SİYASET

Ekrem Kızıltaş : Haramın binası olmaz!..

Tarih
25 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ekrem Kızıltaş
İmtihan imtihandır. Üniversite, askeri lise, harp okulu, KPSS, hakimlik, TUS ya da başkası... Girer, elinizden geleni yapar ve netice olarak da kazanır ya da kaybedersiniz... Bulunduğunuz makam ya da rütbeden daha yükseklere tırmanabilmek, terfi alabilmek için de liyakat ve başarıya göre değerlendirilir ve yükselirsiniz... Bu kadar basit.
Epeydir farkındaydık, ama şimdi daha iyi anladık ki, mesele bu kadar basit değilmiş.
Birileri kendilerine verilen cevapları ezberleyerek giriyorlarmış imtihanlara ve tabii ki kazanıyorlarmış.
Belki de yüz binlerce millet evladının haklarının yenilmesi, önlerinin kesilmesi söz konusu...
Hak etmeyerek askeri liselere girmeleri sağlananların imtiyazlı muamelesi gördükleri, diğerlerinin ise alabildiğine zorlandıkları hatta okullarını terke zorlandıkları ile ilgili epey olay anlatılmıştı vaktiyle, ama inanılmamıştı.
İnanılmamıştı, TSK'ya bağlı kuruluşların prensiplerine aşırı bir bağlılık gösterdiği ve anlatıldığı şekliye aralarına sızılmasının imkanı olmadığı zannediliyordu çünkü. Böyle bir durumda, okullarda başarılı olamayan birilerinin, başkalarını suçlama ihtiyacı sebebiyle böyle davrandıkları düşünülüyordu.
Birilerinin, yukarılardan bir yerlerden ve kelimenin tam manasıyla başkalarının haklarına açık bir tecavüz olduğu için harama bulaşmış bir şekilde nerelere kadar yükselebildiklerini 17-25 Aralık'ta görmüştük. 15 Temmuz'u yaşadıktan sonra daha net bir şekilde gördük.
Bu haramzadelik durumunun sadece askeri liseler ya da harp okulları ile ilgili olmadığını ve aptapotun kollarının çok daha başka yerlere uzandığını da biliyoruz artık. Hak etmedikleri yerlere, hak etmedikleri şekilde gelenlerin, kendilerini oralara getirenlere sorgusuz itaat ettiklerini ve her ne melanet isteniyorsa yaptıklarını da gördük.

Her yol mübah...
Yükselebilmenin en sağlam yolu olarak ayak oyunlarını esas aldıkları, kendilerinden olmayanların yükselişlerini önlemek için akla gelebilecek her türlü yollara başvurabildiklerini, hasbelkader yükselebilmiş olanları oralardan uzaklaştırabilmek için tehdit, şantaj gibi değişik yollara başvurabildiklerini de...
Ne kadar kolaymış birilerinin terfilerini önleyip, yerine kendi adamlarını getirebilmeleri: Rutin bir sağlık muayenesinde 'sağlık problemleri var' raporu her şeyi halletmeye yeterli imiş meğer.
Şimdi çok daha iyi anlıyoruz ki, arzularına ulaşabilmek için binlerce, on binlerce hayatı mahvetmişler, insanlara büyük sıkıntılar yaşatmışlar. Bunu yaparken de adaleti, hakkaniyeti ayaklar altına almaktan zerre kadar kaçınmamışlar...
Ağabeyler tarafından çalınarak kendilerine servis edilen cevaplarla hakları olmadığı halde ast subay hazırlık okullarına, askeri liselere, harp okullarına girenler ve yine hak etmedikleri halde değişik mevki ve makamlara getirilenlerdi 15 Temmuz gecesi insanımızın üzerine yaylım ateş açmaktan çekinmeyenler.
Kendilerine, 10 yıl, 20 yıl hatta 30 yıldır takiye yaparak geldikleri noktadan hareketle Milletimizi kurtaracakları şeklinde bir hedef empoze edilmişti muhakkak.
Ama akıllarını ve her şeylerini teslim ettikleri iradenin emriyle insanımıza kan, barut ve ölüm kustular o gece...
Kendisinden olmayanların elinden her şeyi çalmayı caiz gören bir anlayış, haramzade bir anlayıştır.
Oysa büyüklerin dediği gibi: 'Haramın binası olmaz!..' Olmadı da...

Takvim
25 Temmuz 2016


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;