GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Siyonistler, dünyayı Erdoğan’a karşı kışkırtıyor

Tarih
06 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Papaz Brunson krizinin neden bu kadar büyüdüğüne anlam veremeyenler var şüphesiz. ABD’nin, yarım asrı geçen stratejik ortağını, Evangelik bir Papaz için tehdit etmesi, yaptırım uygulamaya geçmesinin anlamı nedir?

Brunson, bütün dünyayı Erdoğan’ın üzerine saldırtmak için iyi bir malzeme. Tehditlerin, Papaz’ın ev hapsine çıkarıldığı gün yapılması ayrıca manidar. Bu kişinin serbest bırakılmasını istedikleri falan da yok. Dünya siyonizmi, bir asır önce olduğu gibi Ortadoğu planları önünde Erdoğan’ı engel görüyor. Abdülhamid gibi Erdoğan’ın da bertaraf edilmesini istiyor. Bu nedenle bütün dünyayı Erdoğan’ın üzerine saldırtmaya çalışıyorlar.

Newsweek’in ses getiren yazısını da böyle okumak gerekiyor. Brunson üzerinden bir kriz üretip Türkiye’yi hedef tahtasına oturttular. Yazıda yer verilen şu sözlere bakın:“Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk harekete geçerse dünyamız o kadar güvenli olacaktır. Türkiye dönüştürülmeli!” Bu satırlar açıkça Türkiye’ye dönük bir dış müdahale çağrısı değil mi? Erdoğan’a karşı dünyayı harekete geçirmeye çalışanlar küresel siyonistler ve Evangelistlerdir. Ki uzun süredir bu işle meşguller. Avrupa ile birkaç yıldır yaşadığımız sıkıntıların sebebi de bu siyonist gücün kışkırtmalarıdır. 2013’ten beri Avrupa’yı Erdoğan’a karşı ayaklandırmaya çalışıyorlar. Avrupa’da esen Türk düşmanlığının, Erdoğan karşıtlığının arkasında bu küresel siyonist çete var.

Newsweek’in dünyayı Türkiye’ye karşı müdahaleye çağırması aslında yıllardır içerideki darbe girişimlerinin, terörün, ayaklanmaların arkasında kimlerinin bulunduğunu da ele veriyor. Gezi ayaklanması, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbesinin “Türkiye’yi içeriden dönüştürme” girişimi olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.

FETÖ ve PKK’nın tasfiye edilmesi üzerine artık içeride operasyon yapamaz hale geldiler. Bu yüzden dış müdahaleden başka seçenek görmüyorlar. Ki bunun için ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar Türkiye’yi bir Irak, Suriye yapamayacaklar. Buna güçleri yetmez.

Ancak yine baskıyla, zorla, tehditle, şantajla Türkiye’yi “ikinci İsrail”in önünde engel olmaktan çıkarmaya uğraşıyorlar. Ellerinden gelse tabii ki askeri müdahaleye de kalkışacaklar. Fakat bu o kadar da kolay değil. Bugüne kadar Türkiye’yi korkutamadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Türkiye’nin güney sınırlarında kurmaya çalıştıkları “terör devleti” yerle bir edildi. Şimdi Erdoğan’da bekledikleri Fırat’ın doğusuna müdahil olmaması. Abdülhamid’i Birinci İsrail’in önünde engel olarak gördükleri için bütün dünyayı ona karşı kışkırttılar; Erdoğan’ı da “İkinci İsrail’in” önünde engel gördükleri için bütün dünyanın hedefi haline getirmeye uğraşıyorlar. Papaz Brunson aslında küçücük bir detay olarak kalıyor bu tabloda; asıl dertleri-sancıları Ortadoğu, İslam dünyası ve dolayısıyla da Erdoğan Türkiyesi’dir.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Adil

    07 Ağustos 2018 10:20
    0 0
    Başkan Erdoğan'a yönelebilecek her tehdidin arka planında yüzde bin beşyüz siyonizm vardır ve olacaktır. Kimden ve ne şekilde gelirse gelsin, ülkemize yapılan her saldırının kaynağı da aynı merkezdir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;