DÜNYA

Nureddin Ceylan : Joe Biden, Kamala Harris ve Yeni Dünya Düzeni..

Tarih
01 Nisan 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Nureddin Ceylan

Aslında Joe Biden’ın Yeni Dünya Düzenine boyun eğmesi biraz daha eskilere dayanıyor.

1992'de Joe Biden tarafından kaleme alınan bir makale, Yeni Dünya Düzeni sistemine ne kadar süredir bağlılık sözü verdiğini ortaya koyuyor. 

O zamanlar Delaware senatörü olan Biden’in, “Yeni Dünya Düzenini sevmeyi nasıl öğrendim?” başlıklı Wall Street Journal’da yayınlanan makalesi, Amerika'nın egemenliğini Birleşmiş Milletler'e bırakma ve içine hayat vererek tek bir dünya hükümeti kurma planlarını açıklıyordu.  

Biden o makalesinde aynen şunları söylüyordu;

“Ben dahil Amerikalıların çoğu 1930'ların tarzı izolasyonculuğu reddediyor. Dünya meselelerinde Amerikan liderliğinin güçlü elini görmeyi bekliyorlar ve ekonomik gerilemenin daha düşük bir yaşam standardından başka bir şey getirmeyeceğini biliyorlar.” 

“Amerika halkı, Yüksek teknolojili silahların yayılması, çevresel bozulma, aşırı nüfus, narkotik kaçakçılığı, göç gibi birçok güvenlik tehdidinin küresel çözümler gerektirdiğini daha da anlıyorlar." 

Biden ve Harris İklim Konusunda Nerelerde Ayrışıyor? - İklim HaberBiden henüz o yıllarda, Yeni Dünya Düzeni’nin eski imparatorluklar kadar sıradan olmadığını ve egemenliğini kaba kuvvet yerine ekonomik kaldıraçla göstermeyi tercih ettiğini açıklamıştı. Bu da kendisine, son 30 yıl için Amerika Devletinde etkin rol oynamasını en son Başkanlık verilmesini sağlamıştı. Biden, her zaman kürsel güçlerin itaatinde ve  işbirliği halinde olmuştur. 

Ki zaten, Eski ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry , Dünya Ekonomi Formu’nun seçkinlerine, Biden başkanlığının küreselci "Büyük Sıfırlama" planında, birçoklarının hayal edebileceğinden daha büyük bir hızla ve daha büyük bir yoğunlukla  ilerleteceğine dair güvence vermişti. Plan ve işleyiş aşikardı. 

Derin güçler, bu yenilenme hareketinin hiçte kolay olmayacağını biliyordu. Özellikle Amerika ekseninde yaşanacak sorunlar önemliydi. Büyük Sıfırlanma ve Yeni Dünya Düzeni planlarında Amerika’nın yükü ağırdı. 

İşte bu yüzden önemli bir kart sahaya sürüldü.. Müstakbel Başkan KAMALA HARRİS.. 

Harris, ABD’nin bu zorlu süreçteki büyük lideri olacak ve Büyük Sıfırlama süresince yaptıkları hamleler ile ulusunun kahramanı ilan edilecekti. 

Kamala Harris’in, yönetimde bir Başkan kadar etkili olması artık Beyaz Saray tarafından da gizlenmiyor. Beyaz Saray’ın resmi web sitesinde yönetimdeki isimlerin yer aldığı sayfada, Obama ve Trump döneminden farklı olarak, Biden yönetimi yerine, “Biden-Harris” yönetimi ifadesi kullanıldı. 

Beyaz Saray’ın Twitter sayfasında da aynı durum mevcut. Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in gelecekte ABD Başkanlık koltuğunun en önemli varisi olduğu tartışılırken, ABD'nin aşılama kampanyasında 100 milyon doza ulaşma başarısını kutlayan Joe Biden Beyaz Saray'da ulusa sesleniş konuşması yapmış, Harris için "Başkan" ifadesini kullanmıştı.

 Derin güçlerin planlarının ön gösterimi yapıldığı  Simsponlar dizisi de,  bize Trump’tan sonra kadın bir başkanın geleceğini söylüyor. Yemin toplantısında birebir Harris’i çiziyordu.  

Biden’ın çarpıcı makalesini 1992’de yazdığı yıllar, Kamala Harris, Oakland’ta bölge savcı yardımcısıydı Ve Çete şiddeti ve uyuşturucu kaçakçılığı vakalarını koşuşturuyordu. Tam da Biden’ın makalesinde söz ettiği gibi.. 

Küresel güçler, o zamanlar akıllara durgunluk verecek bir biçimde Kamala’yı bu günler için hazırlıyorlardı. Biden ise sadece bir anahtardı. Çünkü Biden, Amerika için 2020 sonrası için programlanan “Büyük Sıfırlanma” planını yürütecek zindelikte ve güçte olmayacaktı.  

Küreselciler, Yeni düzende Harris’i kullanarak, nihai hedeflerine Amerika ayağında rahat ulaşacaklarını düşünüyorlar. Kamala Harris’in Biden’den çok daha etkin olması bu sebeptendir. 

Joe Biden, Kamala Harris send 1st tweets from official White House accounts - ABC News 

Amerika, Büyük sıfırlanmanın önemli ölçüsünü belirleyecek bir devlettir. Bu yüzden özellikle bu yıl içinde Amerika’da yaşananları itinayla takip etmek çok önemli.

Harris, bir şekilde başa geçecek mi?

Başa geçtiğinde kürselciler adına nasıl kolaylıklar sağlayacak?

Yeni Dünya Düzeninde nasıl bir rol oynayacak bekleyip göreceğiz.. 

Selametle.. 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;