DÜNYA

Nureddin Ceylan : Sızdırılmış Çin Hükümeti Belgeleriyle Jinping’in Yeni Planı

Tarih
16 Mayıs 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Nureddin Ceylan

Çin hükümetinin gelecek senaryolar arasında dünyanın süper gücü olacağını bilmeyen yoktur. Amerika’dan zulüm meşalesini devralacak Çin şimdiden bu geleceğe kendini hazırlıyor. Hemde en önemli gelecek aracı olan internetin ele geçirerek.

‘Epoch Times’ tarafından elde edilen sızdırılmış Çin Hükümeti belgeleri, Çin’li lider Xi Jinping’in Küresel İnternetin tamamını kontrol etmeye başladığını ortaya koyuyor.

Bunu yaparken, Amerika Birleşik Devletler'in bu bakımdan mevcut statüsünü değiştirecekti ve Jinping bu çabayı bizzat yönetti.

Ocak 2017'de Çin'in en iyi internet düzenleyicisi Merkezi Siber Uzay İşleri Komisyonu'nun dördüncü liderlik toplantısında yaptığı bir konuşmada Jinping, "İnterneti kontrol etme gücünün" Çin'in ulusal stratejik yarışmasının yeni odak noktası haline geldiğini söyledi ve ABD'yi Çin'in emellerinin önünde duran "rakip güç" olarak seçmişti.

Xi Jinping sets stage to resurrect 'chairman' title created by Mao | Financial TimesEpoch Times'a göre, nihai hedef Çin Komünist Partisinin küresel İnternet üzerindeki tüm içeriği kontrol etmesidir.

Bu güçle Çin hükümeti, jinping’in "söylem gücü" olarak tanımladığı şeyi dünya çapındaki iletişim tartışmaları üzerinde kullanabilir.

Bu güç, yerel tüm ağlar başta olmak üzere, tüm ulus devletlerinin nihai kararlarını dahi etkileyerek, Çin’in önünü açacaktı.

Çin zaten milyonlarca insanı gözetliyordu.

Xi jinping'in dileklerini yerine getirmesi durumunda ne olacağını hayal edebiliyor musunuz?

Jinping, "interneti yönetmek için teknolojiyi kullanma" vizyonunun bir resmini çiziyor.

Amacı, çevrimiçi dünyanın her yerinde tam kontrol sağlamaktır. Bu, çevrimiçi ekosistemi içerir. Yani içerik, uygulamalar, sermaye, kalite ve insan kaynaklarıdır.

Deep Web Hakkında Her Şey! Bölüm #1 - ShiftDelete.NetThe Epoch Times'a göre, en büyük ve en sofistike sansür ve gözetim programlarından biri olan Büyük Güvenlik Duvarı'nı oluşturduktan sonra, Xinping altındaki Kominst Parti dışarıya doğru genişlemeyi planlıyor.

Çin, Kendileriyle ABD Arasında Bir İnternet Savaşına Zemin Hazırlıyor Mu?

Çin'in lideri, askerlerini savaşa hazırlanmaya çağırdı. Şimdi ufukta yeni bir savaş var gibi görünüyor. Jinping, internet üzerinde kontrolü ele geçirme çabalarında uzun oyunu oynuyor.

Çin'in, çeşitli konularda denizaşırı çevrimiçi görüşleri etkileme çabalarını artırdığı iddia ediliyor. Bu konular, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırksal gerilimleri ve Koronavirüs Pandemisini içeriyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'yi yok etmeye, İsrail'i desteklemeye ve küresel bir imparatorluğu sürdürmeye teşebbüs ederek kaynakları israf etmeye devam ediyor.

Bu arada, kendisi veya dünyanın geri kalanı için internet özgürlüğünü korumak için neredeyse hiçbir şey yapmıyor.

Aslında doğru pencereden bakılırsa, Amerika ve Çin’in yakın gelecekte büyük bir çevirimiçi savaşına girecekleri ve bu savaşında Çin’in ezici üstünlüğüyle alacağı görülüyor.

Dark Web ve Deep Web’i elimde tutan güç Çin’dir. Ve Çin hükümeti bu webler üzerinden, İllegal silah satışları, pornografik görüntüler satışı, türlü türlü devlet belgeleri satışı, ücretli işkence seansları ve daha yasa dışı ücret kaynaklarını kontrolünü sağlıyor.

US' China relations fact sheet may 'pave way' for the release of Biden's review of China policy in 'late May or early June' - Global TimesBuda bize Uzak doğu lideri ülkenin kahrolası bir güçle, Yeni Dünya’nın efendisi olacağını gösteriyor.

Daha da kötüsü, Türkleri ve Müslümanları yer yüzünden sileceğinin temennisi ile yatıp kalkan bu güç, Doğu Türkistan başta olmak üzere çeşitli yerlerde dolaylı yoldan Müslümanlara ve Türklere çeşitli zulümlerde bulunuyor.

İşgalci İsrail’in son zamanlarda Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulüm ve saldırıların altında bir tek Amerika’nın olduğunu sanıyorsanız büyük bir yanılgı içendesiniz..

Çünkü en büyük yardımı dolaylı yoldan Çin’den alıyor. İnternet gücünü kullanan Çin, yeni arenada yerini korumak için Küreselcilerin sözde namusu olan İsrail’e Filistinliler’i zor durumda bırakması için destek oluyor.

Türkiye, Yeni Dünya’da oyun kurucu olmak istiyorsa her alanda zalimlerin karşısında olmalıdır. Zulmün karşısında olmak, zalimlerin tamamına siyasi savaş açmakla olur. 

İnancımızın gerektirdiği şekilde; zalimin karşısında mazlumun yanında olduğumuz sürece, Hakk’ın yardımı elbet bizi bulacaktır. 

Sonuç olarak, Çin hükümeti her yerde kontrolü eline alıyor. Amerika’yı gözden çıkaran aileler Çin’e geçiyor. Bu da Çin’in otomatik olarak çok güçlü olmasını sağlıyor. Yeni Dünya’da Çin’in adını çok duyacağız. Peki Şimdiden geleceğin Zalimine karşı biz ne yapacağız?

 

Selametle..

SesliMakale.com.tr


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;