GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Suudiler gündüz gözüyle ‘faili meçhul’ mu yaptı?

Tarih
08 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması Soğuk Savaş dönemini andıran casusluk, cinayet ve istihbarat savaşlarını andırıyor. Kaşıkçı, Suudi eski istihbarat başkanına danışmanlık yapan, Prens Selman’ın iktidara gelmesiyle birlikte ABD’de yaşamaya başlayan bir gazeteci. Washington Post gazetesinin görüş sayfalarında sık sık yazıları yayımlanıyor. Selman iktidarına muhalif olan bir isim.

2 Ekim günü Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluk binasına girdikten sonra bir daha çıkamadı. Nişanlısı Hatice Cengiz kapıda kendisini bekliyordu. Kaşıkçı, içeride sorun yaşanacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak nişanlısına başvuracak birtakım adresler veriyor.

Ne acı ki Kaşıkçı’nın korktuğu başına geliyor. Nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın dışarı çıkmaması üzerine AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve Türk-Arap Gazetecileri Derneği Başkanı Turan Kışlakçı’yı arayarak durumu haber veriyor.

Şu ana kadar resmi bir açıklama olmamasına rağmen, güvenlik kaynaklarının sızdırdığı bilgilere göre Kaşıkçı, Suudi Arabistan’dan aynı gün gelen 15 kişilik bir tim tarafından öldürüldü. Bu “öldürüldü” tespiti, İstanbul Emniyeti’nin “değerlendirmesi” olarak basına yansıdı. Bu bilginin kesinliği yok, en azından “resmi” bir bilgi değil.

Yasin Aktay’ın basına yaptığı açıklamadaki bilgilere göre konsolosluk binasını gören kamera kayıtları Cemal Kaşıkçı’nın içeri girdiğini ama dışarı çıkmadığını gösteriyor.

Bu bilgi de son derece önemli. Zira Kaşıkçı’nın Suudi konsolosluğundan çıkamadığını gösterdiği için gerek iki ülke açısından, gerekse de dünya için failin kim olduğuna dair önemli bir adresi işaret ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konunun “derinliğine” soruşturulduğunu açıklamasının ardından İstanbul Emniyeti ve MİT’in tüm mesailerini bu konunun araştırılmasına harcadığı belirtiliyor. MİT ve İstanbul Emniyeti, ortaklaşa bir şekilde Suudi Arabistan’dan gelen, Kaşıkçı’nın içeride olduğu saat aralığında diplomatik plakayla konsolosluğa girip çıkan 15 kişinin kimlik tespiti ve İstanbul’da bulundukları sıradaki tüm hareketleri belirlenmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün konunun bizzat takipçisi olduğunu ve gelişmeleri kendisinin dünyaya duyuracağını açıkladı. Kaşıkçı soruşturmasının sonuçları büyük ihtimalle bugün resmi olarak açıklanacak.

Ve öyle görünüyor ki, Suudi Arabistan’ın başını ağrıtacak ciddi bir süreç başlayacak. Ankara ve Riyad arasında büyük bir kriz patlayabilir. Bunun yanı sıra ABD vatandaşı olan bir gazetecinin korkunç bir şekilde “yok edilmesi” olayı, Prens Selman’ın da sonunu getirebilir. Çünkü bu konu sadece Ankara’yı ilgilendirmiyor. ABD ve İngiltere, Kaşıkçı’nın akıbetini çok yakından soruşturduklarını açıkladı. Bu faili meçhulün Suudilere faturası çok ağır olur. Suudilerin gündüz gözüyle MOSSAD vari yöntemlerle adam kaçırıp cinayet işlemesi, hele hele bunu İstanbul’da yapmaya kalkmaları yanlarına kalmaz. Bunu birkaç güne hep birlikte göreceğiz.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    09 Ekim 2018 15:40
    0 0
    niçin sefaretin tepesinde 24 sat İHA SİHA dron falan kullanılmıyor. bak öyle olaydı bulurduk ne olmuş. di mi. CHPli mebuslar buna el atmalı. niye İHA-SİHA ve DRONla sefaret kontrol edilmiyor. HEP BÖYLE LAÇKA MI BU İŞLER YAHU. chpLİLER BUNU SORSUN BAKALIM.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;