GÜNCEL

Emin Pazarcı : Ellere var da bize yok mu?

Tarih
04 Haziran 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Kural olarak hepimizin huzur içinde ve insanca yaşama hakkımız var. Ama bazen sadece kâğıt üzerinde!

Çünkü sürekli olarak engelleniyor ve engellenmeye çalışılıyor bu hak.

Hem de “ifade özgürlüğü”“demokrasi”“çağdaşlık” ve “modernlik” nutukları atılarak. Sebastian, Hans, Coni ve Jean’a hak olarak verilenler, bizim önümüze kabahat olarak konuluyor. Onların insanca yaşama hakları var; ama bizim Ahmet, Mehmet ve Ayşe’nin yok.

Hele bir istemeye kalk…

Önce içeriden darbeleniyor, saldırıya uğruyorsun. Hakaretin, aşağılamanın, küfrün bini bir para!

***

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sosyal Medya alanında yasal düzenleme artık mecburi bir hal almıştır” dedi.

Doğru da söyledi…

Almanya’da var, Fransa’da var, ama bizde yok. ABD Başkanı Trump, sosyal medyayı sıkı denetim altına alan bir kararname imzaladı. Engel çıkarıp gürültü kirliliği yapanlar sayesinde biz konuşamıyoruz bile. Bu durumdan memnun olan çevreler var çünkü. Saldırıyorlar, kirletiyorlar, çarpıtıyorlar. Bir çöplük oluşturup sağa sola bulaşan ve irin saçmaya devam edenlerin önünde kalkan oluşturuyorlar.

Haysiyet cellatlığı yapılıyor. İtibar suikastları düzenleniyor. Karalama kampanyaları oluşturuluyor. Şahsi ve toplumsal değerler ayaklar altına alınıyor. Yasal bir düzenleme olmadığı için de kişilerin ve toplumun hak ve hukukunun korunması alabildiğine zorlaşıyor.

Almanya ve Fransa’da sosyal ağ sunucuları ülkede yasal bir temsilci bulundurmak zorundalar. 55 milyon sosyal medya kullanıcısı olan Türkiye’de böyle bir uygulama da, muhatap da yok.

Almanya’da sosyal ağ sunucuları sadece mahkemelerin değil, kolluk kuvvetlerinin de taleplerine cevap vermek zorundalar. Fransa’da insanların dış görünüşleri, kişilikleri, ırk ve dinleri ile alay eden paylaşımların 24 saat içinde kaldırılması mecburiyeti var. Aksi takdirde o temsilciye bir yıla kadar hapis cezası veriliyor.

 

 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;