SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Kemal Bey’in 2. koltuk müdafaası

Tarih
02 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Deniz Baykal’a karşı koltuğunu koruması için çok fazla çaba göstermesine gerek kalmadı. Deniz Bey, hastalanmasa o koltuğu Kılıçdaroğlu’ndan almasını bilirdi. Kim bilir, belki de tam bunun için yatağa düşürüldü. Kemal Bey’e alternatif olarak bir tek Muharrem İnce bırakıldı. Kemal Bey de koltuğunu şimdi Muharrem İnce’ye karşı koruma mücadelesi veriyor.

FETÖ’nün deşifre olup tasfiye edilmesiyle birlikte siyasette de haliyle bir “değişim” süreci başladı. FETÖ’ye açıktan militanlık yapan siyasilerin yeni dönemde varlık göstermesi aslında artık mümkün değil. O cephede de kendine göre bir “değişim” ihtiyacı ortaya çıktı. CHP’de de işler bu çerçevede gelişiyor. CHP’yi yeniden Deniz Baykal’a bırakmaktansa yıldızı yeni yeni parlayan, FETÖ’yle dirsek temasını hiç kesmemiş Muharrem İnce seçeneği öne çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu “Genel başkanlığı Muharrem İnce’ye bırakmayı düşündüm, ancak güven vermedi” derken bence son derece samimi. Muharrem İnce’ye güvensizlik, 24 Haziran gecesi gösterdiği tavırdan sonra gelişti. İnce’nin Erdoğan ve AK Parti’nin seçimleri açık ara kazandığını, sonuçların meşru olduğunu ve kendisinin de Erdoğan’ı tebrik ettiğini açıklaması; milleti sokağa çağırmayarak kendisine tepki gösteren CHP kitlesi için “tehlikeli, şizofren” demesi sanırım İnce’ye olan güveni zedeleyen hususların başlıcaları.

İnce, 24 Haziran gecesi milleti sokağa çıkmaya çağırsa, toplumsal çatışmayı körüklese eminim bugün Kemal Bey’in koltuğunu gönül rahatlığıyla güvenip ona teslim edeceklerdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “emir kulu” olduğunu unutmayalım; kendisini o koltuğa oturtan güç, kimi işaret ederse Kemal Bey de seve seve yerini ona bırakmak zorunda. O “gücün” FETÖ’den başkası olmadığı artık herkesin malumu. Muharrem İnce’ye o koltuğu teslim etmek için kendisinden yüzde yüz biat istiyorlar. CHP genel başkanı olacak kişiye ne söylerlerse itirazsız yapılmasını bekliyorlar.

Kan uyuşmazlığı demeyelim de, bir senkron bozukluğu yüzünden İnce’nin adaylığı riske girdi. FETÖ istese tek bir sızdırma haberle Kemal Kılıçdaroğlu’nu o koltuktan uzaklaştırır. Şimdilik

burnunu sürtüyor gibiler İnce’nin; eğer tam biat sözünü alabilirlerse koltuğu kendisine teslim edebilirler. Buna Kemal Kılıçdaroğlu da dahil kimse engel olamaz. Kemal Kılıçdaroğlu o koltukta oturuyorsa bu FETÖ istediği için oluyor, başka bir sebebi yok.

Yine de CHP’nin bir iç kargaşa yaşadığı gerçek. Türkiye tarihi günlerden geçerken, vatandaşlar Batı’ya karşı ikinci bir istiklal harbi benzeri olağanüstü bir mücadele içindeyken CHP’de tek gündem var; genel başkanlık koltuğuna kim oturacak! Yazık; ne ülkeye, ne de kendilerine bir hayırları var.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;