SİYASET

Emin Pazarcı : Bitirdi, sıfırladı

Tarih
11 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Birkaç gündür Ankara dışındayım. Bir köşeye kapanmış ve kafa dinliyor değilim. Tam tersine geziyorum…

Nereye gitsem FETÖ’nün darbe girişimini soruyorlar. Ben ne cevap verirsem vereyim, onlar ağız dolusu sövüyorlar. Kahvehanede de aynı, çarşıda-pazarda da, gittiğimiz restoranlarda da…

Dikkat edin, “eleştiriyorlar” demiyorum. Sövüyorlar, hem de ağız dolusu. Eğitimlisi, eğitimsizi, kadını ve erkeği hepsi aynı. Anadolu’da öylesine büyük bir tepki var ki, anlatmak gerçekten zor.

15 Temmuz darbe girişimi, Fethullah Gülen ve örgütünü geniş kitlelerin gözünde sıfırladı. Bitirdi ve yok etti.

Kendi örgüt militanlarından ve menfaatleri bu çete ile kesişenlerden söz etmiyorum. Toplumun diğer kesimlerinden bahsediyorum. Dershaneler tartışmaları sürerken, öyle ya da böyle bu adama ve taraftarlarına sempati ile bakanlar vardı. 17-25 Aralık olayları yaşanırken, özellikle muhalefet Gülen sevdalısıydı. Adamın ağzının içine bakıyorlardı. Kerhen de olsa bu ekip alabildiğine destekleniyordu.

Ama darbe girişimi sonu oldu…

Birincisi, bu kalkışmayı Gülen’in organize ettiğinden kimsenin hiçbir şüphesi yok. İkincisi, bu adama duyulan nefret tavan yapmış. Fethullah Gülen diyen, ardından mutlaka son derece ağır sözler sıralıyor, genellikle de sövüyor…

Anadolu’daki tablo bu!

???

Silifke önemli bir gösterge…

Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP’nin elinde. Silifke’de CHP’li bir belediye başkanı görev yapıyor. İktidarda ise, Ak Parti bulunuyor. Tamamı FETÖ’ye karşı birleşmiş, hepsi de Fethullah Gülen’e alabildiğine tepki içinde.

Önceki akşam eski belde belediye başkanlarından Hasan Uslu ile birlikte meydana gittik. Demokrasi nöbeti devam ediyordu. Ak Partilisi, CHP’lisi ve MHP’lisi herkes oradaydı. Kadınlar ise çoğunluktaydı.

Ankara Atatürk Hastanesi Başhekimi Murat Akçay’ın babası Kamil Akçay’la konuştum. Durumu üç cümle ile özetledi:

-Geçmişte Silifke’ye gelen herkes, önce onların imamlarını ziyaret ederdi. Şimdi kaçıyor herkes onlardan. İtibarları sıfır.

“Peki samimi mi bu kaçan insanlar?” diye sordum. “Öyle görünüyor” cevabını verdi.

Araya öğretmen Cafer Selvi girdi:

-O adamın gazetelerde çıkan resimleri var ya, insanlar o resimleri görünce iğreniyorlar. Herkes nefret ediyor Fethullah Gülen’den.

Emekli Binbaş�� Yaşar Açıkbaş, Silifke’de bir dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim. Geçmişte terörle mücadele ederken yaşadıklarını anlattı. “Bunlar olmasaydı, terörle mücadele çok farklı sonuçlar alınırdı” dedi:

-Devletle dalga geçtiler. PKK ile mücadele etmediler. Biz Tunceli’de bunların yüzünden 176 şehit verdik.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de noktayı koydu:

-Kimse Fethullah Gülen’in bu kadar canileşebileceğini tahmin edemedi. Tepkinin büyüklüğü de bence ondan. Burada çok büyük öfke var.

Daha önce Hasan Uslu anlatmıştı zaten tepkinin büyüklüğünü. Sağcısıyla, solcusuyla kimle konuştuysam, teyit etti.

???

Darbe girişimi sırasında 01:00 sıralarında 10 bin kişi toplanmış Silifke Meydanı’nda.

Sonra da gereken yapılmış. 109 kamu görevlisinin devletle ilişkisi kesilmiş. 2 özel okul kapatılmış. Bu okullarda çalışan 24 öğretmen de açığa çıkmış. FETÖ ile bağlantılı 3 dernek feshedilmiş. Yurt yapmaya çalıştıkları iki binaya ise el konulmuş.

Nereden nereye!..

Bir dönem şehre gelenlerin ilk ziyaret ettikleri bir yapı sıfırlanmış Silifke’de. En önemlisi ise, kimseden bir tepki yok. Tam tersine, gece bu yapının elebaşlarına idam isteyen şarkılar çalıyordu meydanda.

???

Anadolu’da da gördük ki, 30-40 yıllık çaba, darbe girişimi ile bir gecede sıfırlandı.

Bitti mi peki? Elbette değil. Gelinen noktada gevşemek ve rehavete kapılmak son derece yanlış olur.

Doğru, Fethullah Gülen’in itibarı sıfırlandı, yerlerde sürünüyor. Ancak, Üst Akıl halen yerinde duruyor! Fethullah Gülen, sadece bir taşeron! 15 Temmuz darbe girişimi görmeyenlere de gösterdi bunu.

Akşam
10 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;