GÜNCEL

Elvan Alkaya : Açık Oturumda O Soru Neden Sorulmadı?

Tarih
17 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Elvan Alkaya

Tüm Türkiye dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı açık oturuma kilitlendi. 3 saat süren açık oturumun kısa özetini yaparsak;

*İsmail Küçükkaya’nın linç korkusu, adayların açık oturum amatörlüğü nedeniyle program gergin başladı. Küçükkaya’nın Binali Yıldırım’ın itirazlarına “Muhattabınız o değil”diyerek sürekli susturması, tecrübesinin tartışma programı sunmasından değil sabah programı sunmasından geldiğini tescilledi.

*”İstanbul seçimlerinde, seçmenlerin Yıldırım’a verdiği oyların buharlaşması kul hakkına girer mi?” polemiği için az kalsın Nihat Hatipoğlu stüdyoya bağlanacaktı…

*Küçükkaya’nın adaylara birbirlerine 1 soru sorması önerisinde en iyi performansı Binali Yıldırım gösterdi. Yıldırım’ın İmamoğlu’na “İBB verilerini neden kopyaladınız?” sorusuna rakibinin “Kopyalamadık yedekledik” cevabı yüzlere tebessüm kondurdu. Yıldırım’ın mahkeme kararını hatırlatarak “Biz bu kopyalama tekniğini FETÖ’den biliriz. Neden dışardan 3 kişi bu kopyalamaya katıldı?” sorusunu eklemesi ve İmamoğlu’nun cevap verememesi futbol lügatından “Top ağlarda, gollll” olarak algılandı.

*Fatih Portakal’ın “Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne ‘Valiniz itlik yapmıştır’ hakaretini RTÜK nedeniyle yayınlayamıyoruz” açıklamasından sonra İmamoğlu’nun programda bu konuda”Hakaret etmedim, basitleşmiştir dedim” demesi Pinokyo’nun pabucunu dama attırdı.

*Küçükkaya, İmamoğlu’na “Bravo” diyerek tarafsızlığını gösterdi…

*İmamoğlu’nun Küçükkaya’nın her sorusuna hazır pankartla cevap vermesi enteresan bir tesadüftü… Cevap pankartları ise adeta çakma Melih Gökçek kokuyordu.

*Açık oturumda İstanbul’daki Suriyelilerin asayişini sağlamak ve riayet etmeyenleri göndermek vaadinin Yıldırım’a, Suriyeli kadın ve çocukların korunması vaadinin İmamoğlu’na ait olması garip bir ironiydi…

*Sayıştay raporunu ne moderatör ne adaylar halka anlatamadı. Sanırım onlar da ne anlamış ne de okumuşlardı…

*Ekrem İmamoğlu’nun açık oturum öncesi “Binali Yıldırım soruların görüşülmesini talep etti” iddiası Küçükkaya tarafından bir kez daha yalanlandı, İmamoğlu ise “Ben öyle bir şeye demedim”e yattı…

*Küçükkaya’nın “Kürt kökenli Türkiye sevdalısı vatandaş size neden oy versin?” sorusuna İmamoğlu’nun “Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz” cevabı, sürekli ‘barış’ kelimesini cümlede kullanıp fiilde askere kurşun sıkan teröristlerin safında olan HDP kokuyordu.

*Adayların mal varlıklarını kamuoyu ile paylaşırız vaadi izleyiciden alkış aldı.

*Vaadlerini gösteren kağıtları bir türlü ekrana gösteremeyen Yıldırım, bu açığı gençlik ve ulaşım vaadlerinin profesyonelliğiyle kapattı.

*Her serzenişi saniyeye çeviren İmamoğlu, açık oturumun kronometresini ağlattı.

*Yıldırım’ın İmamoğlu’na, CHP’nin Belediyelerin öğrencilere burs vermesini uygulamadan kaldırmasına rağmen nasıl burs vermeyi düşündüğünü irdelemesi şık bir hareketti.

*Kamuoyunun sürekli gündemde tuttuğu ve cevabını aradığı bir soru ise inatla sorulmadı. Açık oturumda “Terör örgütleriyle ilişkimiz olmaz” diyen İmamoğlu’na PKK yöneticilerinin “23 Haziran’da oylar İmamoğlu’na” talimatı, HDP’nin İmamoğlu’na destek vermek için seçim koordinasyon merkezlerini İstanbul’a taşıyarak mahalle mahalle gezmesi sorulsaydı acaba cevabı ne olurdu?


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    17 Haziran 2019 12:38
    2 0
    ZATEN HERİFİN 10 LAFI VAR 10 DA İFTİRA YALAN VE DÜZMECE AYRICA TARAFSIZ DEDİKLERİ HIYAR MODERATÖRDE HER SABAH ÇALIŞTIĞI AMERİKAN KANALI OLAN FOX'A CHP Lİ MİLLET VEKİLLERİNİN MAKAM ARAÇI İLE GİDİYOR ELİMDE ORJİNAL VİDEOSUDA MEVCUT SORU ŞU BU HIYAR NASIL TARAFSIZ MODERATÖR VE BU VİDEO BTR Sİ İZLETİLİP KENDİSİNE BU SORU NEDEN SORULUP YAYIN KESİLMEDİ.TARAFSIZLIK İHLALİ OLAN PROGRAM EKSİ VE BASKICIDIR..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;