SİYASET

Emin Pazarcı : Şaka gibi

Tarih
13 Ağustos 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Beklenen gün geldi. Muharrem İnce, bugün kameraların karşısına geçecek. Ankara’da basın mensuplarına “Parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum” sözlerinin ne anlama geldiğini açıklayacak. Tabi ki CHP yönetimini hayli sıkıntıya sokacak bazı bilgiler de verecek.

CHP’de nefesler tutulmuş durumda.

Biliyorsunuz, CHP’de “ağır ağabey” rolündeki Hikmet Çetin ve Murat Karalayçın, bir süre önce Muharrem İnce ile görüştüler. Kendisine yeni bir parti girişiminin doğru olmayacağı mesajını verdiler. Özellikle Murat Karayalçın görüşmenin ardından ağır ifadeler kullandı. Muharrem İnce’yi adeta bölücülükle suçladı.

Durum bu olunca, geçmişte yaşananlar aklıma geldi.

1995’te Murat Karayalçın SHP’nin, Deniz Baykal da CHP’nin başındaydı. O günlerde de “bölünme” ve “bütünleşme” tartışmaları yapılıyordu. Nihayet her iki parti kurultayları toplandı ve “bütünleşme” kararı alındı.

Murat Karayalçın da Atatürk Spor Salonu’ndaki SHP Bütünleşme Kurultayı’nda, “Görevimden ayrılıyorum” dedi:

-Doğru olan bütünleşmedir.

Buna karşılık Karayalçın da Baykal da ellerindeki gücü bırakmak istemedi. Her iki isim de birleşmenin kendi partilerinin çatısı altında olması gerektiğini savundu. Sonunda “Hikmet Abi” formülü bulundu. Birleşme CHP çatısı altında gerçekleşti. Hikmet Çetin de CHP’nin Genel Başkanı oldu.

Deniz Baykal ise aradan bir yıl geçmeden koltuğu geri alıp bıraktığı yerden CHP Genel Başkanlığı’na devam etti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;