GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Fetullahçı liberalleri kurtarma operasyonu

Tarih
13 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz
 Anayasa Mahkemesi, önceki akşam kritik bir kararla gündemin ön sıralarına çıktı. Mahkeme, Can Dündar örneğinde olduğu gibi Fetullahçı liberal Mehmet Altan ve Şahin Alpay’a tahliye yolunu açacak bir karar aldı.

AYM, daha önce de krize yol açan bazı tartışmalı kararlar almış; örneğin casusluktan yargılanan Can Dündar, AYM sayesinde soluğu yurtdışında alarak paçayı kurtarmıştı. Dündar, şu an yabancı devletler adına Türkiye aleyhine kara propaganda çalışmalarını yürüten isimlerin başında geliyor.

Tabii, yabancı devletlerin çok önem verdiği isimlerin kurtarılması için burada en yüksek Yargı kurumunun devreye girmesi oldukça düşündürücü. Gerçek şu ki en büyük casusları en yüksek kurumlar dışarı salıyor. Bunun yeni bir örneğini daha yaşadık. AYM, Fetullah’ın en kıymetli iki liberalini, yıllardır sıra bekleyen diğer dosyaları atlayarak tahliye etmeye kalkıştı.

Fakat Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın yargılandığı mahkemeler, AYM’nin “tahliye” dayatmasına hukuk içinde direniyor. Mahkemeler, sanıkların tutuklu hallerinin devamından yana karar aldı.

Bu da gösteriyor ki, Yargı’nın en tepesi hâlâ sorunlu. Bu durum devlet için ciddi bir uyarı olmalı. AYM’nin kararı, FETÖ’nün içerideki adamlarını kurtaracak önemli bir güce hala sahip olduğunu gösterir. Biz bu vaka üzerinden olaya iyi yanından bakıp hiç olmazsa devletin kendi zaafını görmesini umalım.

ANLAŞILAN GÜL DE DEVREDE

Anayasa Mahkemesi’nin Fetullahçı liberalleri cezaevinden kurtarma kararına destek çok da şaşırmadığımız birinden, Abdullah Gül’den geldi. Kritik anlarda, önemli konularda susmasıyla bilinen Abdullah Gül, dün cuma namazı çıkışı Fetullahçı liberaller Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın “tutuksuz yargılanması”ndan yana olduğunu açıkladı.

Gül, “gazetecilerin, yazarların hep tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gül, Can Dündar’ın bırakılması için de çok çaba sarf etmişti. Herkes biliyor ki, Altan ve Alpay’ın gazetecilikten daha çok Fetullahçı kimliği ön planda. Bunu Gül de bilmiyor olamaz elbet.

Akşam
13 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asım

    14 Ocak 2018 00:12
    2 0
    Lan Gülo ne edepsiz nankör bir adammışsın. Şimdi de hain oldun. Cumhurbaşkanlığı resepsiyonundan fetö'nün piçlerini davet ettiğinde ne mal olduğun ortaya çıkmıştı. Şerrinnisa denen karının da ne mal olduğu ortaya çıkmıştı. Bu milletin ekmeğinin yediniz hala da yiyorsunuz haram-zehir olsun sizin gibi hainlere. Alparslan Altan denen fetöcüyü de sen atamıştın gülo. Bunun bedelini ödeyeceksin. Hem bu dünyada hem de ahirette.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;