
    0 0
    ne CHPsi ya..elbet HDP ile ortaklık yapacak.EMİR BÜYÜK YERDEN TABİ.boşuna çene yormayın.hele tvlerde şu şunu dedi, öteki aksını söyledi falan.YAHU SURİYE KAMPLARINDA SİLAH EĞİTİMİ VERİLİYOR DİYE KAMPLARI BASAN CHP MEBUSLARI Dİ Mİ BUNLAR.unutmayın. dert başka suriyedeki bütün SÜNNİ nufusu ya türkiyeye sürmek ya da orada yok etmek.İBLİD SAVAŞI SÜNNİ KATLİAMI SAVAŞI OLACAK.hatayın da demografisi değiştirilerek....
  • hursit dilaver 2

    04 Eylül 2018 15:19
    0 0
    hiç biri yaranamadı. çünkü CHPye her giren ona tabi olacak. ve kendiliğinden değişime uğruyor. mutasyon mu ne.. adı bu galiba. bu mutasyon da 1930ları asla aşamamak.gidin bir konuşma yapın bu 3 köprüde gereksiz, milletin parası çarçur oldu deyin sizi alkışlıyacak binlerce CHPli görürsünüz.denemesi bedava.BUNLAR CHPLİ OLSA MUSTAFA KEMAL ADINI KULLANMAZLAR. MUSTAFAYI KULLANMAZDI PAŞA.. KEMALİ DE KAMAL YAPMIŞTI.sloganları ile uyduruk.
  • hursit dilaver

    04 Eylül 2018 15:16
    0 0
    CHPliler elbet sana kızar.ONLAR KENDİ ARALARINDA HALVETLE HALLEDERLER. CHP yaparsa , bunun gücünü KURUCU İRADE OLMASINDAN ALIYOR.tuncay özkanın dediği konu kapatıldı. hani şu CHP üstü irade hikayesi UNUTMAYIN. HER GÜN CUMA DA KILSANIZ CHPYE GRİNCE BÜTÜN KİMLİĞİNİZ DEĞİŞİR, TİPİK BİR 1930LARI AŞAMAYAN CHPLİ OLURSUNUZ. YAŞAR NURİden, SULTANAHMET İMAMINA KADAR BU BÖYLE OLDU.
  • HAK DAVA

    04 Eylül 2018 13:27
    0 0
    DEDİĞİM HEP ÇIKIYOR BU DOMUZLAR SÜRÜSÜNÜN GÖTÜNE KAZIKTA ÇAKSAN ANLAMAZLAR YENİ ASYA YAHUDİ KOMİTESİ KAFİR PİÇLERİ GİBİ CEMAATİK DERLER AMERİKANIN KÖPEKLİĞİNİ YAPARLAR MÜSLÜMANIZ DERLER DOLARA TAPARLAR ÜSTAD NECİP FAZILIN DEDİĞİ GİB ANLAMAZ YAZISIZ PULSUZ DİLEKCEM ANLAMAZ RUHUMA GEÇTİ BİLEKCEM...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;