SİYASET

Emin Pazarcı : Siyasette illüzyonlar

Tarih
12 Ağustos 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Siyasette, “O şunu dedi, bu söyledi” diye tartışıp duruyoruz. Oysa çoğunlukla yalın olarak fazlaca anlamı yok bu sözlerin. Önemli olan o sözlerin arkasında yatan hedefler. “Söyledi de niye söyledi?” diye üzerinde düşünmezsek eğer, tatmin edici ve gerçek sonuca ulaşamayız.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Partililere bir çağrı yaptı. Günlerdir tartışıyoruz. Konuşmasından öyle anlamlar çıkarıldı ki evlere şenlik…

Akşener: Bahçeli'nin söylediklerinden hiçbir şey anlamadım ama ...Oysa üzerinde hemen herkesin ittifak ettiği bir gerçek var. İyi Parti sosyolojik tabanının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Sıkıntıları var, bunlar kimi zaman istifalar olarak ortaya çıkıyor, zaman zaman da parti yöneticilerinin açıklamalarına yansıyor. Konumlandığı yer tabanın beklentilerine uygun değil.

Böyle bir parti hayatiyetini devam ettirebilir mi?.. Ya da mevcudiyetini muhafaza etse bile gücünü koruyabilir mi?

Mümkün değil!

İşte Devlet Bahçeli’nin açıklaması böyle bir dönemde geldi. Devlet Bey’in İyi Parti’yi derleyip toparlama gibi bir görevi ve hedefi olamayacağına göre!..

Söylediklerinden çıkarılabilecek tek bir anlam var: Onu da İyi Parti tabanına verilen “Gemi su alıyor. Bu gemi batar ve batmaya başladı da. MHP’nin attığı can simidi ve filikalar sizi bekliyor” mesajıdır.

Daha başka anlamlar yüklemek zorlama olur.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;