SİYASET

Emin Pazarcı : Akşener için istihbarat raporu

Tarih
28 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Cumhuriyet Gazetesi, Meral Akşener’in kurduğu yeni partiyi haberleştirirken dün şu başlığı attı:

“Sağda yeni parti”

Düşündüm!.. Cumhuriyet, neden böyle bir başlığı uygun gördü acaba? Niçin üzerine basarak, kurulan yeni partiyi “sağ” kimlikle kamuoyuna takdim etme ihtiyacı duydu? Hem “sağ” vurgusu yapıp, hem de hangi amaçla 13’üncü sayfasının tamamını Akşener’e ayırarak ciddi destek verdi?

Cevabı belli bu soruların:

Cumhuriyet, öksürse haber haline getiriyor. Sözcü de aynı durumda. Kendisini “solcu” olarak takdim eden bütün yazarları günlerdir “Akşener güzellemeleri” yapıyor. Dün de kurduğu partinin haberini manşetine çıkardı. Bununla yetinmeyen Sözcü, üstüne bir de “Türkiye İyi Olacak” başlığını attı. İlaveten “Türk siyasetine hayırlı olsun” temennisinde bulunmayı ihmal etmedi.

Demem o ki… Kendilerini “sol” olarak takdim eden çevreler Akşener’e gereken desteği veriyor. İşin o yanında bir sıkıntı yok. Sıkıntı “sağ” olarak değerlendirilen çevrelerde. Meral Hanım, o tarafta pek itibar görmüyor. Mesela Akit Gazetesi, Akşener’in partisini küçücük bir haberle duyurdu. O haberde de yerden yere vurdu. “Akşener’in İP’inde şaibeli isimler” başlığını attı. “Sağ” olarak değerlendirilen diğer gazeteler de farklı bir tutum sergilemedi.

Garip değil mi? Solcu kimliklerini her fırsatta öne çıkaran belli başlı yayın organları Akşener’in partisini “sağ” olarak takdim etmeye çalışıyor. Sağcı kimlikleri ile tanınan yayın organları da “hadi oradan” diyor. Gerçekten garip, ama ortada şaşırılacak bir durum yok. Cumhuriyet ve diğerleri, sürekli mücadele ettikleri, kendilerine rakip olarak gördükleri ve “sağ” olarak değerlendirdikleri kesimin içine bir virüs atmaya çalışıyor!

***

Peki Akşener’in “İyi Partisi” nerede duruyor? Cumhuriyet Gazetesi’nin geleneksel değerlendirmesi ile “sağda” mı, yoksa solda mı yer alıyor?

İkisi de değil. Yüzer-gezer bir görüntü sergiliyor. Herkese mavi boncuk dağıtmaya çalışıyor.

Biliyorsunuz, istihbaratta “açık kaynaklar” vardır. O kaynaklara herkes ulaşabilir ve bir kanaat sahibi olabilir. Onlara göz atınca bakın neler ortaya çıkıyor:

Salonda “Bozkurt işareti” yapanlar var. Onlar tribünde coşarken, Akşener’in bulunduğu bölümde merhum Yazıcıoğlu’na suikast davasını karartmaya çalışmakla suçlanan bir isim yer alıyor. İsterseniz, buna bir de Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından “İyi Bilmezdik” kapağı ile çıkan Türk Solu Dergisi’nin Akşener’e verdiği desteği ekleyelim.

Akşener’in hemen solunda, CHP’den istifa ederek “kurucu” olan ve milletvekili seçiminde listedeki yerini garantileyen İzmir Milletvekili Aytun Çıray oturuyor.

Hürriyet Gazetesi’nin bazı yazarları, kuruluş toplantısı ile ilgili notlarında “Akşener’e CHP desteği” vurgusu yapıyor.

Herkes isme takılmış, ama partinin amblemi Güneş. Yani, aşırı solun yıllardır kullandığı bir figür. Ne diyor Nazım Hikmet: “Akın var akın/ Güneş’e akın/ Güneş’i zaptedeceğiz/ Güneş’in zaptı yakın.

Fazla uzatmayalım, üstüne bir de Ataol Berhamoğlu’nun Cumhuriyet’te yazdığı ve herkesi Akşener’i desteklemeye davet eden yazılarını koyalım. Şimdi sormak istiyorum:

-Sizce Akşener nerede duruyor?

***

Neler olduğunun daha iyi anlaşılabilmesi için yaşadığım bir olayı aktarayım. 28 Şubat’tan bir hafta önceydi. Akşam Gazetesi olarak, herkesi Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda demokrasiye sahip çıkmaya çağırdık. Otobüsün üzerinde ben, rahmetli Cenk Koray, şarkıcı Neco ve Alevi kimliği ile öne çıkan gazeteci Rıza Zelyut birer konuşma yaptık.

Ertesi gün Cumhuriyet Gazetesi şu başlığı attı:

“Şeriatçı miting tutmadı.”

Sözü uzatmadan noktayı koyayım. Belli çevreler, toplumun bazı kesimlerini Akşener’e doğru yönlendirmeye çalışıyor. Dün, Kılıçdaroğlu’nun yelkenlerini kim şişirmişse, bugün de yine aynı çevreler Akşener’in arkasından bir rüzgâr estirmeye çalışıyor.

Akşener de “Ben Cumhurbaşkanı olacağım” derken, aslında Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve malum çevrelerle omuz omuza verip, “Erdoğan’ı engellemeye çalışacağım” demek istiyor. Mesele budur aslında.

Akşam
28 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Karem

    30 Ekim 2017 08:49
    0 0
    Yönlendirme mi var acaba, soldan vermeyin ama sağdan ne verirseniz verin.
  • İYİ sizler e İYİ gelmedi

    28 Ekim 2017 16:14
    0 1
    3 gün oldu daha, teşkilatlarını daha kuramıyan siyasi bı oluşum sizi bu kadar neden tedirgin oluyor sunuz ..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;