SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Bu seçim İstanbulluların içine sinmedi

Tarih
29 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

İstanbul seçimleri kimsenin içine sinmedi ama CHP “atı alan Üsküdar’ı geçti” havasında. Kanunsuzluk mu var, usulsüzlük mü var umursadıkları yok. 25 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni şöyle ya da böyle kazanmış olmanın getirdiği zaferi doyasıya yaşamak derdindeler.

Oysa seçim sandığının itibarı kimin kazanıp kimin kaybettiğinden daha önemli. Seçimi kazananın bunu nasıl kazandığı bütün diğer detayları geri plana itiyor. Hukuka, kanuna uygunluk her şeyden önce gelmek zorunda. Yoksa, bundan sonraki bütün seçimler anlamını yitirir ve kimsenin sandığa güveni kalmaz. Türkiye bir hukuk devletiyse kimsenin katakulli yaparak seçim kazanamayacağını da bilmesi gerekir.

İşte YSK’nın tam da bu noktayı netleştirmesi gerekiyor. YSK’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi talebine ilişkin alacağı karar bu yüzden son derece önemli. Hukuka uygun olmayan, akıllardaki şüpheleri gidermeyen bir karar işlerin daha da sarpa sarmasına yol açacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün partisinin bu konudaki duruşunu açıklarken tekrar “şaibe” vurgusu yaptı ve YSK’nın alacağı kararla bu adaletsizliği gidereceğini umduğunu söyledi.

AK Parti, İstanbul’da seçimin yenilenmesini bekliyor kuşkusuz. CHP ise olası bir seçim kararına karşı sokağı hazırlamaya çalışıyor. İmamoğlu, iptal yönünde bir kararı beklediğinden dolayı belediyenin veri tabanını hızla kopyalama yoluna gitti. CHP’nin havası şu: “Seçim sandığında ne yaptıysak yaptık, hangi operasyonu çektiysek çektik; yakalamadığınıza göre biz kazandık.”

AK Parti’nin gözü kulağı YSK’da. Eğer seçimlerin yenilenmesi yönünde bir karar çıkarsa CHP’nin sokak tehditlerine boyun eğmeden hızla yeni bir seçime hazırlanmaya başlayacaktır.

YSK’nın yapması gereken İstanbul genelindeki tüm oyların yeniden sayılmasını sağlamak ve itirazlara mahal vermemekti.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali İhsan

    03 Mayıs 2019 16:10
    0 0
    Ayrıca böylesi büyük ve sıkıntılı bir seçimde iki-üç günlük itiraz süreleri ile işi bitirmeye çalışmak da garip geldi bana, YSK'de ciddi itirazlar varken mazbata verilmiş olması da! Şimdi daha derin bir incelemeyle Binali Yıldırım başkan olsa, bu arada yapılmış olan belediye işleri, yapanın kâr hanesine mi yazılacak?
  • Ali İhsan

    03 Mayıs 2019 16:10
    0 0
    İstanbul seçimleri bu işe elini vicdanına koyup dikkatle bakan hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının içine sinmedi. % 10 luk bir denetimle on binin üzerinde dalavere ortaya çıkmış olduğuna göre % 100 lük bir denetimle Allah bilir neler çıkacak neler. Malı kapmış olduklarını düşünenler bu işin herkesten daha çok farkında. Yırtınıp durmalarının nedeni bu.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;