SİYASET

Ergün Diler : Lider ülke

Tarih
02 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Ortalık karışık. Soru çok. Derinlerdeki gerçeği bulup çıkarmak şart… Oyun tahminimizden çok ötede.
Büyük mü büyük… Rus uçağı, DAEŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab, Ortadoğu, Suudi Arabistan, Afrika, Kafkasya, Tanrının Direniş Ordusu, Bağdadi, Barzani, Salih Müslim, Washington, Ankara, Londra, Paris, Kremlin herkes oyunun içinde… Herkesin rolü hazır! Kimi sevip beğenip alacak, kimi zorla yola getirilecek. Sesini duymadığımız bir savaş bu! 3. Dünya Savaşı… Hemen kapımızın önünde yaşanılan!
İkiz Kule saldırıları, Irak ve Afganistan operasyonları bu savaş başlattı. Amerika SERT güç kullanarak baş edemeyeceği Çin'i başka silahlar kullanarak durdurmayı denedi, deniyor, deneyecek. Savaşın büyüğü Ortadoğu ve Afrika'da… Yeraltındaki zenginliklere ulaşma, üretime çevirme ve pazarlama olarak sürüyor!
Bizler bilmesek de 1.5 milyona yakın Çinli Afrika'da. Kimi doğrudan yatırım yapıyor, kimi ilgili devletlerle ortaklık kuruyor, kimi de şirket satın alıyor. Ama oradalar… Güler yüzle giriyorlar. Kara kıta sarışın-mavi gözlüye tepkili. Tarihsel düşmanı görüyor. Bu nedenle Amerika, Burkina Faso, Fas, Nijerya, Mali, Cezayir, Çad, Moritanya, Nijer ve Senegal gibi ülkelerde TERÖRLE MÜCADLE altında asker bulunduruyor. Gücünü göstermek için. Son dönemde Libya ve Tunus da bunlara katıldı.
Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Somali, Uganda, Sudan, Eritre, Mali ve Nijerya gibi kilit ülkelerde çok ciddi ağırlık bulundurmakta. Mesela Sudan'a petrol için geldiler.
Hem ortalık karıştı, hem Çin'in en büyük petrol oyuncusu CNPC (China National Petroleum Corporation) operasyon yapmakta zorlandı.
Nasıl sınırlarımızın aşağısında DAEŞ varsa Afrika'da da HIRİSTİYAN DÜŞMANI ÖRGÜTLER vardı. Boko Haram, Tanrının Direniş Ordusu ve Eş Şebap gibi… CIA, yani Amerika EL KAİDE'yi var edip sonra çatıştı. Bir anda da yok etti. Mesaj "İSLAMIN AŞIRI TARAFINA İZİN YOK"tu!
Afrika'da ise birileri aşırı kanattan geliyordu. İslam adını kullanarak...
Hıristiyanların ortaklarını ve yüzünü BATI 'ya çevirmiş olanları tasfiye etmek için! Terör üzerinden büyük savaş yürüyordu.
Ekonomik ve siyasal mücadeleyi sürdüren güçler her yerde çarpışıyordu.
Biz bunu TABELALAR FARKLI olduğu için göremiyorduk. Cemaatin Afrika'da boy göstermesi, kök salması da bu savaşın bir ayağıydı. Amerika Çin'i burada silahtan daha etkili bir güçle durdurmak istiyordu. Bunu büyük ölçüde de yapmıştı.
Ama biz şimdilerde Rusya'nın ARAP BAHARI 'nı durdurduğu Suriye ile ilgileniyorduk. PYD gündemimizden düşmüyordu. Ruslar'ın tacizi canımızı sıkıyordu! Oysa göremesek de her şey ortadaydı. Rusya sadece rolüne razı olmuyordu. Silah gösterisiyle pozisyon almaya bakıyordu.
Ama petrol fiyatları Moskova'yı sarsmakla kalmıyor, Müslüman alemindeki nüfuzunu da giderek kaybettiriyordu! Kaybedecekti de… PYD ise başka bir paragraftı! Salih Müslim de diğerleri de Amerika'nın kendilerine DEVLET hediye edeceğini düşünüyordu! Böyle bir şey olmayacaktı! Olması mümkün değildi.
Citigroup'un desteklediği Goldman Sachs'ın, JP Morgan Chase'ın ve Morgan Stanley'in sonsuz bir motivasyonla destek verdiği Hillary Clinton da gelse Müslüman karşıtı tiyatroda başrol oynayan Trump da gelse durum değişmeyecekti… Masada Amerika'nın geleceği vardı. Biz buraların çocuklarıydık. Ama onların yaşaması buralara bağlıydı. Bu nedenle burada GÜÇ konuşacaktı… Kürtler öteden beri Avrupa'ya yakındı! Temsilciliklerine bakın anlarsınız. Bir de Çin her kabın şeklini alıyordu. İşte bu ikisi Amerika için büyük tehditti! Amerika, bırakın bölmeyi bütün Kürtler'i Ankara'nın etrafında toplamak istiyordu. Kendisine rakip olmayan bir DEVLETİN bunu yapmasında sakınca görmüyorlardı.
Yoktu da… PYD bize Kuzey Irak'tan sonra Kuzey Suriye'nin de geleceğini gösteren bir sahneydi!
Önce orasını Esad'dan ayıracaklar, sonra zaten ekonomik ve siyasi olarak bize bağlayacaklardı! Denize ÇIKIŞ noktasına gelince, inanın bunu en son KÜRTLER isterdi! Bölgede ayakta kalması imkansız bir DEVLET YAPISI bu kadar güçlü rakiple baş edemezdi. Hiç şansları yoktu! Olması da gerekmiyordu!
Türkiye herkes için en iyi ortaktı!
Amerika, Çin'in üretimini ve büyümesini durdurdu. Artık Çin, ürettiklerini kolay kolay Amerikan pazarına indiremeyecekti. İndirse de satamayacaktı. Çünkü petrolü düşüren ve doları anavatanına geri çağıran Washington artık üretmeye başlayacaktı. Volkswagen krizi bunun işaretiydi. Yeni teknolojilerle kendileri üretecekti... Çin'in parayla dansını bitirmek için! Bu yüzden de hem ekonomik hem siyasal yeni kurallar getirecekti! Pekin'in enerjiyle madenlerle buluşmasını engelleyecekti. Ürettiklerini satamaz hale getirip küçültecekti!
Bunları yaparken de GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA tutan devlet rolüne geri dönecekti. Bilinen bütün ekonomik kurallar sadece ve sadece üretim için kullanılacaktı. PARAYI ekonominin dişlisi olduğu için elinde tutacak, SIFIRLARLA olmayan paradan güç kazanan aileleri durduracaktı.
Bankacılık, denetiminde olacaktı. Çin'in ARTI PARASIYLA kendisine tehdit oluşturulmasına izin vermeyecekti.
Ve kendini korumak için İTTİFAK YAPMAK ZORUNDA KALA CAKTI . En büyük ortakları Türkiye olacaktı. Ankara askeri, siyasi ve ekonomik MODEL haline gelecekti.
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ASKERİ unutan Avrupa gerileyecekti.
Çin, Afrika ve Ortadoğu'ya girmemesi gereken en büyük tehlikeydi! Bu sağlanacaktı.
Amerika kendi içinde ve dünyada sertleşecekti. Tıpkı Türkiye gibi… Özgürlüklere karşı olunmayacaktı ama özgürlüklerin kötüye kullanılmasına itiraz edilecekti. Paraya karışılmayacaktı ama paradan güç alarak siyasi oyun kurmaya kalkanlar budanacaktı.
Bütün bu savaş yaşanırken Türkiye son dönemin en kuvvetli devletine sahip olacaktı.
Türkiye güçlendikçe içeriden birileri "DEMOKRASİ ve ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIĞI" atacaktı. Gelen darbenin büyüklüğünü ve şiddetini düşürmek için bu yolu deneyeceklerdi… Ortadoğu'yu bir sınıf gibi düşünün!
Ekonomik, siyasi, kültürel ve askeri GÜCÜN kullanıldığı bir döneme giriyoruz! Her sınıfın bir BAŞKANI olur! Biz de BAŞKANLIK için start verdik. Kendi kurallarımızın öne çıktığı bir sistem oluşturmak için! Herkes bizi BAŞKAN görüyor ama biz içeride bunu anlamakta zorlanıyoruz… Direnenler de anlayacak! "BAŞKAN ülke gelmesin!" diye içerisi karışık! Afrika'da başka, içeride başka oyun! Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye en fazla zaman kaybeder!
Yürüyüş durmaz! PKK tabelası altında pekçok ülkeden kiralık terörist gelse de durmaz!
Durmayacak da… Göreceksiniz!

NOT: Bir akıl CHP'de Selin Sayek Böke Hanım'ı, MHP'de ise Meral Akşener Hanım'ı getirmek için düğmeye bastı! Bakalım neler olacak! Kadın hareketiyle Türkiye'yi durdurabilecekler mi?

Takvim
2 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa BELEN

    03 Şubat 2016 19:31
    0 0
    Bu ülke, bu insanlar, bu millet 94'te tansu Çiller ile denenen kadın hareketine gördü tecrübesini yaşadığın ülkeye maliyeti rakamlarla ifade edilemez , Bu millet böyle numaraları bir daha yemez.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;