SİYASET

Elvan Alkaya : DAEŞ'teki FETÖ izleri

Tarih
23 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Elvan Alkaya

DAEŞ Kılıfıyla MİT Tırlarını Durduran FETÖ

MİT tırlarının durdurulmasında görev alan cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu meslekten ihraç edildi. Dönemin Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu ve 7 jandarmanın FETÖ imamları ile irtibatı ortaya çıktı. Celepoğlu'nun FETÖ imamının Hamza Ali Ece olduğu ve 15 Temmuz darbecilerinin sıkıyönetim listesinde yer aldığı afişe oldu.

Uğur Pehlivanoğlu

2014 yılında Kuzey Irak/Süleymaniye FETÖ okulunda öğretmenlik yapan Uğur Pehlivanoğlu, FETÖ'nün Irak imamı onayıyla 6 öğrencisi ile birlikte DAEŞ tugayına katıldı ve 1 yıl içinde DAEŞ içinde yükseldi. Bu süreçte Sultanahmet, Suruç, Ankara Otogarı'nda DAEŞ canlı bomba saldırıları düzenledi. HDP'nin Diyarbakır mitinginde ard arada 2 bomba patladı.

Işık Koleji'nden DAEŞ'e katılan öğrenciler

Erbil'de FETÖ'ye ait olan Işık Koleji'ndeki öğrencilerin DAEŞ'e katıldıkları haberlere yansıdı.

Musul Başkonsolosluğu Baskını

Türkiye Musul Başkonsolosluğu'ndaki 49 kişi DAEŞ tarafından kaçırıldı. Musul'da bulunan FETÖ okulları DAEŞ baskınından 3 gün önce tahliye edildi. FETÖ'nün 'Musul imamı' Hamdi Serin'in DAEŞ'li Ebu Müslüm'den FETÖ okullarına dokunulmaması için onay aldı. Ebu Müslüm'ün oğlu FETÖ kolejinde okumaya başladı.

Gaziantep'teki FETÖ'cüler

2015 yılında Karkamış İlçesi'nin 30 metre ilerisinde DAEŞ militanları bayrak çekti. Dönemin Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Cemalettin Doğan'ın sınıra DAEŞ'li teröristlere yönelik 'vurun' talimatına uymadığı tespit edildi. Cemalettin Doğan görevini Albay Murat Soysal'a devrederek, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na atandı. 15 Temmuz darbe girişiminde Tuğgeneral Doğan Lüleburgaz'dan tankları yürütmeye kalkışarak İstanbul'daki darbecilere yardıma gelmeye çalıştı. Darbecilerin listesinde Gaziantep'ten sıkıyönetim komutanı olarak görülen Soysal, Türkiye - Suriye sınır hattını koruyan birliklere, 'Karakollara çekilin' talimatı verdi.

2015'in Kasım ayında Tuğgeneral Semih Terzi, TSK'nın Suriye'deki operasyonlarını yönetmek için Kilis'e gönderildi. 2 ay sonra Kilis'e DAEŞ'in roket ve havan mermileri düşmeye başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Darbeci Semih Terzi bizim Kilis sınırımızın Koruyucu Özel Hareket Komutanıydı. O adam o sınırdayken bizim başımıza ne geldiyse o görevde iken geldi" dedi.

Yalan Manşetle DAEŞ Algısı

FETÖ yayın organı Bugün gazetesi, DAEŞ'e Akçakale Gümrük Kapısı'ndan silah sevk edildiğini manşetle duyurdu. Haber fotoğraflarındaki “silah yapımında kullanılıyor” görüntülerindeki su deposu varilleri bomba, sondaj kuyusu için gerekli borular havan topu, elektrik şebekesi için kullanılacak kablolar patlayıcı düzeneği olarak servis edildi. DAEŞ militanlarının YPG yazılı aracın önünde poz verdiği fotoğrafla haberin asparagaslığı ayyuka çıktı.

Şanlıurfa'da FETÖ'cü İstihbaratçı

Mustafa Balcılar Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaparken, DAEŞ'in Suruç katliamı ile ilgili istihbarat bilgilerini gizlediği gerekçesiyle açığa alınarak, 'FETÖ üyesi olmak ve bu örgüt adına faaliyet göstermek' suçundan tutuklandı.

Şanlıurfa'da gözaltına alınan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan hakkında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı şunları kaydetti: “DAEŞ'e resmen yol veriyorlardı. 15 Temmuz'dan önceki iki toplantıda Alpcan ile kapıştık. Biz adamların geçtikleri noktaları söyleyince rahatsız oluyor ve bilinçli bir şekilde inkâr ediyordu.

15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ortaya Çıkanlar

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü darbeciler TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ı DAEŞ yöntemiyle elleriyle arkadan kelepçeleyip, başından vurdu.

FETÖ üyesi itirafçı bir subay darbeden sonra 24 saat içinde 8 bin ile 10 bin DAEŞ militanı Türkiye'ye sokulacağını söyledi.

Darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Tuğgeneral Semih Terzi ve Tuğgeneral Hasan Polat tarafından silahlandırılacak olan DAEŞ'lilerin Alevi mahallelerine saldıracağı itiraf edildi.

Suriye'deki DAEŞ'lilerle Görüşen FETÖ

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Ağustos 2016'da FETÖ bağlantılı bir kişinin Suriye Tel Abyad'da DAEŞ'li Mutenna Abdülrezzak Al Ali ve İbrahim Al Hasan'la görüştüğü ile ilgili bir uyarı yazısı yazdı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir kişiye yönelik "susturucu" ile suikast ve İstanbul'da sabotaj/intihar eylemlerinin gündeme geldiği, 9 Ağustos'ta Şanlıurfa'dan sağlanan 6 susturucunun Ankara'ya gönderildiği ve eylemlerde Kürt kökenli 4 kadının kullanılmasının planlandığı açıklandı. Yazıda ayrıca FETÖ bağlantılı kişinin, eylem karşılığında DAEŞ mensuplarına maddi yardımda bulunduğu bilgisi verildi.

Yenişafak
23 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;