SİYASET

Emin Pazarcı : CHP’nin sol ve Ecevit’le savaşı

Tarih
14 Şubat 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Başkan Erdoğan düğmeye bastı. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak alt yapıyı oluşturdu. Belediyeler de harekete geçti…

Kime karşı?

Haksız kazanç peşinde koşan ve halkın sofrasına el uzatan vurgunculara karşı!

Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet. Yapılan da Anayasal bir görev. Bunun için kanuni düzenlemeler getirilmiş. Belediyelere yetki ve imtiyazlar verilmiş…

Dikkat edin, “imtiyazlar” diyorum. 5393 Sayılı Belediye Kanunu“Belde sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak” hükmünü içeriyor. Bu yetki bir tek belediyelerde var.

Kanun, belediye başkanlarını ise, “Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almakla” görevlendirmiş.

Yasal düzenlemeler, herhangi bir tereddüde yer vermeyecek kadar açık.

Ortada bir mecburiyet var. Bir sıkıntı doğduğunda belediyeler devreye girmek zorundalar. “Bana ne” diyemezler, burun kıvıramazlar, köşeye çekilip oturamazlar.

Demek ki…

Bazı belediyelerin piyasayı regüle etmek için yaptığı sebze ve meyve satışları Anayasal ve yasal bir zorunluluktur. Ayrıca, tanzim satışlardaki fiyatlarla market etiketleri arasındaki uçurumlar da halkın nasıl insafsız bir saldırıyla karşılaştığının en net göstergesidir.

***

Bizim devlet yönetimimizde yıllarca “İhmali mesuliyet yoktur, icrai mesuliyet vardır” anlayışı hâkim oldu. Bu anlayış ise hantal ve vurdumduymaz bir yapı ortaya çıkardı.

Halen o anlayışın sıkıntılarını yaşıyoruz biz…

Baksanıza, bugün en çok bağırıp uygulamayı eleştirenler, kendilerine kanunla verilen görevi yapmayanlar!

CHP’li belediyeler kıllarını kıpırdatmıyorlar. Yetmiyor, üstüne bir de görevlerini yapanlara saldırıyorlar.

Hem bir görev ihmali, hem de ideolojik bir sıkıntı ile karşı karşıyayız aslında. CHP’nin 6 okundan biri halkçılık! Ama hiçbiri halkla birlikte değil. Adeta stokçu ve vurguncuyu savunur hale düşmüş durumdalar.

Üstelik, kendi geçmişleriyle de savaş halindeler. Ecevit’in CHP’si, 1977’de yüzde 41 oyla iktidara geldiğinde, ilk iş olarak Tanzim Satış Mağazalarını yaygınlaştırmıştı. İzmir ve İstanbul, bu işin öncülüğünü yapmıştı. İstanbul’daki TANSAŞ sayısı 40’a kadar çıkmıştı.

Şaka gibi, ama Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, Ak Partili belediyelerin bugün yaptığı uygulamayı eleştirirken, kendi geçmişini ve Ecevit’i yerden yere vurduğunun bile farkında değil!

Bugünkü CHP’de ne solculuğun “s”si, ne Ecevit’in “e”si kalmış!

***

Ak Partili belediyeler, bugün olması gerekeni yapıyorlar. Halkın esenliği için yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanıyorlar.

Peki, İzmir, Tekirdağ, Hatay, Muğla, Aydın ve Eskişehir başta olmak üzere CHP’li belediyeler niye oturuyorlar? Onlar niçin görevlerini yapıp harekete geçmiyorlar? Neden beldelerinde yaşayan insanları vurgunculara ezdiriyorlar?

Bugün cevabı aranması gereken soru budur.

Bizim milletçe sıkıntımız, “İhmali mesuliyet yoktur, icrai mesuliyet vardır” anlayışıyla hareket eden, meselelere halkçı değil rantçı bakan bu zihniyettir aslında.

Üstelik tam bir “yavuz hırsız” tavrı içindeler!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    14 Şubat 2019 11:27
    1 0
    BIRAK PAŞAM DEVAM ETSİN BU KAFİRLER BÖYLE SANDIKTA YİNE GÖMÜLÜNCE ANLAYACAKLAR BAKALIM O ZAMAN KAFİRİN YÜZÜNE BİZ
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;