SİYASET

Ergün Diler : Bomba!

Tarih
08 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Yeni yılın ilk günlerinde Sultanahmet'te canlı bomba kendini patlattı. O patlamada da 11 kişi hayatını kaybetti. ALMAN TURİSTLER hedef alınıyordu...
Patlamanın olduğu yerin bir yanında AYASOFYA yani Avrupa, Balkanlar diğer yanında ise Sultanahmet Camii vardı! Yani Ortadoğu, tüm İslam coğrafyası...
Dikkat edin! Fransa terörle çalkalanırken, Brüksel sarsılırken, Türkiye acı üstüne acı yaşarken ALMANYA'ya bir şey olmuyordu.
Ama Almanlar geldikleri İstanbul'da terörle tanışıyordu.
Berlin'e mesaj İstanbul üzerinde gidiyordu. Almanya ile Türkiye'nin arasını açmak isteyenler sahnedeydi. Rus uçağının düşürülmesiyle RUSLAR gelemiyor, bombalarla da Avrupalı buralara inemiyordu!
KONTROLLÜ EKONOMİK operasyon için TURİZM seçilmişti!
Zaten Alman Parlamentosu'nun son SOYKIRIM tavrı iki ülkeyi iyice uzaklaştırdı. Ama bunun fitilini Sultanahmet'teki Alman Çeşmesi'nde kendini patlatan canlı bomba ateşlemişti! 5 ayda Türkiye Almanya'dan uzak düşmüştü! Garip!
Biraz geriye gidelim...
MALUM YAPI'nın İSRAİL ve AMERİKA ilişkilerini düzenlediği iddia edilen Süleyman Hamit Müftigil'in ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Müftigil bir konuşmasında "Beyaz Saray'ın karşısındayım. OTEL konusunda yüzde 90-95 anlaştık! Biz alıyoruz! (OTEL TÜRKİYE!) Zaten dünyada benim dışında bu adamla birinde 1 saat, ikincisinde 40-50 dakika, üçüncüsünde de 10 dakika görüşen kimse yok! İşlem tamam! Geliyoruz..." dedi.
OTEL'i almak için kolları sıvayan Müftigil, o dinlemeye takılan konuşmasında "Pazartesi Washington'da BDP'nin ABD bürosu açılıyor. Selahattin Demirtaş ve bütün Kürt diasporası oraya geliyor. Bunlara bizim güneyde bir ülke var ya hani, benim sevdiğim ülke (İsrail), onlar da destek oluyor. Burada üçlü, yani güneydeki ülke (İsrail), ABD ve bizim Kürt kardeşlerimiz, birlikte bir dayanışmayı organize edecekler..." Daha sonra Demirtaş ne yaptı?
Aydın Bey'in kanallarında boy gösterdi. Saz çaldı, Türkü söyledi. "SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ!" diye siyasi yürüyüş başlattı.
Farklı tarihlerde malum yapının isimleri otoparktan Diyarbakır Belediyesi'ne giriyordu. Artık hangi konuda ne konuştular bilmiyoruz! Müftigil'in tuttuğu Demirtaş'a daha sonra Benenson da sarılıyordu. CHP'ye ve Hillary Clinton'a destek olan grup HDP için yola çıkmıştı. Arkada Kemal Derviş Bey vardı. En arkada ise sislerin arkasında Graham Fuller bulunuyordu. Bir genç siyasetçinin SAZ ÇALMASI İÇİN
İNANILMAZ bir organizasyon yapılıyordu... Malum Yapı ile İstanbul sermayesinin iyi tanıdığı şimdilerde işten güçten elini çeken o isim de yakından ilgileniyordu olan bitenle. Bu ismin de çok yakın dostlarından biri SOROS'tu!
Birileri içeride bu DİZAYN ile meşgulken Ankara HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ'ni Çin ile bitirmek istedi. Bir anda Kobani dünyanın gündemine getirildi. 50'ye yakın insanımız can verdi... Bazıları Ankara'nın kendi çizgisinde ilerlemesine katlanamıyordu. Bu arada İstanbul'dan Ankara'ya oradan Bursa'ya kadar değişik merkezlerde bombalar patlıyordu! Avrupa'yı dağıtmak için yola çıkanlar Almanya'ya dokunmuyordu! Alman hedef olacaksa gelip Sultanahmet'te buluyorlardı! Otomobil markalarıyla dünyaya ders veren Almanlar korkuyordu! "Ya bizde Fransızlar gibi istasyonlarda satacak benzin bulamazsak!" diye ürküyordu!
Paranın sahipleri son durak olarak NE VADA'yı seçse de Amerika ile ORTADOĞU'da nasıl bir anlaşma yaptılar bilmiyoruz. Ancak KÜRT KARTINI kullananları yukarıda kısaca anlattım.
Hepsi KÜRT SİYASETİNİN ülkenin hatta bölgenin yönetiminde söz sahibi olmasını istiyor!
DOMİNANT bir şekilde hem de!
Avrupa ile Amerika'nın anlaştığı tek konu PKK'ydı! Hepsi sahip çıkıyordu! Aralarında kavga ederlerken bile.
İşte ittifak ettikleri bu NOKTA 7 HAZİRAN'da barajı geçerek Meclis'e geldi. Nereden bakarsanız bakın operasyon başarıyla sonuçlanmıştı. "Baraja takılır mı?" diye düşünülen HDP çok rahat geçivermişti.
Ve bizler bilmiyoruz ama KÜRESEL anlamda Türkiye'de KOALİSYON istenmişti. Bize biçilen yeni rolde bu vardı. Şimdi AK PARTİ'nin karşısında olanlara bir bakın! Etnik ve mezhepçi SOL ile Kürtçüler yanyana! Erdoğan'ı hiç sevmedikleri için hatırı sayılır laik kesim de burada... Aslında 7 Haziran'da çıkan sonuç hayata geçmeyince bunlar dışarıda KOALİSYONU kurdu.
Devlet Bey bu oyunu bozan önemli etkendi! Ama onlar da bunun karşılığında Meral Hanım'ı ve diğer muhalifleri örgütledi. Zaten biz de dışarısı da MİLLİYETÇİLER'in bir modeli olmadığını bilirdik. Sınırların dışı pek düşünülmez. İçeride kalmak aynı zamanda küçük kalmak demektir. Durum böyle olunca operasyon kaçınılmazdır...
Bu nedenle Erdoğan'ın üzerine gidilecek. Ve bu MODELİ olmayan MİLLİYETÇİ KESİM kullanılmak istenecek. Kilit rol burada! 7 Haziran'cıların arasından su sızmıyor. Biz görmesek de adım adım geliyorlar. AK Parti'yi yıkmak ve ortadan kaldırmak için değil.
KOALİSYONU tekrar kurmak için! İstanbul'daki patlamanın ve 7 Haziran tarihinin önemi bu!
Dün de yazdım.
Durmayacaklar...
Bizim içimizden çıkan siyasiler ya da seçilen özel isimler bilmese de Türkiye KÜRESEL BİR OYUNUN TAM
ORTASINDADIR. Kim olursanız olun yürümek ve yol almak için bunu bilmek zorundasınız. Bir parti lideri de olsanız, bir işadamı da olsanız durum böyle, değişmez.
AK Parti'yi sınırlamak için özellikle YENİ MHP rüzgarından faydalanmak isteyecekler.
Kemal Bey'i silerek yeni atak deneyecekler. Çünkü TURİZM üzerinden kontrollü ekonomik türbülansa bel bağladıkları ortada.
Bunun sonucunda yeni siyaset gerekir. Bunu bilerek geliyorlar.
DIŞ POLİTİKAYA girmiyorum bile... Ayağımızı bastığımız yeri zayıflattıkları ortada. Alanımızı daraltıyorlar. İçeriden buna destek veren çok! Eğer geleceğimizden emin olmak istiyorsak MİLLİ olan herkesin katkısına ihtiyaç var.
Korkacak bir durum yok elbette.
Ama çekildiğimiz yeri de görelim.
Kazasız belasız yürümemiz için MİLLİ BİRLİK şart... Kendimizi tekrar keşfetmemiz yeter de artar bile...

NOT: Fransa terörle inlerken Marsilya'da 1825 yılında kurulan ve Fransız bankacılığının lokomotifi sayılan Martin Maurel ünlü finans devi Rothschild & Co'ya satıldı. Şirketin yeni adı "Rothschild Martin Maurel" oldu. Martin Maurel'in Fransa'da yönettiği paranın 250 milyar dolar civarında olduğu açıklandı. Özellikle Afrika'dan yani sömürgelerden gelen paraya bu banka komuta ediyordu! Bir yanda terör, bir yanda sömürgeler, bir yanda banka alım satımı... Çok ilginç!

Takvim
8 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;