SİYASET

Candaş Tolga Işık : AK Parti'nin seçimden çıkaracağı ilk ders 'İletişim' olmalı

Tarih
13 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

İletişim, yaşadığımız çağın en hayati bilim dalı oldu. Ne söylediğinden çok nasıl anlaşıldığın önemli.

Koca bir metinde ağzınızdan çıkan bir yanlış cümle geri kalan tüm söylediklerinizin tesirini sıfırlayabiliyor. Hal böyleyken siyasette de iletişim faktörü belirleyici oluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim gecesine kadar yükselen bir marka olan Muharrem İnce seçim gecesi itibarıyla kendi iletişimini öyle kötü yaptı ki adeta bir ibret hikayesi oldu.

Şimdi aynı hatayı İstanbul’da AK Parti’nin genel başkan yardımcıları, il başkanları ve adayları yapıyor. 31 Mart gecesinden başlayıp bugüne kadar her gün başka bir şey söylediler.

Önceki gün Mevlüt Uysal çıktı ve Büyükçekmece'yle ilgili usulsüzlük iddialarını anlattı. Lakin öyle kötü, öyle eksik anlattı ki herkesin aklında “soyadı” polemiği kaldı. Unutmayın, güçlü argümanlar ancak güçlü bir hitabetle birleştiğinde geniş kitlelerin kanaatini değiştirebilir.

ADAY OLMAK SERBEST KAZANMAK YASAK!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), KHK ile ihraç edilmiş birinin aday olmasına yani seçime girmesine izin vermezse bu tartışılır. Lakin YSK’nın seçime girmesine, aday olmasına izin verdiği birine seçimi kazandıktan sonra “Başkan olamazsın” demesinin izahatı yoktur.

Ne hukuken ne vicdanen ne de mantıken böyle bir kararı hiç kimseye anlatamazsınız. Kaldı ki YSK kararının tek “sakat” tarafı bu da değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;