SİYASET

Abdulkadir Selvi : İşte mahkeme kararı Temel Bey

Tarih
28 Şubat 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

28 ŞUBAT çileli bir dönemdi. Refahyol hükümeti devrildi, Erbakan başbakanlıktan indirildi, Refah Partisi kapatıldı, Erdoğan hapse atıldı.

Erbakan ve Erdoğan 28 Şubat’ın çilesini çekti. Başörtülüler 28 Şubat’ın zulmünü gördü. Ama sonunda millet 3 Kasım 2002 seçimlerinde 28 Şubat’ın rövanşını aldı.

Türkiye’de darbe yapanların yaptıkları yanlarına hep kâr kaldı. Ama Erdoğan hem 28 Şubatçılardan hem 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlardan hukuk içinde hesabını sormayı bildi. Başka türlü darbelerle mücadele olmaz. Darbe yapanın devlet başkanı olduğu ülkede darbeler devam eder.

TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATILDI

28 Şubat’ın hemen ardından iktidara gelen AK Parti, kendini çetin bir mücadelenin içinde buldu. Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde 27 Nisan e-muhtırasını verenler de 15 Temmuz’da Meclis’i bombalayanlar da başarılı olamadı. Türkiye, darbeleri tarihin çöp sepetine atmayı başardı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 15 Temmuz kirli hesapların altüst olduğu gündür28 Şubat’ı içinde yaşamış bir gazeteci olarak en büyük eksiğim bir 28 Şubat kitabı yazmamak oldu. Bin yıl devam edecek denilen 28 Şubat devam etmedi ama 28 Şubat zihniyeti AK Parti’nin ilk dönemlerinde de hep fırsat kolladı. Eğer Erdoğan’ın cesareti AK parti kadrolarının kararlılığı olmasa Türkiye’yi 90’lı yıllara çevirirlerdi. 

 TARİHİ ÇARPITIYOR

Temel Karamollaoğlu’nun tarihi çarpıtma pahasına dile getirdiği iddia ise o dönemin en çetin mücadele konularından biriydi. Evet daha hukuki süreçler devam ederken Erbakan’ı hapse atmak için girişimler oldu. Altınoluk’taki yazlığından jandarma zoruyla götürmek istediler. 22 Aralık 2003 tarihinde Balgat’taki evinin etrafını polisle çevirdiler.

KARAMOLLAOĞLU’NA ATEŞ PÜSKÜRÜYORLAR

Temel Bey, tarihi yanlış hatırlıyor. Tarih içindeki rolleri de yanlış konumlandırıyor. Erbakan’ı hapse atmak için evinin etrafını polis ve jandarma marifetiyle çeviren Erdoğan değildi, 28 Şubat artıklarıydı. Polisi çekip, yasayı değiştirip Erbakan’ı hapisten kurtaran Erdoğan oldu. Temel Karamollaoğlu bu iftirayı attığı günden bu yana o dönemin tanıklarıyla konuşuyorum. Karamollaoğlu’na ateş püskürüyorlar. 

BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMASI

Erbakan’ın hapse girmemesi için cezasının ev hapsine çevrilmesi konusunda elini taşın altına koyan isimlerden biri olan dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç, Temel Karamollaoğlu’nun ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Erbakan hocamız için söz konusu olan cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına elimizden geleni ivedilikle yaptık” dedi.

ERBAKAN’IN TEŞEKKÜRÜ

Arınç’ın ayrıntılı açıklamasından şu bölümü paylaşmak istiyorum.

“Yakinen şahit olduğum birçok konu vardır ki o dönem Erbakan Hocamız tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere iletilen muhtelif talepler de tereddütsüz yerine getirilmiştir. Hocamız, bu konudan dolayı özel olarak bana ve genel olarak da bu konuda hizmeti geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ve takdirlerini iletmiştir.”

İnsanlık budur. Vefa budur.

KAYIP TRİLYON DAVASI

Dün ayrıntılı yazdığım için bugün özetleyerek aktaracağım. Kayıp trilyon davasından Erbakan’a verilen hapis cezası 22 Aralık 2003 tarihinde onandıktan sonra evinin etrafı polis tarafından çevrilmişti. Dönemin Başbakan’ı Erdoğan bu olaya sert tepki gösterip İçişleri Bakanı Aksu’ya polisin derhal çekilmesi talimatını vermişti. Polis çekildi ama sorun devam ediyordu. Erbakan’ın, 4 kez sağlık raporu alınarak hapse girmesi önlendi.

SEZER VETO ETTİ

2006 yılında İnfaz Yasası’nda değişiklik yapılarak Erbakan’ın cezası ev hapsine çevrildi. Sezer, yasayı veto etti. Yasa hiç değiştirilmeden tekrar Meclis’ten geçti. Anayasa gereği ikinci kez veto etme hakkı olmayan Sezer, yasayı onayladı. Ama bu kez Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

MAHKEMENİN KARARI

Ama yasa yürürlüğe girmişti. Erbakan’ın avukatları cezanın ev hapsine çevrilmesi için mahkemeye başvurdu. Temel Bey buraya dikkat edin. Erbakan’ı Av. Mehmet Ali Alan’ın savunduğu duruşmada Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan yasal değişiklik doğrultusunda Erbakan’ın cezasının ev hapsine çevrilmesine karar verdi.

07.06.2006 tarihli gerekçeli kararda, “Hükmolunan cezasının konutunda çektirilmesine” karar verilmiştir” deniliyor.

Demek ki neymiş Temel Bey? Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmak için uğraşmamış tam tersine hapse girmesini önlemiş. İşte size ilgili mahkeme kararı.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki ilk icraatlarından biri ise 14 Ağustos 2008 tarihinde Erbakan’ın cezasını affetmek olmuştu. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
ÖNE ÇIKANLAR Tümü

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;