GÜNCEL

Emin Pazarcı : FETÖ yine operasyon çekti

Tarih
06 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Bugün bile Türkiye’ye yönelik operasyonlar çekiyorlar. Halen bazı algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye’de kamuoyunu yönlendirme çabaları içindeler. Üstelik, zaman zaman başarılı da oluyorlar. Çünkü, onca yaşananlara rağmen oluşturmaya çalıştıkları algıların üzerine sazan gibi atlayan çok…

Fetullahçı Terör Örgütü’nden bahsediyorum…

Firari Akın İpek’in İngiltere’deki iade dosyasına Londra Adli Müşavirliğimiz tarafından konulan bir mütalaayı sızdırdılar. Ortalık karıştı. Akın İpek’in Türkiye’ye iadesini bu yazının engellediği iddia edildi.

Durum bu olunca, “Bugün bile devletin içinde ve dipdiriler, Türkiye’yi içeriden hançerlemeyi sürdürüyorlar” algısı yayıldı.

Ama yok öyle bir durum.

Olayın ardından görevinden alınarak Türkiye’ye çağırılan Adli Müşavir Abdullah Murat’ın, Akın İpek’in iadesini engellemesi söz konusu değil. Zaten öyle olsaydı, Türkiye’ye gelmezdi. Sosyal medyada olayı çarpıtıp, ortalığı karıştırmak için çırpınan FETÖ’cüler gibi “firari” olarak hayatını devam ettirirdi.

Olayın aslı şu:

Türkiye, Akın İpek’le ilgili olarak Londra’ya 87 sayfalık bir iade dosya gönderiyor. FETÖ’cü İpek’in avukatları da bu talebe karşı, “Türkiye’de adil yargılama olmadığı, sırf Bank Asya’da parası bulunduğu ve ByLock kullandığı için insanların cezalandırıldıklarını” ileri süren bir savunma yapıyor. Londra’daki Adli Müşavirliğimiz ise durumun öyle olmadığına dair kısa bir değerlendirmeyi dosyaya koyuyor.

O yazı yorumlandığında şu noktaların altının çizilmeye çalışıldığı görülüyor:

*Türkiye’de mahkemeler pozitif hukuka göre karar verirler. Yargıtay kararları da bu yöndedir.

*Türk Hukuk Sistemi, somut deliller olmadan insanları mahkûm etmez.

*Kimse sırf ByLock kullandığı, Bank Asya’da parası bulunduğu ve F. Gülen’e sempati duyduğu için cezaya çarptırılmamıştır.

Ancak, sıkıntılı bir nokta var ki, bu değerlendirme, Adalet Bakanlığı’nın bilgisi ve onayı olmadan dosyaya konuluyor. Ayrıca, içinde özellikle FETÖ tarafından çarpıtılacak ve istismar edilebilecek sözcükler yer alıyor. Bir de kullanılan ifadeler Yargıtay kararlarıyla bire bir örtüşmüyor.

O yüzden yapılan eylem “işgüzarlık” olarak değerlendirildi. Abdullah Murat, zaten bunun için Türkiye’ye çekildi.

Ancak;

Akın İpek’in Türkiye’ye iadesinin bu yazı yüzünden reddedilmesi söz konusu bile değil. Tam tersine, Akın İpek’i savunan FETÖ avukatlarına cevap olarak yazılmış. Türkiye’ye iade edilmesi gerektiği savunuluyor. Bunun gerekçeleri sıralanıyor. Akın İpek’in avukatlarının Türkiye’ye yönelik mesnetsiz iddialarına cevap veriliyor.

***

O yazıyı bizzat okudum…

Yetmedi hukuk bilgisine güvendiğim isimlerle birlikte değerlendirdim…

Yine yetmedi, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Sonuçta aynı noktada buluştuk ve bu gerçek ortaya çıktı. Üzerine basa basa tekrarlıyorum, Akın İpek’in bu yazı yüzünden Türkiye’ye iade edilmediği değerlendirmeleri doğru değil. Tam tersine, eğer o yazıya itibar edilmiş olsaydı, İpek hakkında “Türkiye’ye iade kararı” çıkardı.

Zaten İngiliz makamlarının bu iade kararını reddedecekleri, hukuki değil, “skandal”denilebilecek siyasi bir kararın altına imza atacakları belliydi.

Şimdi olay çarpıtılıyor, bahaneler aranıyor, gözlerin o skandal karar yerine başka noktalara çekilmesine çalışılıyor.

Dikkatinizi çekerim:

Bu olayı çarpıtarak twitterdan paylaşan kim? FETÖ’nün önde gelen firari kalemşorlarından biri. Amacı zaten ortalığı karıştırmak! Türkiye’de insanların kafalarını bulandırarak, yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemek!

Özenle yazılmadığı belli olan ve Adalet Bakanlığı’na danışılmadan dosyaya konulduğu anlaşılan bir cevap dilekçesinden cımbızla bazı noktaları çekiyor. Ne için ve hangi iddialara cevap olarak yazıldığının üzeri örtülerek, FETÖ denilen örgüt lehine kullanmaya çalışıyor.

Bu, geçmişte sık sık karşı karşıya kaldığımız FETÖ’nün yeni bir algı operasyonudur! Hemen üzerine atlamamak lazım. Hem mazlum rolü oynayıp, hem de kendilerini halen güçlü, devlet içinde etkili elemanları olan bir örgüt olarak gösterme oyunudur bunun adı!

Bilinsin istedim.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;