SİYASET

Emin Pazarcı : Seçim değil, rezalet

Tarih
19 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Gereksiz tartışmalarla vakit geçirmeyelim. Günlerdir sürdürülen laf kalabalığına dalmayalım. Her şeyin daha iyi anlaşılabilmesi için rakamları ortaya koyalım. İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri:

Seçmen, 31 bin küsur sandıkta oy kullandı. Bu sandıklarda görevlendirilenlerin 19 bin 623’ü kamu görevlisi değil. Sandıkların yarısından fazlası yasaya aykırı olarak oluşturulmuş. Bunu yapanlar da seçim kurulları. Sakatlık baştan başlamış!

Peki ondan sonra ne olmuş?..

Sandık sayım-döküm cetvelleri usulsüzlüklerle dolu. 5 bin 388’inde mühür yok. 694’ünün altında imza bulunmuyor. 214’ü ise tamamen boş, hiç doldurulmamış. Sandıkların beşte birinden fazlasında yapılan işlem sakat ve şüpheli!

Seçmen listelerindeki 2 bin 308 kişi kısıtlı. Mahkeme kararlarına göre oy kullanmaları mümkün değil. 10 bin 290’ı cezaevinde görülüyor; fakat başka yerlerde de seçmen olarak yazılmışlar. 236’sı sadece cezaevi ikametgâhlı. 5 bin 287 seçmen ise hükümlü görülüyor. Yani, onlar da oy kullanamaz.

Yetmiyor, bir de tespiti devam eden ve sayıları henüz belirlenemeyen oy kullanma hakkı bulunmayanlar var. Bunlar akıl hastalarından oluşuyor. Araştırma sonucu belki yüzlerce böyle isim ortaya çıkacak.

Bazı sandıklarda kayıp oylar var. Üstelik bunlar resmen tutanak altına alınmış, belgeli. Bir değil, iki değil yüzlerce. Bütün sanıklarda tespit yapılamadığı için gerçek sayı henüz belli değil.

En önemlisi oylar sayılmış, tutanaklar düzgün tutulmuş. Ancak ondan sonra büyük sahtekârlıklar gerçekleştirilmiş. Seçim kurullarındaki memurlar işin içine karışmış. Ak Parti’nin aldığı yüzlerce oy bilgisayara “sıfır” olarak yazılmış. Binlerce oy çalınmış.

Biraz daha devam edelim isterseniz…

Büyükçekmece’de 14 boş arsa, 36 inşaat, 35 sahte adres, 129 boş daire ve adet okul ve TIRparkı gibi mekân mesken olarak gösterilmiş. Hayali kapı numaraları verilmiş. Buralara binlerce seçmen yerleştirilmiş.

Bunlar şimdilik tespit edilenler. Kim bilir daha başka neler var? Araştırdıkça, deşeledikçe ortaya çıkıyor. Dikkat ederseniz, İstanbul’da oyların sadece yüzde 10’u kontrol edildi. İmamoğlu-Yıldırım arasındaki fark 15 bin azaldı.

İmamoğlu ile CHP ise, “Biz kazandık” diyor…

Böyle mi? Kimse kusura bakmasın, ama buna kazanmak denmez. Çünkü ortada bir başarı değil, rezalet ve kepazelik var!

***

Rakamlar ortada: Son derece korkunç ve organize bir seçim yolsuzluğu ile karşı karşıyayız…

Üstelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’a göre, bu faaliyet 24 Haziranseçimleri öncesinde başlamış.

Milli iradeye planlı ve sistemli bir darbe vurulmuş!

Yavuz, organizasyonu yapan bir “beyinden” bahsediyor. Bütün yasa dışı organizasyonların o “beyin” tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini söylüyor. Direk olarak CHP’ye yüklenmek istemiyor. “Biz, CHP’nin bu işin içinde olmadığını düşünmek istiyoruz” diyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    22 Nisan 2019 16:02
    0 0
    bir laf vardır,yüzümüzün yumuşaklıından gözümüzün yaşı kurumuyor gibi bir şeydi.AKP de,CHPye çakmıyalım diye hala koruma,bu işten sıyırma modunda. bu kadar oy onlara yazılacak da haberleri olmayacak.şimdi o CHP sözcüsünün, içkili bir restorandan yapmış dedikleri konuşmada 1 martta herkez inanacak ki CHP kesin kazanacak.galiba restoran farkı ile 1 nisan yerine 1 mart dedi.kesin biliyorlardı. seçim öncesi de sessİziik ne demek. be. ne oldu kediler,trafolar.HATTA PKK BİLE BEKLEDİ.biliyorlardı
  • hursit dilaver

    22 Nisan 2019 12:44
    0 0
    MAHKEME KARARI gelmemiş.CUMARTESİ PAZAR K0PYALAMAYA DEVAM..ne acele.pazartesiyi beklesene.niye.emir buyuk yerden 0lunca akan sular durur.neyse.AKP DE NASIL DEVLET 0LUNUR GÖRSUN. eziklikle bu iş 0lmuy0r. erbakan her hukuk demesinde ben 0nu hep GUGUK diye anlardım. H yi, G gibi belki kasten kullanırdı.bu kafayya seçimi de vereceksiniz siz. KİM K0RKUTTU SİZİ BÖYLE.
  • hursit dilaver

    19 Nisan 2019 15:48
    2 0
    unutmayın 4 yıl kadar oldu. AB nin bazı devletleri ve ABDliler boğazda yalı seçiyorlardı.neden acep işgal komutanlığı için mi... acep araştırıldı mı.. CHP başkanının dünkü konuşmasına dikkat. adam ülkesini ihbar ve şikayet ediyor.DÜNYANIN HANGİ DEVLETİNDE BU AYMAZLIĞI HANGİ MUHALEFET YAPAR.BU BAŞKA BİR ŞEY. BU GUAYDOLUK HAZIRLIGIDIR.batı da böyle ister. NE DEMİŞTİ JAMES JEFRİ. BİZ TAYYİP BEYİ SEVMİYORUZ ÇÜNKÜ BİZE YALTAKLANMIYOR. BİZE YALTAKLANANLARLA ÇALIŞIRIZ. işte bu kadar.
  • Hursit dilaver 6

    19 Nisan 2019 15:44
    0 0
    son yazacağım da şu OSLO görüşmeleri ve KJK tutuklamaları falan..bunlarla oyalanırken bu ülkenin istihbaratını yapan MİT elemanları ile ihbarcı elemanların LİSTESİ PKKYA VERİLDİ VE HEPSİ TEKER TEKER İNFAZ EDİLDİ.sonra da biz adam bulamamıştık ihbar edecek.İSTANBUL DÜŞÜNCE YUKARDA YAZDIKLARIMA DİKKAT. DEVLET AKLI EL ATMALI. O BİLGİLER DIŞARI GİDERSE TÜRKİYE BİTER.
  • hursit dilaver 5

    19 Nisan 2019 15:39
    1 0
    bu kozmik bilgilere örnek HALK BANKASI OLAYIDIR. biz ayakkabı kutuları ile oyalanırken adamlar HALK BANKIN KOZMİK BİLGİLERİNİ,İMAJLARINI ALDILAR VE İSTANBULDA BEKLEYEN ABD MERKEZ BANKASI BAŞKANINA ARZ ETTİLER. ADAM BUNLARI ALDI GİTTİ, BİZ HALA KUTULARLA OYALANDIK.KİMSE DE NE OLDUĞUNU ANLAMADI.fetöden başka
  • hursit dilaver 4

    19 Nisan 2019 15:36
    0 0
    en önemli konu. ey MİT başkanlığı ve diger gizli istihbaratçilar,içişleri bakanlığı, MALUM TEBLİĞ EGER UYGULANIRSA ORADAKİ BELGELER, PKKya, FETÖye, AB ve ABDye ANINDA GİDECEKTİR.hele imajlarını çıkaranlar da gereğinde kullanırız diye de saklanacaktır. elbet CHP başkanının da eline gidecektir.BUNLAR DEVLETİN KOZMİK ODA BİLGİLERİ OLUP, ADRESLER, AJAN İSİMLERİ, SAVAŞ HALİNDE KULLANILACAK SİLAH VE FÜZE DEPOLARI.SİVİL SAVUNMA PROJELERİ hepsi el değiştirecektir.
  • Hursit dilaver 3

    19 Nisan 2019 15:27
    0 0
    hadi istanbul düştü, zaten YSKdan kız almak zordur.CHP ne demişti..SOKAGA ÇIKAMAZLAR YA DA KIZILAYA ÇIKAMAZLAR demişti.CHPdeki bu pervasızlık bizdeki bu eziklik,pısırıklık oldukça başımız eğik olacağız.ARADA BİR DON KİŞOTLUK YAPMAK ARTIK GÜLÜNÇ OLUYOR.hukuk derse,' evet,hile var,çalma var,kurul üyeleri şöyle böyle oylar,sayılmıyanlar sayılırsa AKPnin lehine olacak biliyoruz ama biz YSKyız. boynunuz kıldan ince olmalı'' derse.BİLİRİM BEN AKPLİLER AMENNA VE SADDAKNA DİYECEKLER.
  • hursit dilaver 1

    19 Nisan 2019 15:21
    0 1
    ama emin bey çok haklısınız da alacağınız yok derler. YSK itirazlara bakıp ta, gene de reddederse bizimkilerin çok sevdiği ve HER ZAMAN SIGINMA BAHANESİ ETTİKLERİ ,HUKUK BÖYLE EFENDİM DİYECEKLERDİR. zaten binali bey şimdiden PES ETMİŞ DURUMDA VE ÇEVRESİNE EKREM BEYE ÖPÜCÜKLER GÖNDERİYOR. o zaman bize düşen, otur ulan yerine,halt etme demektir.ne edelim.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;