GÜNCEL

Emin Pazarcı : Pkk’dan toplu intihar girişimi

Tarih
23 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
Farkında mısınız, bilmiyorum. Şu günlerde Suriye’de önemli gelişmeler oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, birkaç gündür Afrin’de PKK mevzilerini vuruyor. Şimdi sakın “Onlar PKK’lılar değil PYP’liler” demeyin. Ben PKK demeye devam edeceğim; çünkü yok aralarında herhangi bir fark.

Bu ne anlama geliyor, biliyor musunuz? El Bab’daki temizlik bittikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç’e yöneleceğini. Afrin’daki PKK-PYD mevzilerinin vurulması, önümüzdeki günlerde yaşanacakların habercisi.

El Bab’dan sonra biz bunları konuşacağız.

***

Aslında olay yılan hikayesi gibi…

Türkiye, Obama yönetimine çok önceden kararlılığını iletti. İşgalci terörist PKK’lı unsurların Münbiç’teki varlığına izin vermemizin mümkün olmadığı her platformda defalarca tekrarlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti.

Başbakan Yıldırım çok net olarak açıkladı.

Son günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görmeyen gözlere göstermeye, duymayan kulaklara duyurmaya çalışıyor.

Rahmetli Demirel ve Erbakan’ın sürekli tekrarladıkları bir söz vardı. “Tehdidini ikaya muktedir olmaktan” bahsederlerdi. Tehdit ediyorsan, bunu yerine getirecek gücün de olacak anlamına gelirdi.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Söylüyor, uyarıyor, dinlenmezse de gereğini yapıyor. Fırat Kalkanı ile bunu gösterdi. Tehdidini ikaya muktedir bir Türkiye var artık.

Amerika da, Rusya da, Avrupa da bunun farkında.

***

Türkiye kararlılığını gösterdi ve gösteriyor…

Peki ABD ne yaptı? Obama yönetimi sürekli bir oyalama taktiği izledi. Önce “çekilecekler” dedi. Ardından Münbiç’teki PKK’lıların çekildiklerine dair açıklamalar yaptı. Biz de her seferinde doğru olmadığını söyledik.

Hatırlarsınız, Obama yönetimi, ABD Genelkurmay Başkanı Dunfort’u Türkiye’ye göndermişti. Kendisi ile İncirlik’te bir toplantı yapılmıştı. Orada alınan karar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin oluşturduğu bir heyet Münbiç’te incelemelerde bulunmuştu.

İşte o heyet bir rapor hazırladı. PKK unsurlarının Münbiç’ten çekilmek yerine iyice yerleşmeye çalıştığını ortaya koydu. Hazırlanan o rapor, Milli Güvenlik Kurulu’nun son toplantısına da sunuldu.

Yetmedi, geçtiğimiz günlerde yeniden Türkiye’ye gelen Dunfort’un da önüne konuldu. “Çekilmediler, gitmediler” denildi. İncirlik’e yapılan ikinci toplantıda, Türkiye’nin kararlı tutumu bir defa daha kendisine iletildi.

Türkiye şu anda iyi niyetli bir çaba gösteriyor. ABD’lilerden PKK üzerindeki yaptırım gücünü kullanıp, Münbiç’in boşaltılmasını istiyor. Bu işin şakası olmadığının altını kalın çizgilerle çiziyor.

***

PKK ise halen tahkimat yapıyor. Münbiç’e terörist ve silah gönderiyor, bölgede yaşayan gençleri zorla silah altına alıyor, şehri savunmak için hendekler kazıyor. Şu an için şehirdeki PKK’lı sayısı 2 bini geçmiş durumda.

Tabii ki hepsi boş. PKK, bunu Türkiye’de de denedi. Şırnak, Cizre ve Sur gibi pek çok bölgede kazdığı hendeklere gömüldü. Münbiç’te de direnirse, toplu halde intihar etmiş olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından oradan da kazınıp atılacak.

Ancak, iş o noktaya gelmeyecek gibi görünüyor…

PKK, Trump Yönetimi’nden alacağı talimatla orayı boşaltacağa benziyor. Bu, kendisinin de işine gelecek. Çünkü, tecrübelerle sabit ki, Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında bu terör örgütünün en ufak bir şansı yok. El Bab’da DAEŞ’in başına ne gelmişse, Münbiç’te de PKK’nın başına aynısının gelmesi kaçınılmaz.

Eğer ABD ile Türkiye anlaşır ve Rakka’ya ortak bir operasyon düzenlenirse, atlama taşı olarak Münbiç kullanılacak. O yüzden de şehrin şimdiden temizlenmesi lazım. Bu yüzden önümüzdeki günlerde bu yönde gelişmeler olabilir.

Sonuçta yazı da gelse tura da gelse PKK Münbiç’ten gidici!

***

Şimdi yine başa dönelim. Fırat Kalkanı Operasyonu başladığında, “Türkiye’nin ne işi var orada?” diyenler vardı ya…

Şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu ne işimizin olduğu?

Mustafa Kemal Paşa, Talat Paşa’ya yazdığı mektuplarda “Anadolu’nun savunması Afganistan’da başlar” diyordu. O ruh geri geldi. Türkiye artık terörün gelip Anadolu’da kendisini vurmasını beklemiyor; Suriye’de, Irak’ta, terörün kaynağında kendisini savunuyor!

Akşam
23 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;