SİYASET

Emin Pazarcı : PKK’dan CHP’ye destek

Tarih
28 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Amerikalısı, İngilizi, Almanı ve diğerleri, Türkiye’ye şaşı bakan kim varsa sıraya girdi… Rahatsız ve tepkililer; bizim için değerlendirmeler yapıyorlar; el ele verip, “kaygı duyduklarını” açıklıyorlar.

Suriye’de yanı başımızda bir “terör koridoru” oluşurken kaygı duymuyorlar. Tersine, PYD, YPG ve PKK güçlerine silah veriyorlar. Ülkelerinde Türkiye’yi hedef alan azılı terör örgütlerine salon tahsis ediyorlar. DEAŞ’a karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nda verdikleri sözleri yerine getirmeyip, bizi yalnız bırakıyorlar.

Ancak, konu anayasa değişikliğine geldiğinde “Türkiye dostu” kesilip, bizim adımıza kaygı duyuyorlar!

Yok mu sizce bir gariplik burada?

***

Kaygı duyanlar arasında PKK da var…

KCK’nın Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK’nın Avrupa Sorumlusu Rıza Altun, bakın neler diyor:

-Anayasaya “hayır” oyunun kesinlikle verilmesi gerekir. Böyle bir anayasa çıkarsa, tek parti, tek lider sultası altında, kimsenin kendini ifade edebileceği bir imkan olmaz.

PKK, demokratik bir örgüt değil, silahlı bir kalkışma hareketi olduğunu düşünürsek…

Rıza Altun, “Başkanlık Sistemi gelirse işimiz çok zorlaşır. Zaten zor durumdayız, iyice tepemize binilir” demek istiyor.

PKK ile sözde Avrupalı dostlarımız aynı noktada buluşuyor. Bu ittifaka HDP’yi de dahil etmek lazım.

Tamamı anayasa değişikliğine karşı.

***

Aslında ortada yadırganacak bir durum yok. Bu çevreler, Türkiye’ye karşı her zaman ve her şartta yan yana, el ele, kol kolalar.

Benim derdim, bu kervana içeriden dahil olanlarla…

Anayasa değişikliğine “hayır” kampanyasında dinamo görevini CHP yürütüyor. Hem PKK ile aynı kulvarda koşuyor, hem de “üniter devlet” vurgusu yapıyor. Bu kandırmacaya da milletin inanması isteniyor!

Her şey birbirine öylesine karışmış durumda ki…

Aylin Nazlıaka, TBMM’de kendisini mikrofona kelepçeliyor. MHP’li milletvekillerine, “yapmayın etmeyin, hayır deyin” diye sesleniyor:

-Üniter devlete sahip çıkın.

Halkın milli duyguları kullanılarak, insanlar HDP, PKK ve Türkiye’ye şaşı bakan dış çevrelerle aynı kulvara yönlendirilmeye çalışılıyor.

Bütün etik değerler ayaklar altında.

***

Bir de MHP içinden yükselen “hayır” sesleri var ki, onların içine düştükleri durum çok daha vahim...

Sen yıllarca CHP zihniyeti, terör ve Türkiye üzerinde emelleri olan dış çevrelerle mücadele ettiğini söyle; sonra git onlarla birlikte hareket et! Maalesef, MHP’deki “hayırcıların” içine düştükleri durum bu. Farkındalar mı bilmiyorum ama CHP, HDP ve PKK ile kol kola yürümeye çalışıyorlar.

Bunu yaparken de ona buna karalar çalmayı ihmal etmiyorlar:

-Üniter devlet yok edilmeye çalışılıyor.

Tirajı komik bir durumla karşı karşıyayız. Son günlerde yaşadıklarımız inanılması güç garipliklerle dolu.

***

Anayasa değişikliğinin ne getireceğini, Türkiye’de nelerin olacağını söylemek için kimin ne deyip, ne yaptığına bakmak yeterli…

PKK, PYD, YPG ve KCK hop oturup hop kalktığına göre, terör örgütleri sıkıntıya girecek, üniter devlet yapısı pekişecek.

Buldukları her fırsatta tuzaklar kurup, Türkiye’nin önüne takoz koymaya çalışanların “kaygılı” olduklarına bakılırsa, önümüz açılacak.

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu gibi isimler bir araya geldiklerine göre, Türkiye doğru yolda.

Değişiklik metnini dikkatle okuduğunuz zaman göreceksiniz eleştirilerin hiçbirinin doğru olmadığını. Bu değişiklik, Türkiye’nin önünü açacak. Prangalarımızdan kurtulacak ve rahatlayacağız. Türkeş’in, Erbakan’ın, Yazıcıoğlu’nun, Özal ve Demirel’in hayalleri gerçekleşecek.

Kampanya başlasın, göreceksiniz PKK ve HDP ile aynı kulvarda olmaktan rahatsızlık duyacak bazı CHP’li seçmenlerin bile “evet” deme noktasına geleceğini. Çoğunluk farkında bütün olan bitenin.

Akşam
28 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;