SİYASET

Zafer Şahin : Kılıçdaroğlu’na İngiliz vetosu mu?

Tarih
08 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Zafer Şahin

Birbirlerini hiç sevmeyen, güvenmeyen ve muhtemelen bu yüzden Erdoğan’ın karşısına çıkaracakları adayı bir türlü belirleyemeyen altılı masanın sakinleri toplantı üstüne toplantı yapmaya devam etsin... Londra-İstanbul-Ankara hattında başka bir dinamik işliyor.

Süreç tam da “Cumhurbaşkanı adayını, ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar” diyen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın işaret ettiği gibi ilerliyor. Tartışmalı Karadeniz gezisinden sonra kabuğuna çekilen İmamoğlu’nun yeniden hareketlenmesi uluslararası karar vericilerin Cumhurbaşkanı adaylığı ısrarından vazgeçmeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu durdurmak için sahaya indiğinin bir işareti aslında.

Siyaset kulislerinde şu sıralar en popüler söylenti bazı siyasilerin İstanbul’daki lüks otel ve iş merkezlerinin arka kapılarından girilen ve bir dinlemeye takılma ihtimaline karşı olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kapalı odalarda yabancılarla yaptıkları görüşmeler. Sadece bu söylentiler değil, Türkiye’ye iş adamı kimliğiyle gelip siyaseti dizayn etmeye çalışan uluslararası karar vericilerin faaliyetlerinin son dönemde hız kazandığına dair çok sayıda somut gelişme de yaşanıyor.

Bütün bunların üzerine İmamoğlu’nun İngiliz basınına “Erdoğan bir kez daha seçilirse beni görevden alabilir” demesi haliyle farklı yorumlanıyor. Kimilerine göre bu sözler Londra üzerinden altılı masaya gönderilen bir mesajdan başka bir anlam taşımıyor.  Yabancılar Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu değil İmamoğlu’nu görmek istiyor. İmamoğlu’nun hamlesini sezen CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın “Erdoğan önümüzdeki seçimi kazanamayacağı için başkanımız görevine gönül rahatlığıyla devam edebilir” açıklaması ise CHP Genel Merkezi’nin Londra’ya verdiği “Seçimi Kılıçdaroğlu ile de alabiliriz, İmamoğlu için bu kadar bastırmayın” ricasından başka bir şey değil. Bu görüşü savunanların haklı olma ihtimalleri yüksek. Bitti denilen İmamoğlu’na birilerinin yürü dediğini görmemek için siyaset körü olmak lazım.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;