SİYASET

Emin Pazarcı : MHP’de B Planı

Tarih
18 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Dokunulmazlıklar konusu ve Genelkurmay Başkanı ile ilgili altına imza atabileceğim sözler söyledi. MHP’deki kongre süreci ile ilgili olarak da Paralel Yapı’ya dikkat çekti ve “operasyon” iddialarında bulundu. Buna da itirazım yok. Paralel Yapı her yerde karşımıza çıkıyor. Geçmişte AK Parti’de de Hükümet’te de “operasyonlar” gerçekleştirmek istedi. Girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. MHP’de de güç kazanmak istemesi ve etkili olmaya çalışması çok doğal. MHP’de bugün yaşanan sıkıntı, partinin her türlü operasyona açık hale gelmesinden kaynaklanıyor. Meclis’teki milletvekili sayısı 40’a düşmüş, kamuoyu araştırmalarındaki hali ortada!
Kim bu tablonun sorumlusu? Elbette birinci sorumlu Devlet Bahçeli!
Siyaset de tabiat gibi boşluk kaldırmaz. Sırtlan ve çakal, zayıf olana saldırır. Bitki zararlıları da sağlıklı ağaçlarla değil, zayıf olana hücum eder.
Bugün MHP’deki durum budur!

***

Üstelik Devlet Bahçeli halen yanlışa devam ediyor. Dün, adaylar için aynen şu ifadeleri kullandı: “Koray Aydın, Ülkü Ocakları’ndan yetişmiş değerli bir insandır. Adaylar içinde tek ülkücü kişi odur.” Şimdi bunlar söylenecek sözler mi?
Ümit Özdağ nereden yetişti, ağaç kovuğundan mı çıktı?
Son günlerde yaptığı hatalara, Can Dündar ve Figen Yüksekdağ gibi isimlerle aynı fotoğraf karesine girmesine rağmen, Sinan Ogan da MHP için ithal bir isim değildir.
Bu değerlendirme, belki Meral Akşener için geçerli olabilir. O zaman da birileri çıkıp sorma hakkına sahip olur:
-Madem öyleydi, Akşener’i niçin MHP’ye paraşütle indirdin? Neden, TBMM Başkanvekilliği gibi çok önemli bir makama getirdin? Yok muydu MHP içinde ülkücü bir isim?
Bitmedi, dahası var…
Koray Aydın, MHP’nin 10. Olağan Kongresi’nde tam 441 oy aldı. Kongreyi kazanan Devlet Bahçeli de yaptığı teşekkür konuşmasında Aydın’la birlikte o 441 delegeyi adeta gömdü:
-Bugün başını kaldıran fitne amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP’ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır.
Hangisi doğru? Koray Aydın’ın “tek ülkücü aday” olduğu mu? Yoksa “MHP’yi içten oyma girişiminde” bulunduğu mu?
Olmaz, siyaset ilke ister. İkircikli tavırlarla, dün dündür, bugün bugündür yaklaşımıyla siyaset yapılmaz. Yapılırsa işte sonuç böyle olur!

***

Şimdi gelelim Paralel Yapı iddialarına…
Kendisi bir irtibat halinde mi, bilemem. Haksızlık etmek istemem. Ancak, Paralel Yapı’nın bütün unsurlarıyla ve ısrarla Meral Akşener’i desteklediği sır değil, zaten herkes tarafından görülüyor.
Ben bir başka noktaya dikkat çekmek istiyorum. Meral Akşener’in adaylığını sadece Paralel Yapı’nın desteğiyle değerlendirmek doğru değil.
Çok önemli başka noktalar daha var:
Gezi Olayları’na selam göndermesi dâhil, yaptığı son açıklamalar, Akşener’in daha geniş çevrelere göz kırptığını gösteriyor. Dikkat edin, o çevreler tarafından da sürekli olarak Meral Hanım’ın yelkenleri şişiriliyor.
Sanki MHP bir atlama taşı gibi!
Adeta, MHP’den daha merkezde bir siyasi oluşumun temelleri atılmaya çalışılıyor. Kılıçdaroğlu denendi, olmadı. Şimdi de Akşener üzerinde çalışılıyor. AK Parti’nin karşısına yeni bir figür hazırlanıyor. Akşener, MHP’de sonuç alır mı, bilemem! Ancak, kaybetse de bırakacak, havlu atacak gibi görünmüyor. Siyasette yeni hesaplar ve senaryolar şimdiden konuşulmaya başlandı. B planlarından bahsediliyor…
Adalet Partisi bir hareketlenme içinde. Nevzat Yalçıntaş ve merkez sağdaki birtakım isimlerle görüşmeler yapılıyor. Yakında partiye bazı katılımlar olacak. Kulislerde, Meral Akşener’in de adı geçiyor. Akşener gibi geçmişte Tansu Çiller’e yakın isimlerden olan AP Genel Başkanı Vecdet Öz, yakın çevresine “olabilir” diyor. Hatta daha da ileri gidip, “Gelirse Meral Hanım AP Eşbaşkanı” olabilir değerlendirmesinde bile bulunuyor. Bence MHP’deki kongre kavgasına bir de bu taraftan bakmak lazım! Planlar tek değil, çok yönlü yapılıyor. Tutar mı, çok zor ama üzerinde çalışılıyor.

Akşam
18 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;