DÜNYA

Nureddin Ceylan : Papa’nın akıl almaz çağrılarının perde arkası

Tarih
16 Nisan 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Nureddin Ceylan

Papa Francis, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun Bahar 2021 sanal toplantısına gönderdiği 4 Nisan mektubunda, Koronavirüs salgınını iyileştirmek için resmi olarak yeni bir "küresel yönetim" ve "evrensel aşılar" sistemi çağrısında bulundu.

Yalnızca bir kez "Tanrı" dan bahseden mektup, bir dizi ciddi ve birbiriyle ilişkili sosyo-ekonomik, ekolojik ve politik krizlerle yüzleşmenin acil ihtiyacından bahsediyordu.

Papa, Aşılardan, "iklim değişikliği " ile ilgili konulara girip çıkarken tam üç kez farklı şekillerde bu konuya değiniyordu.

Francis, "Aslında, doğanın kendisine ve ayrıca insan kaynaklı ekolojik bozulmadan ve biyolojik çeşitlilik kaybından etkilenen insanlara ve ülkelere borçluyuz" diyor ve timsah gözyaşlarını döküyordu.

Papa Franciscus, IMF ve Dünya Bankası'na seslendi: Fakir ülkelerin borçlarını silinFrancis'in mektubu, Dünya Ekonomik Forumu başkanı Klaus Schawb’ın “ Büyük Sıfırlama” manifestosunun sayfalarından kopmuş gibi görünen bir dille, mevcut finansal sistemin yerini alacak bir “Yeşil finansal gündemin”savunuculuğunu yapıyordu.


Papa olarak sekiz yıllık görev süresi boyunca Francis, Dünya Ekonomi Formuna doğrudan dört ayrı vesileyle hitap etti.

Ayrıca Vatikan'ın Dünya Ekonomi Formu'nun Davos'taki yıllık İsviçre konferans sitesinde bir yuvarlak masa etkinliği düzenlemesine izin verilmişti.
Papa Francis, Herkesin sağlığı ve sevgi yasasını yerine getirmek için adil bir şekilde finanse edilen bir aşı dayanışmasından söz ederek, COVİD-19 için Dünya çapında adil bir aşı dağıtımına da değiniyordu.

Hatırlarsanız, mektubun yayınlanmasından hemen önce Francis , dünyanın tek bir küreselci yönetim sistemi altında işlemesi gerektiğini savunan bir “Yeni Dünya Düzeni” çağrısı yapmıştı.
Papa , o çağrısında; “Küresel yönetim başta olmak üzere yeni kurumlar yaratabilecek veya mevcut kurumları yeniden oluşturabilecek ve tüm halkların bütünsel insani kalkınmasını ilerletmek için yeni bir uluslararası ilişkiler ağı kurmaya yardımcı olacak küresel bir plana acil bir ihtiyaç var" diyordu.

Papa Francis'ten IMF'ye mektup: Yoksul ülkelerin borç yükünü azaltınKatolik Kilisesinin ruhani liderliği vasfını taşıyan dini bir liderin dediklerine bakar mısınız?

Francis'in mektubunda, ne İsa Mesih'ten ne de Roma Katolik Kilisesinden bir kez olsun bahsedilmiyor. Sadece mektubun son satırında, içeriğine hakim olan diğer konulara rastgele bir imza olacak şekilde “Tanrı” kelimesi geçiyor.

En can alıcı noktası ise, Papa’nın şu inanılmaz çağrısıydı;
Aynen şöyle diyordu sözde lider; “Dünya nüfusunun küçük bir azınlığının servetinin yarısına sahip olduğu eşitsiz ve sürdürülemez bir ekonomik ve sosyal yaşam modeline geri dönmemelidir.”

Papa Francis, derin güçlerin en sadık adamıdır. Bunu bilmeyen yoktur. Aslında Papa’nın bu süreçte İMF’ye verdiği bu çağrıların altında, küresel çetenin 2021 ve 2022 yılları için kurdukları planın altyapısı yatıyor. Söz konusu mektubun içeriğine dikkatlice bakıldığında, derin güçlerin bu yıl içinde Afrika Ülkeleri üzerinden kuracakları finansal yatırımdan tutun, aşıların adil dağıtımıyla Afrika kıtasına verilecek aşıların bir katliam ve soykırım zinciri olacağına her şey var.
Hakimiyeti elinde bulunduran zalimler, özellikle Katolik camiası üzerinden ciddi planlar yapmakta. Papa’nın Irak ziyareti de verdiği bu çağrılarda bu oyunun bir zemini. 2021 yılı içinde Vatikan- Afrika ilişkilerine ciddiyetle yaklaşmak gerekiyor. Papa hiç bir şeyi bağlı olduğu çeteden habersiz veremez. Söyledikleri kurgulanmış bir senaryodan ibaret olduğunuda unutmamak gerekir. Önümüzde ki süreçte aşılar sebebiyle Afrika’da bir hayli zaiyat olacağa benziyor. Bilhassa Papa’nın ilerleyen adımları çok önemli her an her şey olabilir. Uyarmakta fayda var.

Küreselcilerin uşaklığını yapan Papa Francis, lideri olduğu dinin mensuplarına büyük bir ihanet sergileyerek, din ötesi şeklindeki akıl almaz çağrılanına devam ediyor. Tamda derin güçlerin isteyeceği ve hedefledikleri gibi.
Ne yazık ki, Papa’nın aşı konuları ve “Yeni Dünya Düzeni” kavramı üzerinden bulunduğu çağrılar, katolikler arasında benimseniyor. Yaptığın bu çağrılar ile hizmet ettiği sistemin kölesi olduğu aşikar ederek, kendisine inanan saf insanlarıda büyük bir felaketin hamallığı olmaya teşvik ediyor. Koronavirüs ve aşı üzerinden bir çok şeyi yazdım.
Ama soruyorum size Papa’nın yaptığı son çağrısı ve mektubu artık bir şeylerin göstergesi değil mi?
Hakikat anlaşılmaz halde mi?
Düşmanın silahına bakıp kalkanlarımızı kuvvetlendirmenin zamanı değil mi?

Zaman hakkı batılı ayrıt etmekte zorluk çektiğimi zaman dahi olsa, Hakikati bulacak akıla ve imana sahip olanlar bu süreçten kurtulanlar olacaklardır.

Selametle..


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;