GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Türkiye solunu "Rezidans kraliçeleri" temsil ederse...

Tarih
02 Nisan 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 maaşını bağışlayarak başlattığı “milli yardımlaşma kampanyası”na en büyük tepki CHP’den geldi. Sırayla Ahmet Davutoğlu’nun partisi, HDP, FETÖ, PKK ve sol çevreler de CHP’nin peşine takıldı. Neymiş, efendim hükümet niye bağış kampanyası düzenlemiş? “Sosyal devlet” nerede kalmış!

Dünyanın öbür ucundaki vatandaşları için bedava uçak kaldırıp ülkelerine geri getiren bir hükümete söyleniyor bu laflar. Üstelik ABD ve Avrupa’da bu “hizmet” vatandaşlarına binlerce dolara, euroya mâlolurken!

Sigortası olmadığı için tedavi edilmeyen, hastana kapısında ölenleri görmezden gelmeye devam edelim tabii; ABD ve Avrupa’da 30 bin doları, 20 bin euroyu ödemeyi göze almadan kimse hastane kapısından içeri dahi sokulmuyor. Türkiye’de bütün bu tedaviler ücretsiz.

Son dakika: Corona virüsü haberleri...İranlı hemşire böyle ...Devlet, bu süreçte yardıma muhtaç olandan tutun işi sekteye uğrayan çalışana, esnafa, işverene dünyanın hiç bir ülkesinden görülmemiş bir mali paketle destek elini uzattı. Devlet bununla da yetinmedi, bu zorlu süreçte birbirine destek olmak isteyen herkese olanak sağladı, bağış kampanyası düzenledi. Millet olmak bunu gerektirmez mi?

Biz bir milletiz, tuvalet kağıdı için birbirini boğazlayan, market kuyruklarında itişip kakışan Batı’dan farklı olarak. El ele verir, lokmamızı paylayaşırız. Başka türlü olanı asla kabul etmeyiz.

“Sosyal devlet nerde kaldı” diyen tuzu kuruların devletin neler yaptığından haberi yok anlaşılan. Oysa Avrupa’da dahi örneğine rastlayamayacakları bir sosyal hizmet ağına ve desteğine sahip bir devletiz bugün. Türkiye’de solu “Rezidans kraliçeleri” temsil ederse olacağı bu; ihtiyacı olanlar için devletin ve vatandaşın el ele başlattığı kampanyayı kötülemeye, lekelemeye kalkarlar tabii.

Kılıçdaroğlu: Bütün Türkiye'yi kucaklayacağım - Sputnik TürkiyeIMF’nin yaptığı açıklamaya göre kredi için kapılarına dayanan 81 ülke arasında bir tek Türkiye ve Rusya yok. CHP’yi asıl kızdıran bu mu yoksa? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerinin sebebi, Türkiye’yi IMF’ye muhtaç etmemesi mi? Erdoğan, küresel çaptaki ekonomik krizin yaşandığı 2008’de de “Kriz bizi teğet geçecek” diyerek ülke ekonomisini krizden korumayı başarmış, IMF’cilerin büyük tepkisini almıştı. Muhalefetin Erdoğan’dan istediği Türkiye’yi yeniden IMF’ye bağlamak! Bu küresel krizde IMF’nin kapısına dayanabilirdik, bu bile Erdoğan’ın kabahati olmazdı. Ama bunların Türkiye’nin boynuna finans kapitalin tasmasını takmaktan başka derdi yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlattığı yardımlaşma kampanyasıyla

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • BARIŞ

    05 Nisan 2020 15:58
    1 0
    Acayip bir memleketiz.Sol demek işçi demek çalışan demek.Ülkede solun bayraktarlığını zenginler yani işveren kodomanlar savunuyor.işçinin çalışanın hakkını yiyenler
  • IMF den borç talebinde bulununca bunlar bu defa '' Türkiye'yi IMF kapısına düşürdüler diyeceklerdir. Bunlar iki ucu boklu ( özür ) değnek gibidirler.klerdir.

    02 Nisan 2020 15:07
    3 0
    mehmetm
  • Asena

    02 Nisan 2020 12:53
    3 0
    CHP ve bir cok politikaci, halha vermeye alisik degiller. Ancak, calarak, cirparak, kendi keselerini doldurmaya alisiklar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;