SİYASET

Candaş Tolga Işık : Sarıgül Şişli'yi kazanırsa ne olacak?

Tarih
27 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

CHP’deki Sarıgül inadı, Mustafa Sarıgül’ün istifasıyla noktalandı. Ekrem İmamoğlu’nun araya girme çabaları da sonuçsuz kaldı. O kadar saçma, o kadar lüzumsuz ve bir o kadar riskli ki... Sarıgül şimdi gidip DSP’den aday olacak. CHP’nin yaptırdığı anketlere göre kazanamayacak. Ama Sarıgül’ü ve Şişli’yi bilen herkes şundan emin: Mustafa Sarıgül, Şişli’de kolay kolay kaybetmez. Sarıgül, Şişli’yi kazanırsa CHP göz göre göre İstanbul’un en önemli ilçelerinden birini kaybetmiş olacak.

SARIGÜL'ÜN VARLIĞI VE YOKLUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Herkes Sarıgül’ü Nişantaşı zanneder. Oysa Sarıgül, Mahmut Şevket Paşa, Feriköy, Kuştepe’dir. Seçime iki ay var değil mi daha... Gidin Kuştepe’de herhangi bir kapıyı çalın. Sarıgül’ü ya iki ya da üç gün önce görmüştür. İstanbul’da 302 bin Erzincanlı yaşıyor. Erzincanlı için siyasette iki kişi vardır: Binali Yıldırım ve Mustafa Sarıgül. Erzincanlı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir’e aday olduğu yerde Erzincanlı Mustafa Sarıgül’e Şişli’yi çok görmeyi Erzincanlılara nasıl anlatacaksınız? Yazın bir kenara, Şişli’nin dışında İmamoğlu’nun ekibinde Sarıgül’ün olmasıyla olmaması arasında dahi büyük bir fark olacak.

CHP'NİN ŞİŞLİ PLANI NE?

Mustafa Sarıgül’ün istifa ettiği dakikalarda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü sosyal medya hesabından Sarıgül’e gönderme yapan bir paylaşım yaptı. İnönü’nün Sarıgül’den kurtulma sevinci maalesef kısa sürecek. Çünkü CHP Şişli’den bir kadın aday gösterecek. Şu an en güçlü isim Meltem Cumbul. Ancak parti teşkilatında İstanbul’da bir başka ilçe için düşünülen diğer bir kadın adayın Şişli’ye kaydırılması yönünde de bir eğilim var. Birkaç gün içinde neticelenir. Hayri İnönü ne mi olacak? Adalar’a aday gösterilir mi? Şu an için hiçbir ilçeden aday gösterilmesi düşünülmüyor. Benim esas merak ettiğim ise şu: CHP’den istifa eden Sarıgül, Şişli’yi kazanırsa, Hayri İnönü o “manalı” paylaşımını ne yapacak?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;