GÜNCEL

Emin Pazarcı : Elizabeth ve Trump biraz düşünse!..

Tarih
25 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Alçak ve kalleş bir terör saldırısı daha gerçekleşti. Terör, bu defa Manchester’daki masum insanları vurdu. Bir canlı bomba, dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Ariana Grande’ın konserine katılan suçsuz-günahsız insanların canını yaktı.

Terörün bu defaki hedefinde Amerikalılar ve İngilizler bulunuyordu.

Sonuç ortada: Manchester Arena kan gölüne döndü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı var.

Doğal olarak dünya ayağa kalktı. İngiltere’de “acil durum” toplantıları yapıldı. Teröre karşı tedbir üzerine tedbir alındı.

Yeter mi? Yetmez.

Üstüne bir de büyük bir zihniyet değişikliği gerekli…

Yoksa terör gider, yarın-öbür gün Londra’da, Paris’te, Washington’da, Madrid’de ya da bir başka yerde yine vurur. Türkiye’yi saymıyorum; çünkü yıllardır batının gözleri önünde Türkiye’yi vuruyor zaten.

Kimse de kılını kıpırdatmıyor.

Tersine, ABD, Fransa ve Almanya gibi Batılı ülkeler, teröristlerle yan yana, kol kola görüntü veriyor.

***

Dolaylı da olsa, son saldırıda ABD’nin hedefte olduğunu söyledik…

Peki Amerika ne yapıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’ın yüzüne söylediği gibi teröristlerle ittifak kuruyor. Terörü terörle temizlemeye çalışıyor. DEAŞ’a karşı YPG ile birlikte hareket ediyor. Hepimizin gözünün içine baka baka, teröristlere silah ve mühimmat yardımı yapıyor. İngiltere, Almanya, Fransa gibi terörün hedefinde yer alan ülkeler de ABD’yi destekleyip, alkışlıyor.

Üstelik Batı yıllardır bu yanlışı yapıyor. Afganistan’da destekledikleri gruplar, daha sonra ElKaide ve Taliban olarak karşılarına dikildi. Çeşitli gruplara verdikleri silahlar, yıllar sonra kendilerine döndü. Amerika’nın eski dostu Bin Ladin, 11 Eylül saldırısını gerçekleştirdi.

Akıllandılar mı, hayır. Hem akıllanmadılar, hem de halen yapılan uyarılara kulak tıkıyorlar.

Batı’nın bu ikiyüzlü, öngörüsüz ve çifte standartlı yaklaşımları hem terör örgütlerini diri tutuyor, hem de teröristleri besliyor.

Teröristlerle yol arkadaşlığı yapanların bedel ödemesi kaçınılmaz!

Oysa, İngiltere Kraliçesi Elizabeth, ABD Başkanı Trump, Almanya Şansölyesi Merkel ve diğerleri biraz düşünseler!.. Akıllarını başlarına toplasalar… “Benim teröristim iyidir” zihniyetinden kurtulsalar…

Her şey çok farklı olacak! Masum insanların kanı dökülmeyecek. Dünyanın pek çok yerinde akan gözyaşları dinecek.

Ama yok, olmuyor, yapamıyorlar, hastalıklı ve sakat tavırlarını bir türlü düzeltemiyorlar. Halen Fransız şair, romancı ve oyun yazarı Victor Hugo’nun yüzyıllar önce işaret ettiği yerdiler:

“Paris’te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir. Doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece meseledir!”

***

Bir de bizim içeridekiler var…

Gün oluyor, OHAL alerjileri tutuyor. Gün geliyor, “insan hakları” ve “demokrasi” gibi kavramların arkasına sığınıp, terörist sırtı sıvazlıyorlar. “Dayanışma” deyip, bir gün Ermeni, bir başka gün Fransız, Alman ya da İngiliz oluyorlar. Oralardaki acılar karşısında karalar bağlayıp yas tutuyorlar. İngiltere’deki saldırının ardından, sosyal medyadaki profillerine “Cry for United Kingdom” yazıyorlar. Buna karşılık, Türkiye’deki büyük acılar karşısında suskun kalıp, bir damla gözyaşı dökemiyorlar.

Gerektiğinde her şey oluyorlar olmasına da, Türkiye’de yaşadıklarını hatırlayıp, bir gün bile Türkolmayı beceremiyorlar.

Batı’daki kafa neyse, bunlarınki de o! Standartsızlık diz boyu.

***

Oysa, yapılması gerekenler çok basit. Bu acılara son vermek için atılması gereken sadece küçücük bir adım var...

Ne yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan?

Manchester’daki terör saldırısını şiddetle kınadı. İngilizlerin acısını samimiyetle paylaştı. Terörle mücadelesinde İngiltere’nin yanında olduğunu açıkladı. “Ne ektiyseniz, onubiçiyorsunuz” demedi. Fırsatı ganimet bilip, acılar üzerinden siyaset yapmadı. Batı’nın çifte standardını ve terör sevdasını ortaya koyup, yüzlerine vurmadı. Olaya hesapsız, kitapsız ve samimiyetle yaklaştı. Erdoğan’ın kafalarına vururcasına söylemesine de gerek yok zaten. Onlar biliyorlar ne yaptıklarını. Sadece bilmedikleri ve algılayamadıkları, böyle giderse kendilerinin de çok canının yanacağı ve gözyaşı dökeceği!

Ateşle oynuyorlar, ateşle. Bunun bedelini ise suçsuz, günahsız insanlar ödüyor. Görüldüğü gibi tutukları ateş, kendilerinin de elini yakıyor.

Akşam
25 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Muhammet

    25 Mayıs 2017 14:09
    0 0
    11 eylülü cidden yazdin mı?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;