POLEMİK

Kurtuluş Tayiz : İnce, Akşener’in yardımcılığına aday

Tarih
12 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyup daha birinci turda havlu atarak rakibinin yardımcılığına oynayan bir adayı da ilk defa görüyoruz. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bile şimdiden çıkarılan “ikinci turda şunu destekler” türünden dedikoduları çok sert bir dille yalanlarken, seçimin sözde favorisi olan CHP adayının “Akşener’in yardımcısı olurum” demesi ne anlama geliyor?

İşte bütün bu absürtlükler muhalefetin tepesinde sallanan FETÖ kılıcından kaynaklanıyor. Millete değil, Pensilvanya’ya bakarak siyaset yapıyorlar. Yol göstericileri FETÖ. Türkiye’de meşru bir muhalefetin bir türlü oluşamamasının sebebi bu şebekedir. “FETÖ” derken şüphesiz ABD ve NATO’nun Türkiye’deki uzantılarını kastediyoruz. Milli ve yerli siyaseti sabote eden ABD ve NATO’dur; FETÖ, bu uluslararası güçlerin taşeronluğunu yapan bir örgüt. Türk siyasetini yarım asırdır dizayn ediyor, kontrol altında tutuyorlar.

Muhalefete bakın; ana muhalefet partisinin başındaki ismi FETÖ’den bağımsız gören tek bir kişi var mı? Muhalefet adına ortaya çıkarılan, kendisine parti kurdurulan Meral Akşener için de geçerli bir soru bu? Buna Kandil ve Pensilvanya ortaklığını da dahil edebiliriz. Bu tabloya bakarak muhalefetin milli ve yerli olduğunu öne sürecek kaç kişi çıkar?

Evet, küreselleşen bir dünyada yaşadığımız bir gerçek; ama bu, uluslararası örgütlerin Türkiye’deki seçimlere müdahalesini meşru kılmaz. ABD, bir yandan Rusya’nın -araştırma şirketleri ve sosyal medya üzerinden- başkanlık seçimlerine müdahalesini soruştururken, diğer yandan da Türkiye’ye müdahale etmekten çekinmiyor.

24 Haziran seçimlerime son bir haftada sosyal medya üzerinden başlatılan güçlü bir müdahale söz konusu. Dijital izler bu müdahaleyi organize edenin FETÖ olduğunu gösteriyor. Bot hesapların kaynağı FETÖ’nün etkin olduğu ABD, Almanya, Arjantin, Brezilya gibi ülkeler.

Ayrıca ABD’nin başka ülkelerdeki seçimlere müdahale ettiği de sır değil; Türkiye’deki seçimler için CIA’in ciddi bir bütçe ayırdığına kuşku yok. Bağımsız bir ülke olduğumuza göre her türlü yabancı müdahaleye karşı çıkmak zorundayız. Her ülke kendi çapında dış müdahalelere karşı bazı tedbirler geliştiriyor. Küreselleşme ne kadar gerçekse yabancı güçlerin müdahalesi de o kadar gerçek.

Küresel merkezlerden yönlendirilen adayların 24 Haziran’da devleti ele geçirmek istedikleri açıkça ortada. Hangi maskeyi takarlarsa taksınlar; millet, muhalefetin arkasındaki güçleri, kuklacıyı tanıyor. Türkiye, 15 Temmuz’da olduğu gibi 24 Haziran’da da FETÖ’ye, onun siyasi güçlerine geçit vermeyecek.

Akşam
12 mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;