GÜNCEL

Candaş Tolga Işık : Ne alakası var?

Tarih
02 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Candaş Tolga Işık

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan üniversite rektörleri ve siyaset-uluslararası ilişkiler alanındaki yönetici/akademisyenlere ‘Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi’ konulu bir konferans verince kıyamet koptu.

Vay efendim akademi içtimaya çıkmış! Bu nasıl olurmuş? Arkadaş zannedersin MİT’ten bir tim geldi bütün akademisyenleri sorguya çekti. İfadelerini aldı. Ya da MİT Başkanı, rektörleri karşına aldı ayar verdi. Ne oluyor yahu?

Konferansa katılan bazı hocaları aradım dün... Hepsi inanılmaz memnundu, “En yetkili ağızdan olup bitenlere dair geniş bir bilgi aldık” dediler. Bu hocalar duydukları en güncel bilgileri gidip derslerinde öğrencilerine aktaracak.

Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Kaldı ki, bunun dünyada birçok örneği var. En yakını 4 ay önce CIA’nın yeni Direktörü Gina Haspel Amerika’da bir üniversitede MİT Başkanı Fidan’ınkine çok benzer bir konferans verdi.

Ve haberiniz olsun Amerika’da kimse “Öğrenciler, akademisyenler içtimaya çıktı” demedi.

ŞİŞLİ’DEKİ ÇÖP YIĞINLARININ SORUMLUSU KiM?

Şişli’de sokaklarda biriken çöp yığınlarını yazdım dün ve dedim ki: “CHP’li belediye Şişli’de adeta Sarıgül kazansın diye çalışıyor.” Dünden beri Şişlili okuyuculardan mailler, telefonlar geldi.

Mesela Şişli’nin en büyük mahallelerinden Kurtuluş’tan Haluk Hançer isimli bir okuyucumuz diyor ki, “Her gece 3’te uyurum. Bir tek Ekrem İmamoğlu’nun Kurtuluş’a geleceği gece çöpler toplanmadı. Ama aynı gece başkaları geldi ve çöpleri parçaladı, yollara savurdu.”

Haluk Bey’in iddialarını emniyet de belediye de araştırıyor. Ben de kendi adıma ufak bir araştırma yaptım. Şişli’deki belediye işçileriyle ilgili durumu anlamak için çok derinlere bakmaya gerek yok. Hayri İnönü belediye başkanı seçildiği gün Şişli belediyesindeki personel sayısı 1327. Şu an bu sayı 2029.

İnönü’den önce Türkiye ortalamasının yüzde 30 üzerinde maaşla çalışan işçiler şimdi ortalamanın yüzde 90’a yakın üzerinde maaş alıyor. Belediye bütçesinin neredeyse yüzde 40’ı personel maaşına gidiyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mehmet

    02 Mart 2019 19:08
    0 0
    Eleştirenlaer eskiden bir rektörün başbakanı fırçaladığı 28 şubat zihniyetinin gayrı meşru tohumlarıdır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;