GÜNCEL

Emin Pazarcı : Yok deve

Tarih
11 Ocak 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Avustralya’da kontrol altına alınmayan yangınlar ve kuraklığın faturası develere kesildi. “Su kaynaklarını tükettikleri” gerekçesi ile itlaf edilecekler. Sayı da az buz değil. En az 10 bin deve vurularak öldürülecek.

Yerel yöneticiler onay verdi. Bunun için 16 milyon dolarlık bütçe ayrıldı.

Yakında sürek avı başlayacak; helikopterler develeri vurmak için peş peşe havalanacak. Tarihin en büyük hayvan katliamının altına imza atılacak.

Günlerdir dikkatle bakıyorum, “bizden bir tepki var mı?” diye araştırıyorum.

Yok, çıt çıkmıyor. Hayvan hakları savunucularının tamamı sessiz ve suskun. Bir-iki kedi ve köpek için ortalığı ayağa kaldıranlar, kılını bile kıpırdatmıyor. Ya develeri hayvandan saymıyorlar ya da tamamı deve düşmanı.

avustralya deve ile ilgili görsel sonucuKim bilir, belki de “Olay Türkiye’de değil” diye umursamıyorlar. Çünkü, genellikle dertleri hayvan hakları değil bunların. Sokaklarda görüyoruz zaten; gezdirdiği köpeğin yanına yaklaşan bir başka köpeği taşla kovalayanlar, “hayvan hakları savunucusu” kesiliyor bizim ülkemizde. Tıpkı, hayatı boyunca tek bir fidan dikmeyenlerin “çevreciyim” diye ortaya çıktığı gibi.

Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Bunlar çoğunlukla “hayvan hakları” ya da “çevrecilik” gibi değerlerin arkasına saklanıp kin kusuyorlar. Güzel ve etkili birer kamuflaj malzemesi çünkü bu değerler! Arkasına sığınıp, yaylım ateşi açıyorlar.

***

Sözde “çevreciler”; fakat orman yakan PKK’lıları görmüyorlar.

“Doğa katlediliyor” diye bağırırken, ormanların içine kondurulan villalarla ilgilenmiyorlar.

“Çevre katliamı” diye termik santrallere saldırıyorlar. Ama, bacalarına filtre takmadığı için o santralleri kapatanlara “iyi yaptın” demiyorlar. Hatta, istismar imkanları ellerinden alındığı için belki de kızıyorlar.

avustralya deve ile ilgili görsel sonucuBirtakım gerekçeler bulup, “hayvan hakları” diye sokaklara dökülenler, Avustralya’daki dehşet verici katliam girişimine gözlerini kapıyorlar.

Kanal İstanbul’da tek hücreli hayvanlara bile zarar gelmemesi için tedbirler alınıyor. Doğal hayatın devamı sağlanıyor. Orman yapısı ve sit alanları korunuyor. Bunlar, “Balık kalmayacak” diye algı oluşturmak için bağırıyorlar. Ama bir gerçek olan deve katliamını umursamıyorlar.

Libya’ya asker gönderme kararında gördük bu çarpık anlayışı. “Kan dökülecek” diye bağırdılar. O askerler sayesinde Rusya ile masaya oturup “ateşkes” için ağırlığımızı koyduk. Kan dökülmesini önlemeye çalışıyoruz. Bunlar yine kör, sağır ve dilsizler.

Amaçları üzüm yemek olsaydı bunların, o develerle ilgili de iki laf ederlerdi. Ama değil, bütün dertleri bağcı dövmek!

***

Avustralya’daki deve katliamı girişimi çok önemli…

1) Dünya ve bizdeki samimiyetsiz çevrelerdeki insanlık anlayışını gösteriyor.

2) Yüzlerdeki maskeler düşüyor. Gerçek suretler görünüyor.

3) İllüzyonlar yok oluyor, çarpıcı gerçeklerle karşılaşıyoruz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Halit63urfalı

    18 Ocak 2020 10:02
    2 0
    Devletimiz para versin avusturalyaya parayla alsın millete satsın belki Böyle engelleyebiliriz bu katliamı
  • Emine

    17 Ocak 2020 14:11
    3 0
    Canı her yerde var ALLAH.in verdiği her nimet tüm canlıların dır çok üzüldüm yanan canlılara iyiki zalim avustralya da yaşamıyorum dâhi diyemiyorum o canların acıları evimde yüreğimde yaşadım türkiyem taşına toprağına CUMHUR BAŞKANI 'na kurban olayım neler var neler oluyor cennet gibi bir ülkemiz var hayvana eziyetin 'de cezası var hayvanlar katlediliyorsa insanlıkta katlediliyor fark yok.
  • Emine

    17 Ocak 2020 14:03
    3 0
    Canımız yanıyor her bir can için ayrı o kangurularin yağmur sevinci yüreğimi yaktı suyu görünce yanmış hâlde şişeden nasıl agliya ağlaya su istiyor yürek dayanmıyor develeri katleden kedileri katleden köpek hiç yoktur katledilmiştir ALLAH avustralya yı cehennem yapmış ki dahada yapar içlerinde hayvanlara merhameti olanlar var iyiki ne diyeceğimi şaşırdım çok üzüldüm insanlıktan nasibini almamış avustralya yöneticileri ALLAH sizi cehennemi bu dünyada vermiş
  • Ayten Bozkurt

    16 Ocak 2020 18:01
    2 0
    Okadar fakir ülkeler var, deve eti yedirsinler, tabiki sesleri çıkmaz onlar, bunların sesi sadece Müslüman Lara
  • bursa

    14 Ocak 2020 12:08
    1 4
    olay deve olunca tabi. tanıdık hayvan onlar için . orada 500 milyon hayvan oldu !!! . niye sadece develer için ses çıkartılsın ki herkes hepsine üzüldü. bu devenin yazacak yazısı kalmamış
  • İhsan

    13 Ocak 2020 16:36
    3 0
    Asla tasvip etmiyorum ,bir canı incitmeyi ; fakat bir köpek için babasını öldüren insanlar nerde sizin hayvan sevginiz.
  • Vatandaş

    13 Ocak 2020 10:52
    1 2
    Size katılıyorum orası Türkiye değil Başkanları da Tayyip ERDOĞAN değil Vatandaş konu hayvan sevgisi değil sen daha anlamadınmı ...mealini biliyor
  • Orkun

    12 Ocak 2020 22:11
    2 0
    Deve sucuğu harika olur.Afyon,Kayseri sucukçuları alsın gelsin.
  • samet

    12 Ocak 2020 10:41
    1 0
    domuz eti yiyene kadar deve eti yesinler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;