SİYASET

Emin Pazarcı : Kemal Bey'in muhteşem öngörüsü

Tarih
25 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Alıştık herhalde, o yüzden üzerinde durmuyor, gerekli tepkiyi göstermiyoruz. Bir başkası dillendirse dünyayı dar edeceğimiz sözlerini pek de önemsemiyoruz. Çoğu zaman “O söyler mazurdur” deyip geçiyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu hepimizi alıştırdı, tepkilerimizi de törpüledi maalesef!

Suriye’den iki roket daha havalandı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ne düştü. 7 yaşındaki Furkan Atan’la birlikte 6 vatandaşımız yaralandı. Ardından da topçu bataryalarımız YPG mevzilerini dövmeye başladı.

Sayısını unuttuk, bilmem kaçıncı saldırı bu!

Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti seçim öncesi? Televizyona çıkıp milyonların önünde “YPG bizi mi vuracak?” demişti. Ceylanpınar’a düşen roketlerin ardından o sözleri hatırladım.

Vurdu işte, yine vurdu.

Üstüne bir de “Türkiye’nin ne beka sorunu olacak? Yöneticilerin beka sorunu var, Türkiye’nin beka sorunu yok” diye de eklemişti.

emin pazarcı ile ilgili görsel sonucu

Ceylanpınar’a yönelik roketli saldırının ardından Şemdinli Üs Bölgesi’nde bir de bombalı tuzak olayı yaşadık biz. PKK’nın yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir vatandaşımız şehit oldu, diğeri de ağır yaralandı.

Türkiye’nin bekasını tehdit edenler yaptı bunu!

Roketi atanlarla bombayı patlatanlar aynı: Buradaki adı PKK, sınırı aşıp Suriye’ye geçince YPGoluyor. Biliyorsunuz, Kemal Bey bir süre önce de “YPG terör örgütü değildir” demişti.

Dünyanın bir başka ülkesinde olsa, herhalde yer yerinden oynardı. Ama alıştık Kemal Bey’in bu tür söylemlerine. Üstelik, biz tepkisiz kalırken, kendisini alkışlayanlar bile çıkıyor!

Hiçbir öngörüsü gerçekleşmiyor. Elbette kendisi de görüyor bunu. Yine de ısrarla aynı yolda ilerliyor. Sonuçta çok önemli değerler değersizleşmeye başlıyor; toplumun kutsalları ve hassasiyetleri törpüleniyor.

Belki de en önemli kazancı bu!

***

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’daydı. Suriye’deki terör yap��lanmasını görüştük.

Güvenlik kaygılarımızı bilmem kaçıncı defa aktardık kendisine. “Sabrımız taşıyor” dedik. Türkiye’ye daha önce verdikleri sözleri tutmalarını istedik. Güvenli bölge konusunu tekraren masaya yatırdık. Ülkemizdeki Suriyelilerin artık topraklarına dönme zamanı geldiğinden bahsettik…

Beklerdim ki, CHP’den güçlü destek açıklamaları gelsin. Çünkü Türkiye’deki Suriyelilerkonusunda en büyük rahatsızlığı CHP ortaya koyuyor. Son seçim kampanyasında da Suriyelilerle yatıp, Suriyelilerle kalktılar.

Ama çıt çıkmadı!

Jeffrey buradayken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General McKenzie’nin Suriye’de YPGelebaşı Cillo ile bir araya gelmesi de görmezlikten gelindi. Kılıçdaroğlu zaten YGP’yi Türkiye’yi tehdit eden bir yapı olarak görmüyor. Ama iş Türkiye’deki Suriyeliler üzerinden siyasi prim yapmaya geldiğinde ortalığı ayağa kaldırıyor.

Şimdi Türkiye Fırat’ın doğusunda bir harekâta girişse, Kemal Bey çıkıp bir defa daha “Ne işimiz var bizim Suriye’de” bile diyebilir.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    25 Temmuz 2019 15:43
    3 3
    siz kemal beyin öngörülerini ne bilirsiniz. bakım badi ekrem şu otobus kartlarındaki CAMİLERİN RESİMLERİNİ KALDIRDI.ben şimdi CAMİLERE TURNİKE KONULACAĞI GÜNÜ HASRETLE BEKLİYORUM.turkiye müslimleri de bekliyor.kartlara galiba ayasofya resmi olacak ve de patrik ve papaya selam çakılacak. ne güzel. batı da bizi anlar ve ay biz türkleri yanliş anlamışız der gene.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;