SİYASET

Zafer Şahin : İmamoğlu’nun gizli adayı?

Tarih
01 Ağustos 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Zafer Şahin

CHP’yi karıştıran 14 dakika 39 saniyelik meşhur Zoom toplantısından niyeyse hiç üzerinde durulmayan bir ayrıntı. 2’nci dakikanın 24’üncü saniyesi...

İmamoğlu: Malum aslında Selin Hanım, zaten Amerika’dan gelir gelmez içine eklenecek olan bir çalışma yapılacaktı. Biz de onu yürütüyoruz aslında. Bugün de öyle bir çalışmanın içinde Selin Hanım. Böyle bir aşamaları var!

CHP’de mevcut yönetimi değiştirmeye çalışan ekibin en dikkat çeken isminin şu süreçte ABD’ye gitmesi, döndükten sonra da çalışmaların onun işaret ettiği doğrultuda yürütülüyor olmasında kimse bir haber değeri görmüyor!
Kimse “CHP’de parti içi muhalefetin yörüngesi ABD tarafından mı belirleniyor?” diye sormuyor! İlginç… En az Selin Sayek Böke’nin zikzaklarla dolu siyasi hayatı kadar hem de.

Selin Sayek Böke kimdir? Selin Sayek Böke kaç yaşında, nereli? Selin Sayek Böke CHP MYK'dan neden istifa etti? Selin Sayek Böke istifa mı etti? - HY GazeteBöke, 2014’ten itibaren CHP Parti Meclisi’nde, 2015’ten beri de İzmir Milletvekili olarak parlamentoda.
Siyasi kariyerini borçlu olduğu Kılıçdaroğlu onu önce Parti Sözcüsü yaptı. Buna rağmen İlhan Cihaner ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu devirmeye çalıştı!

Sol Kanat adını verdikleri hareket başarılı olamayınca en sıkı Kılıçdaroğlucu olarak bir kez daha CHP yönetimine dâhil edildi.

Genel Sekreter olarak 14 Mayıs gecesi genel merkeze adeta el koydu. Parti binasının katlarını İmamoğlu ve Yavaş’ın ekiplerine tahsis etti. MYK üyeleri bile genel merkezin bazı katlarına alınmadı. Selin Hanım, şimdilerde İmamoğlu ile beraber yine Kılıçdaroğlu’nu devirmeye çalışıyor!

İddia o ki İmamoğlu’nun CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkaracağı emanetçi aday Selin Sayek Böke. İmamoğlu ne genel başkanlığa ne de belediye başkanlığına aday olacak. Böke kaybetse de kazansa da yerel seçimden sonra İmamoğlu sahneye çıkacak. Ve yeni bir kurultayla partinin başına geçecek, getirilecek.

CHP'ye karanlık müdahale: İmamoğlu başkanlığındaki parti içi muhalefetin online toplantısı gizlice kaydedilip yayınlandıSizi bilmem ama ben bu senaryoyu olası görüyorum. Böke-İmamoğlu iş birliği sıradan bir birliktelik olarak görülmemeli.

New York’ta doğan, Dünya Bankası projelerinde danışmanlık yapan, IMF Washington Ofisi’nde çalışan, Almanya merkezli Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün “Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü” verdiği Böke, sadece Kılıçdaroğlu’nu başarısız bulduğu için İmamoğlu’nun yanında saf tutmaz.

Karlı bir İstanbul akşamında İngiliz Büyükelçi’yi balıkçıya, Cumhurbaşkanı’na güven mektubunu sunan ABD Büyükelçisi’ni İmamoğlu’na yollayan küresel akıl sanki bu kez işini şansa bırakmak istemiyor.

Ha şunu bileydin vekilim

CHP MYK üyesi Yardımcısı Ahmet Akın kimdir? Ahmet Akın nereli, kaç yaşında?CHP’li Ahmet Akın, “Karadeniz gazı eve gelmeden yüzde 76 değer kaybetti. 2022’de 1000 metreküp doğal gazın ortalama fiyatı 1400 dolardı. 28 Temmuz itibarıyla 1000 metreküp doğal gaz 330 dolar. Karadeniz’de bulunan gazın değeri 1 trilyon dolar değil. İktidar vatandaşı kandırdı” demiş! Ve eklemiş: Doğal gaz fiyatları pandemi sonrası yaşanan arz-talep krizi ve Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle zirve yaptı.

Güzel açıklama. 2020 başından beri ekonomide yaşananların kısa özeti adeta. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu olduğu söylenir. Ahmet Akın doğal gaz fiyatları üzerinden bunu doğrulamış.

Neredeyse dört yıldır Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunların ana sebebinin enerji ve buna bağlı olarak üretim maliyetlerindeki anormal artışlar olduğunu söyleyenlerle dalga geçtiler.

Pandemi öncesinde 1000 metreküpü 150-180 dolar olan doğal gazın 2 bin dolarları zorlamasını hiç dikkate almadılar. Bizzat kendi vekilleri tarafından yalanlanan “128 milyar dolar nerede?” iddiasıyla dünya ve Türkiye ekonomisini sallayan büyük krizi görmezden geldiler. Şimdi iktidarı eleştirmek için bile olsa gerçeği kabul etmeleri sevindirici. Varsın Karadeniz gazının güncel değeri düşsün. Yeter ki doğal gazımız yani kendi enerjimiz olsun. Gerisi kolay…

Bahçeli’yi duygulandıran ziyaret

İmamoğlu’nun gizli adayıTarih 18 Temmuz 2023.

MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’nin makam odası.

Suriye Milli Ordusu’nun Türkmen komutanı Ertuğrul Fehim İsa, Bahçeli’yi ziyaret ediyor. Yanında Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemil Doğaç İpek de var.

Devlet Bey, önce Türkiye’nin askeri operasyonlarla terörden arındırdığı bölgeyle ilgili anlatılanları dinliyor, ayrıntılı sorular soruyor. Bazı öneri ve tavsiyelerde bulunuyor. Sonra da Fehim komutana, “Türk Devleti’nin şemsiyesi altında olan bütün etnik ve dini gruplara, bize güvenen herkese selam söyleyin. Türk Devleti kendisine güvenen hiç kimseyi yarı yolda bırakmaz” diyor.

Ziyaretin sonunda Türkmen komutan yanında getirdiği çok özel bir hediyeyi Devlet Bey’e takdim ediyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;