SİYASET

Emin Pazarcı : CHP’nin bozkurtları

Tarih
06 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
Rivayetler muhtelif. Biri, “Bunların yarısı ‘hayır’ oyu kullanacak” diyor. Diğeri itiraz edip araya giriyor:

-Yok canım, bence “hayır” oyu vereceklerin oranı üçte ikiden fazladır.

Canı sıkılan MHP’liler adına konuşuyor. Herkes MHPuzmanı kesilmiş durumda. Önüne gelen “ülkücü”kesime ayar vermeye çalışıyor. Bunların içinde MHP’li gördüğünde yüzünü buruşturup, hayatı boyunca tükürürcesine “faşist bunlar” diye bağıranlar bile var.

Şimdilik, bu işin bayraktarlığını CHP’liler yapıyorlar. MHP’liler adına en çok onlar konuşuyorlar. Ancak, yakında Kandil’deki terör baronları Murat Karayılan ve Duran Kalkan gibi isimler de bu konuda değerlendirmelerde bulunup, MHP tabanına nizam-intizam vermeye kalkarsa inanın şaşırmayacağım.

Olay öylesine garip bir hal aldı ki, MHP’lilerle ilgili yürütülen algı operasyonlarını çok ciddiye alıp, kendini kaptıranlar bile çıktı. CHP’den gönderildikten sonra ortada kalan Aylin Nazlıaka bir arayış içinde olsa gerek, kendisine “MHP sözcülüğü” görevini verdi. TBMM Genel Kurulu’nda, kolundaki kelepçeyi mikrofona takıp, şov yaptı.

Şaka gibiydi, ama… Dün DHKP-C gibi örgütlerin de yer aldığı gösterilerde boy gösteren Aylin Hanım, bu defa MHP ve ülkücüler adına konuştu. Bağırdı, çağırdı, çığlıklar attı, “hayır” dedi.

Nereden nereye!..

Allah’tan peşine takılan olmadı. Yoksa, siyasi literatürümüze “Devrimci Bozkurtlar” gibi bir kavram eklenecekti. Biz de “olurdu, olmazdı” diye tartışıp duracaktık…

***

Bir de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel var ki, takındığı tavırlar ve yaptığı değerlendirmeler evlere şenlik…

Geçenlerde baktım, sosyal medyada “İşte Türkeş de hayır diyor” diye bir araya getirilen bir takım görüntüleri paylaşmış. Biliyorum o konuşmayı, Türkeş, “Türkiye bir mozaiktir” diyen Sabancı’ya verip veriştiriyor. Anayasa değişikliği ya da Başkanlık Sistemi ile hiçbir bağlantısı yok.

Olsun, ne fark eder? Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılan anayasa değişikliğini her gün acımasızca çarpıttıktan sonra, Özgür Özel bunları yapmış çok mu? Son günlerde siyasetin bütün etik değerleri zaten ayaklar altında!

Bu kadarla kalsa iyi. Özgür Özel’e bakılırsa, MHP tabanı anayasa değişikliğine “hayır” diyormuş.

Bakın neler söylüyor:

-MHP’liler, “Biz MHP’nin yöneticilerinin söyledikleri ile değil, partimizin ilkeleriyle ve geçmişiyle hareket edeceğiz” diyorlar.

Yani MHP’lilerden “hayır” bekliyor. Bilmiyor tabi, mazur görülebilir. Ancak, MHP’liler gerçekten Özgür Özel’in aktardığı gibi söylüyorlarsa, banko “evet” oyu verecekler demektir. Çünkü, hem partinin ilkeleri hem de geçmişte yaşananlar onu emrediyor.

Özgür Özel ve Aylin Nazlıaka gibiler, yanlış kapı çalıyorlar. Kendilerine tavsiye ederim, MHP’nin “Milli Doktrini” olan 9 Işık’ı alsınlar, okusunlar. Orada açık ve net olarak Başkanlık Sistemi’nin yer aldığını görecekler.

Demem o ki, MHP’liler yıllarca bunun için mücadele ettiler. Bedeller ödediler. 12 Eylül 1980darbesinin ardından askeri savcı Albay Nurettin Soyer tarafından hazırlanan iddianamede bile Başkanlık Sistemini istemekle suçlandılar. Alparslan Türkeş dahil, yüzlercesi idam istemiyle yargılandı.

***

Öyle ya da böyle MHP’ye oy verenleri bilemem. Ancak, gerçek MHP’lilerden ve ülkücülerden söz ediliyorsa, referandumda “evet” oyu vereceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bugün CHP’nin peşine takılan “zamane bozkurtları” ya da “çakma MHP’liler” bilmezler, ama…

1970’li yıllarda ülkücü gençler caddelere, sokaklara yazılar yazarlardı. O yazıların içinde “Tek Meclis, Tek Başkan” sloganları da vardı! En önemlisi ise o yazıları yazan gençlerin içinden silahlı yasa dışı sol örgütler tarafından katledilenler oldu. Gencecik yaşlarında toprağa verildiler. Ve onlara “ülkücü şehit” dediler.

Bugün o geçmişi bilmeyenler, kalkmış MHP’nin ilkelerinin “hayır” oyu vermeyi gerektiğini iddia edebiliyorlar. O günleri yaşayan MHP’lilerin geçmişte yürüttükleri mücadeleye ve savundukları doktrine ihanet etmesini bekliyorlar.

Hadi oradan!..

Olmaz, olamaz.

Bu uğurda bedel ödedi onlar. Hem de çok ağır bir bedel!

Şimdi tamamını unutup, DHKP-C, PKK ve FETÖ gibi gayri milli oluşumlarla el ele, kol kola mı verecekler?

Yapamazlar… Yapanlar varsa eğer, onlara da zaten “MHP’li” ya da “ülkücü” denmez!

Akşam
6 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;