GÜNCEL

Emin Pazarcı : Sarmaş dolaş korona

Tarih
17 Mart 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Tepede sabitlenmiş bir twit var. Sürekli duruyor ve “El sıkışmıyoruz, sarılmıyoruz, birbirimizi seviyoruz” yazıyor.

Çok güzel ve tam da güne uygun bir mesaj!

Altında ise alay edercesine, şaka gibi birtakım paylaşımlar yer alıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, önüne gelene sarılıyor, öpüyor, tokalaşıyor. Salonlarda partililerle iç içe toplantılara katılıyor.

CHP işi korona tedbiri ve mücadelesi böyle oluyor işte! Her şey İstanbul İl Başkanlığı’nın resmi twitter hesabında görülüyor. Açık ve net!

Hükümet, dünyanın gıpta ile baktığı tedbirler alıyor. Bunlar, sosyal medyada etkisizleştirmek ve karalamak için ellerinden geleni yapıyor. Kendileri ise her türlü riskli ve yanlış hareketi sergiliyor…

Layüsel onlar!

canan kaftancıoğlu korona ile ilgili görsel sonucuBütün tedbirleri ayaklar altına alıp, virüsün yayılmasına yol açmak gibi bir hakları bile var. Nasıl olsa her şart altında saldıracakları, karalayacakları ve suç yükleyecekleri bir isim mevcut:

Recep Tayyip Erdoğan!

***

Koronavirüs sarsıyor dünyayı. Pek çok Avrupa ülkesi apışıp kalmış durumda. En yetkili ağızlar bile, artık felaket ve kaos senaryoları dillendiriyorlar.

Biz iyiyiz çok şükür. Yurtdışı girişler yüzünden ülkemize de gelen virüsün yayılmasını önlemek için çok ciddi tedbirler alıyoruz. En ufak bir şüpheyi dahi izole etmek için ne gerekiyorsa onu sergiliyoruz.

Kamuoyu araştırma şirketleri ise araştırmalar yapıyorlar. Vatandaşa “Alınan tedbirler yeterli mi?” diye soruyorlar. İşte bunlardan birinin sonucu:

“Yeterli olduğunu söyleyenler yüzde 58, beğenmeyenler yüzde 42.”

Araştırma ne kadar sağlıklı bilemem. Ama yaşanan gerçeklikle taban tabana zıt bir sonuç bu! Ülkemizdeki tabloya bakınca “yeterli” cevabı verenlerin oranı çok daha yüksek çıkmalıydı.

Çünkü…

Tedbirleri yetersiz bulanlara “Peki ne yapılması gerekirdi?” diye sorsanız, verebilecekleri ciddi bir cevap yok. Çoğunun, sadece “muhalefet olsun” düşüncesiyle böyle bir tavır aldığı ortada.

Eğer bir yetersizlik varsa…

Onu idarede değil, toplumda aramak lazım. Kendisi bir doktor olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bunları yaparsa, O’na bakıp örnek alanlar ne yapmaz?

***

Türkiye’de salgın yok, ama ciddi bir risk var…

İtalyanlar da düne kadar bizim gibi gezip tozuyorlardı. Tehlikenin farkında değillerdi. Ama virüs bir anda yayıldı. Kısa sürede vahim bir tablo ortaya çıktı.

Sınır komşusu olduğumuz Bulgaristan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşyerleri kapandı. Yasağı çiğneyip işyerini açanlar için 5 bin Leva para, 5 yıl hapis cezası getirildi.

Sıkıntı büyüdükçe, yaptırımlar da sertleşti.

Hepimizin bu yaşananlardan ders çıkarmamız lazım. Gün rehavete kapılıp, her şeyi devlete havale etme günü değil!

Devlet, zaten gerekli tedbirleri alıyor. Ama asıl görev fert olarak bize, hepimize düşüyor. Eğer CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi davranırsak, yandı gülüm keten helva!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;