SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Hürriyet, hangi karargâhın sesi?

Tarih
27 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
Beka mücadelesi verdiğimiz tarihin bu kritik aralığında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tali meselelerle uğraştırmak ve orduyu siyasetin içine çekerek içeriden bölmeye çalışmak; hukuken suç, manen günahtır.

Azez ve Cerablus’ta, Dabık’ta, Bab ve Başika’da önemli görevler ifa eden askeri, “başörtüsü rahatsızlığı” fitnesiyle devlet ve milletle karşı karşıya getirmek; ülkemizi Suriye, Irak, Mısır ve Libya’nın akıbetine sürüklemek isteyen güçlerin ekmeğine yağ sürer sadece.

“Karargâh rahatsız” manşeti, Türkiye’yi ordu eliyle istikrarsızlaştırma çabalarının devamıdır. Bunun sonunun nereye varacağını da millet 15 Temmuz akşamı gayet net görmüş, canıyla ve kanıyla tecrübe etmiştir.

TSK’ya hâkim olan FETÖ’cü darbeciler 15 Temmuz’da devleti çökertmeye, ülkeyi işgale açık hale getirmeye kalkıştı. Orduyu siyasi hayatın aktörü haline getirmeye kalktığınızda bunun sonu kaçınılmaz olarak ya 28 Şubat’a, ya 15 Temmuz’a varır.

Bu malum iken, Hürriyet’in 28 Şubat haberciliğini andıran manşetlerle ülkeyi yeni gerilimlerin içine sürüklemeye yönelik gayreti asla kabul edilemez. Hiçbir gazetecilik numarası da Doğan grubunun kötü niyetli bu manşetini mazur göstermeye yetmez.

Vakti zamanında FETÖ’cüler karargahta cirit atarken siz hiç Doğan medyasının “şu rahatsız, bu rahatsız” türünden bir haberine rastladınız mı? FETÖ’cüler kanlı 15 Temmuz darbesine hazırlanırken Doğan grubu her yer süt liman haberleri yapmaktaydı. Darbe patlayana kadar da “TSK çok güzel, karargâh şahane” haberleri yapan Doğan grubunun bu tutumu bilinçsizlikten yahut cehaletten değil, taraf olarak seçtikleri Türkiye karşıtı istikametin pusulası olduklarındandır.

Oysa 15 Temmuz öncesi AKŞAM gazetesi, “Karargâh’taparalelci paşalar var”, Sabah gazetesi, “Hava Kuvvetleri’ndeki pilotlar paralelci” haberlerini patlattığında, Doğan grubu bu haberleri yalanlamak için uğraşıyordu.

Sözün özü Hürriyet, “Karargâh rahâtsız” manşetini hiç öyle “gazetecilik” edebiyatıyla açıklayamaz. Bu ülkede yapmadıkları tek iş gazeteciliktir. Bu da herkesin malumudur.

Doğan medyası, arkasına saklanacağı bir vesayet odağı kalmadığında muhakkak kışkırtacağı yeni bir güç odağı arayışına girer; ya askeri ya siyaseti yahut terör örgütlerini kullanarak Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışır.

“Karargâh rahatsız” manşeti de TSK’yı yeniden 28 Şubat günlerine çekme denemesi olarak kayıtlara geçecektir. Beka mücadelesi veren bir ülkede ordunun enerjisini basit iç tartışmalara yöneltmek, içeride ayrışma yaratmak kesinlikle kabul edilemez.

Devletin güvenliğini, milletin egemenliğini korumakla görevli askerin dikkat ve kudretini başka yöne çevirmek, ülkeyi savunmasız kılmak ve dış saldırılara açık hale getirmek anlamına gelir.

Vatanı savunmakla görevli orduyu, “ordu başörtüsünden rahatsız” tartışmalarına taraf yapmaya çalışmak, bu millete yapılabilecek en büyük ihanetlerdendir. Bu tuzağa artık ne ordu, ne siyaset kurumu, ne de millet düşer.

Akşam
27 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;