SİYASET

Emin Pazarcı : Vay be, demokrasiye bak!

Tarih
01 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Temmuz sıcağında, kavurucu güneş ve virüs tehdidi altında kurultay yapacaklar. Üstelik baştan aşağı sakat, demokrasi dışı ve yasaklarla dolu!..

İnsanlara hem konuşma, hem de aday olup seçilme hakkı vermiyorlar. Oy kullanıp sonucu belirleme hakkı olan 65 yaş üstü partililere “Sen gelme, sana ihtiyacımız yok” mesajı gönderiyorlar. Adalet kavramını rafa kaldırmakla kalmıyor, kendi tüzüklerini bile ayaklar altına alıyorlar.

Üstelik bunu her fırsatta “demokrasi” ve “adalet” nutukları atanlar yapıyor. İş icraata geldi mi bütün söylemler unutuluyor.

CHP'li Sağlar: Kılıçdaroğlu tek adam oldu - Son Dakika Flaş HaberlerCHP, Hitler Avrupasından, Stalin Rusyasından örnekler veriyor. “Ben yaptım oldu” mantığı içinde.

Diktatörlük mü arıyorsunuz, bu işte!

***

CHP’nin büyük kurultayı geçtiğimiz Mart Ayında yapılacaktı. Dünyayı saran salgın sebebiyle ertelendi. Ancak, erteleme gerekçesi yapılan salgın, “dikensiz gül bahçesi” arayan yönetim için aynı zamanda bir can simidi oldu.

Erteleme gerekçesi ortadan kalkmadan bir kurultay kararı alındı. Korona salgını ise, parti içi demokrasiyi ortadan kaldırmak için bahane olarak kullanıldı.

Kurultay, Temmuz sıcağında açık havada ve güneş altında yapılacak. Böylece ileri yaştaki delegelerin katılımı önlenecek. 65 yaş üstü delegelerle ilgili kısıtlamalar sürdüğü için Ankara dışından gelecekler doğal olarak engellenecek. Böylece 65 yaş üstü 140 delegenin iradesine ipotek konulacak.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;