EKONOMİ

Candaş Tolga Işık : Dolar nasıl 5.74'ü gördü?

Tarih
17 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

Üşenmeden tekrar tekrar yazacağım. Bizzat Amerikan Başkanı tarafından idare ve sevk edilen dolar üzerinden Türkiye’yi kundaklama operasyonunun yarattığı kriz yine Türkiye adına bir fırsata dönüştürülebilir. Nasıl mı?

● Türkiye’nin bir numaralı ticari ortağı Avrupa Birliği’yle ilişkilerin onarılıp yeniden yakınlaşma sürecinin başlamasına vesile olabilir.

● Başta İran ve Rusya olmak üzere güçlü komşularımızla daha güçlü ve yakın çalışma imkanı doğurabilir.

● Ortadoğu pazarında geçmişten beri Türkiye’yle sıcak ilişkileri olan sermaye birikimine sahip ülkelerle çok daha büyük çaplı ticari işbirliklerine girilebilir.

● Dünyanın halihazırdaki en büyük ekonomisi Çin’den yeni yatırım çekme imkanı doğurabilir. İşte tam da bu noktada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuştu önceki gün, dedi ki “Bu süreçten rasyonel politikalarımız ve güçlü stratejilerimizin yanında, dostlarımızla ve işbirliklerimizle güçlenerek çıkacağız.”

Sonra ne mi oldu?

Arka arkaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki ay Almanya’da Merkel’le görüşeceği, Katar’ın 15 milyar dolar, Çin’in ise 1 milyar dolar Türkiye’ye yeni yatırım yapacağı, Erdoğan- Macron arasındaki telefon görüşmesi ve son olarak Türkiye, Rusya ve İran’ın eylül başı bir araya geleceği haberleri düştü.

Sonuç: Dolar dün 5.74’e kadar geriledi. Bir daha yazıyorum. Şunu çok iyi anlamalı ve anlatmalıyız: Türkiye moralini ve motivasyonunu bozmadan, daha çok çalışarak ilerlerse bu krizden daha da güçlenerek çıkar.

BÜYÜK DEVLET OLMAK...

MİT, FETÖ’nün üst düzey yöneticilerini dünyanın dört bir yanında paketleyip Türkiye’ye getirdiğinde “Büyük devlet böyle olunur” yazmıştım.

Bölücü terör örgütü PKK’nın sözde komuta kademesinden PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi İsmail Özden önceki gün yine MİTTSK ortak operasyonuyla yurt dışında etkisiz hale getirildi. Büyük devlet böyle olunur işte. Benim ülkemde kan dökersen dünyanın hiçbir yerinde sana rahat vermem. Yer yarılıp içine girse bulur, bedelini ödetirim sana. Ne demişti İçişleri Bakanı hatırlayalım? “Değneksiz köy buldunuz dolaşıyorsunuz. Yok öyle bir dünya artık!”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KELOĞLAN

    18 Ağustos 2018 09:42
    0 0
    Köpeksiz köy buldun değneksiz dolaşıyorsun
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;